Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Grath

  tag

  Régen is volt rengeteg év játéka díj, legjobb játék szavazás, csak nem a neten, hanem printben :)

  A RE2 fantasztikus folytatás volt, ezt senki nem tagadja (én aztán főleg nem), de az, hogy design szempontjából zsákutcába jutott ez a recept, azt szerintem pontosan jelezte a RE3 és a CV egyre langyosabb fogadtatása, radikálisan csökkenő eladásai. Azon milliók közül, akik imádták a RE2-t, csak egy apró töredék maradt meg, aki ugyanazt akarta volna ötödszörre is.

  Szerintem a Capcom is felismerte ez - nyilván, hozzájuk folyt be egyre kevesebb pénz -, és időben meghozták a döntést, nem úgy, mint mondjuk az Eidos a Tomb Raiderrel, amit jóval tovább erőltettek ugyanúgy.

  Most megnéztem, a Famitsuban, az Edge-ben, az IGN, a Game Informer és a GameSpot is több pontot adott a 4-re, mint a 2-re, pedig arról aztán szó nincs, hogy ők ne azzal nőttek volna fel.

  De igazából ez mindegy, ha valakinek a 2 a kedvence a sorozatból, az most ma a alá pisilhet az örömtől, olyan igényes felújítást kapott. Ezen összeveszni nem nagyon akarok, mindössze jeleztem, hogy a magánvéleményemen túl több dolog támasztja azt alá, hogy míg a 2 "csak" egy nagyszerű folytatása volt egy formabontó játéknak, addig a 4 egy korszakalkotó, zseniális ugrás volt. Nálam valahol pont ez a különbség a 9 és a 10 pont között egy értékelésnél.

  Szerk: de amúgy az év játéka díjak számában annyiban tényleg nem igazságos az érvelésem, hogy a Resi 2 e szempontból rosszkor jelent meg, mert '98-ban legalább öt jobb és fontosabb játék látott napvilágot, szegénynek nem volt esélye.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák