Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5 Pro teszt
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xbox Series X|S
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Diablo IV
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nintendo Switch
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
válasz jansky1 #5386 üzenetére
Oliva olaj
2 fokhagyma
2 fej hagyma
9-10 red habanero
3-4 golden habanero
kicsit "pirítom"
1dl víz
1 evőkanál só
1 kávéskanál fekete bors
2 evőkanál barnacukor
1 doboz ananász (lé nélkül)
1 doboz barack (lével együtt)
2 dl almaecet1 liter mixet kapok...én majd 30 percet főztem kis lángon mire puha lett minden.
4-5 percet hagytam hűlni a levegőn...Ezt átmertem/átöntöttem a turmixba ééééésss mehet a mix...
Ezután mondhatni kész is, Én átszürtem egy másik edénybe az egészet, hogy magok/rostok már ne legyenek benne...
Először arcon vág a Barack, majd az Ananász...és a végén a Habanero...
Kíváncsi leszek tartósítőszer nélkül meddig bírja, ez egy jó teszt lesz.
Illetve jövőre Barack/Ananász helyett Mangóval fogok próbálkozni.Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
válasz CPT.Pirk #5388 üzenetére
Semennyire...legalábbis Én nem éreztem benne az ecetet...alapjába véve faxxa édes Barack ízt érzel (mint egy jó házi lekvár), ananász meglepő mód annyira nem is dominál, de érezni, majd jön a Habanero.
Először nem akartam belerakni az Ananászt, de ártani nem ártott neki.Ismerősnek ma hoztam egy adagot...kíváncsi leszek mit mond rá. Majd rákérdezek az ecetre is...sajnos Én nem mindig érzek ki minden ízt...
Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
Mivel kezdő Chilis vagyok...lenne pár gyors kérdésem...
Idén megpróbálom átteleltetni az Aji Golden/Habanero paprikáimat, illetve jövőre szeretnék még hozzá dobni 3-3 cserép Jalapeno Early/Thai Compactot. Idén sajna becsúsztam velük és Habanero kivételével a többi még sehol sincs.
Ha jól sejtem, akkor januárba már nyugodtan neki is eshetek a palántázásnak...idén február végén kezdtem csak.
Viszont jó lenne, nem nyár végén enni csak a saját paprikából...Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
Én úgy számoltam, hogy januárba meg kell kezdenem az csíráztatást...nekem pl az Aji Golden és Numex Espanola pl még sehol sincs...vagyis inkább úgy fogalmazom, hogy a termés batár nagy már (régóta), de a szín még sehol...se sárga, se piros...
Habanero amit piacról vettem annak szvsz volt 1-2 hónap forja az 3 hullámba szolgált ki a nyáron.Most otthon leszek 1,5 hetet, be szeretnék ütemezni egy átültetést és megpróbálok teleltetni. A Golden Habanero megy a levesbe, annyira nem fogott meg az íze. A RED marad szószba.
Már megvannak januárra a magok, Jalapeno és Thai Compact a terv. Igyekszem elmenni a gyengébb, de ízesebb chilik irányába. Cayenne se lenne rossz, de abból nekem pl zéró kelt ki, pedig közel 30 maggal próbálkoztam...
Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
Háááááát Én anyuméktól kapott Orion turmixot használok "chilizéshez", szoktam benne néha mást is csinálni, pl smoothie-t...de nem volt még gond, mármint nem éreztem rajta semmi utóízt...pedig műanyag.
Sima mosószer oszt ennyi amit csinálok...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
Úgy néz ki, hogy idén a fűtőszál is jót tett és magok minősége is rendben volt...már most sikeresebb az ültetésem. Szépen lassan bújnak elő a növények.
Jalapeno
Serrano
Cayenne
Thait még nem láttam, de mintha abból is bújt volna elő.Idén inkább a lájtos, de ízletes fajtákra mentem illetve őrlés és savanyúság eltétel is be van tervezve.
Red Habanero ha túléli a telet, akkor abból idén is szósz lesz csinálva (ananász és mangó alapokon).Idén már szeretném a palántákat lámpázni. Milyen távolság az ami ajánlott?
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest