Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
OnePlus One - Kína már itt One
Új hozzászólás Aktív témák
-
grizlisandor
veterán
válasz Obyboy #35849 üzenetére
+1, én vártam mikor jelentik be, hogy egy trollkodás volt az egész kinézet és itt az igazi OP5...
A kamera ami felkeltette az érdeklődésemet, csak ugye volt már rá példa, hogy a gyártó kicsit PS-sel rásegített az elkészült képekre.
Legalább tudom a neveket, hogy kiket kell megfenyegetni, hogy a kövi OP nem valami copy legyen.
Hangosan röhögtem, mikor ment a felsorolás az eddigi telefonokról, és az OPX kimaradt, talán OP2 is... -
kano
nagyúr
válasz Obyboy #35850 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen lehet az OMNI rom, de a Battery Monitor egyszer 2mA stadby fogyasztást jelez, aztán folyamatosan 50-60mA-t. Nem hiszem, hogy jó lesz ez így....
grizlisandor
Én úgy hallottam, hogy az OPX nem maradt ki...[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Na, ment a kukába az OMNI. Valahogy nekem a 1xx-2xx mA stadby fogyasztás nem nyerte el a tetszésemet.
Pedig kellene egy jó rom, ahol a CM Browser sem döglik le folyamatosan (unoff. LOS).[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Ti melyik Gapps változatot használjátok?
Én a Slimet választottam, de már a tiszta telepítésnél is kiírja, hogy az Android process media folyamat állandóan leállt! Mit rontok el?
Legújabb LOS níghtly + legújabb slim.[ Szerkesztve ]
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
kano
nagyúr
válasz Dolphine #35858 üzenetére
A 3.1.1 K1 mehet hozzá.
-
elperroloco
csendes tag
Sziasztok
Adott egy oneplus one készülék android 6.0, cyanogen 13.1;
Szeretnék bootloadert nyitni, rootolni és valami friss romot felrakni DE
gépem nem látja a telót, ez az első nagy problémám...
Szeretnék tőletek segítséget kérni, hogyan csináljam ezt az egészet....
Köszönöm szépen! -
senior tag
válasz elperroloco #35862 üzenetére
Összefoglalót nyisd ki az oldal tetején (ha mobilról vagy, akkor kapcsold ki a mobilnézetet, akkor látni fogod). Itt találsz hasznos linkeket, például olyan toolhoz, mint adb driver, pár kattintással telepíthető.
A telefonon is van teendő. Engedélyezni kell a Fejlesztői beállításokat, azon belül pedig az USB hibakeresést. PC csatlakozáskor pedig a csatlakozás típusát át kell állítani töltésről fájlátvitelre.
Röviden ennyi a PC kapcsolathoz, de mint említettem, érdemes az összefoglalót átnézni.
[ Szerkesztve ]
-
eddie1978
senior tag
Megvolt a telefon karrierje során a második hardware brick. Ez is mint az előző, szoftver kiakadás miatti bekapcsológombos kikapcsolás miatt volt. Kamera alatt kijelző lezárt. Feloldva nincs kapcsolat a kamerával üzenet. Ez nem akart eltűnni. Újraindítás sem sikerült. Ekkor kikapcsoltam. Tégla.
Color OS win10 alól ok (wint telepíteni kellet egy másik notebookra mer linux van a gépeken, win10 driverrel simán ment). Nem indul csak akkut lehúzva. Az itt ajánlott K1 recovery nem indult el. A Tuga féle 3.1.1 ok. Erre felraktam az Oxygen firmware-t. Majd a Sultan féle MM romot. Harmadikra megvolt. Kétszer szedtem szét az akku csatit lehúzni a Color OS telepítés után.1. Color OS Win10 alól, nálam akku lehúz
2. TWRP 3.1.1 Tuga féle fastboot ez már linux alól is ok
3. Oxygen firmware TWRP-ből
4. Sultan féle MM ROM (én ezt raktam fel)Amit megfigyeltem, hogy a Sultan félén reszponzívabb a kijelző, illetve Google cam gömbpanorámát azonnal bevágja míg a LOS14.1 nagyon lassan töltötte be nálam. Lehet ez egyedi hiba.
-
hedgehog
senior tag
srácok, lenne egy félig offtopic kérdésem...
a nyaralásunk kicsit logikátlanul egy közeli, de EU-n kívüli országban fog megtörténni (Montenegro), és ahogy nézegettem a kinti tarifákat, számomra legoptimálisabb valószínűleg egy data-only sim lenne (hívjon mindenki viberen aki el akar érni, én netezni akarok ).Szóval csak annyit kérdeznék, hogy volt-e valakinek már data-only simkártya az One-ben, és volt-e vele valami gond.
(oneplus.net-ről vásárolt éppen 2 éves One lesz a felhasználó).-- aka p3d3str1an
-
fricci
tag
Bár OPO-hoz csak lazán kapcsolódik, de elindult az OTP-nél a telefonos NFC fizetés, ma már ki is próbáltam (és itt a kapcsolat), RR-el tökéletesen megy, még a root-ot se kell hide-olni egyelőre a Simple app elől (ő az OTP Tap&Go megoldása).
-
kano
nagyúr
válasz fricci #35867 üzenetére
A Gránit appja már kb. 1 éve tudja ezt és az MKB is kb. 2-3 hónapja. Mindegyik működik a telefonunkkal.
-
Lomha 8V
addikt
Mit szóltok az 5-höz, nézegettétek? Engem nem győzött meg, de kíváncsi leszek a tesztre, hátha megtérít.
-
kano
nagyúr
válasz Lomha 8V #35869 üzenetére
Túl drága szerintem. Bár, ha jó lesz a fényképezője, valószínűleg veszek egyet. Csak a kis akkuval nem tudok megbarátkozni...
[ Szerkesztve ]
-
Obyboy
addikt
válasz Lomha 8V #35869 üzenetére
Alig múlt két éves az OPO-m, teljesen meg vagyok vele elégedve így biztosan nem fogom lecserélni egy ideig, max ha valami miatt teljesen használhatatlanná válna, akkor viszont az OP3T és az OP5 közt választanék. Külsőre nincs bajom az OP5-tel (geek telefonon szerintem nem a külső számít) de ha a pixel irányába mentek volna el jobban tetszene.
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Obyboy #35871 üzenetére
Egy független kamerateszt lesz érdekes. Amúgy az a pár minimális dolog, amiben jobb, mint a 3T, nem nagyon vonz vásárlásra. A dizájn aztán végképp nem. Az egy kifejezett hátbaszúrás.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
elperroloco
csendes tag
válasz vinpilu #35863 üzenetére
Szia.
Bootloader nyitva, twrp 3.1.1.0 fent van, de onnan nem sikerül romot flashelni...
Az összefoglaló alapján cm-et váltanám lineage os-ra, experiment; nem megy fel, error...
Valamit rosszul csinálok, vagy rosszat töltöttem le??(lineage 14.1 asszem)
Milyen romot ajánlanátok?? Főleg ami akku problémát orvosolna (gyorsabb merülés)
Köszi -
senior tag
válasz elperroloco #35873 üzenetére
Szia, én megyek a Topikgazda után
Szóval, unofficial LOS-t választottam (összefoglalóban ehhez is találsz linket). Legutolsó stock ROM-ról (COS13.1.2) jöttem és ugyanebben a TWRP-ben nem volt gondom a telepítéssel.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz elperroloco #35873 üzenetére
Tessék friss firmware-t felrakni. Nem a gz compare résznél hasal el a telepítés?
Persze full wipe után. Ha esetleg f2fs fájlrendszered van, azt is állítsd vissza ext4-re."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
elperroloco
csendes tag
válasz RetepNyaraB #35875 üzenetére
Friss lineage-t nightly-t találtam; experiment kell nekem ha jól értem ha cm-ről váltanék; találtam, nem települ.
Ja és mi az a gz compare??😬[ Szerkesztve ]
-
elperroloco
csendes tag
Sikerült, frissített a legújabb verzióra
De most : telepítővaràzsló nem válaszol🤔😬
-
guyver
senior tag
válasz Obyboy #35850 üzenetére
05.28-adikai. Az újabbakkal is jó az üzemidő, csak mióta kernel verzió váltás volt, bugos a rendszer. Ez az üzemidő annak is köszönhető, hogy nem hagyok háttérben futni olyan appokkat, amiket ritkán használok és ébresztgetik a telefont. Linket most ne, telefonról vagyok.
Poco F3 & Gear S3
-
kano
nagyúr
válasz vinpilu #35874 üzenetére
Egy baj van azzal a rommal, hogy a CM Browser nem fut rajta jól. Random kilép. Ezért én gyalultam és most áttértem az AICP romra.
-
senior tag
A CM Browser az, ami települ a rendszerrel vagy a kedvenc böngésződ, amit mindig telepítesz (én Chrome-ot használok)? Valami spéci dologra használod vagy egyszerűen csak nem zabál és mindent tud, amit szeretnél?
A margóra két nap uoLOS használat után:
a gyári COS töltőről reggel lehúzva, telefon egész nap nem használva (wifi azért on, csak nem nyomogattam, mert második telefon a céges mellett) estére lemerült vagy olyan százalékot ért el, amivel már töltőre dugja az ember.uoLOS-sal 21 órája vettem le töltőről, 53%-on áll és még 23 órát prognosztizál, 2h 20m kijelzőidő is van benne, mert most többet nyomogatom (wifi always on itt is).
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
Szerintetek lehet még olyan tokot kapni a telóhoz, aminek a hátulján ott van a OnePlus jel? Kattantam egyet ma reggel, de nagy hirtelen nem találtam ilyet.
"nincs rá lezsóidő"
-
RetepNyaraB
veterán
Nyitottam egy ticketet OP-éknál, a beszart hálózatú telómhoz. BAromi részletesen leírtam - amennyire konfúz angolom engedte - a problémát, meg azt is, hogy az összes létező stock romot (beleértve a harbrickes bohóckodást) felraktam már fastbootból, formatáltam ugyaninnen az egész telót úgy, hogy egy darab internal storage volt látható, partíciók nélkül, majd erre pakoltam a rendszereket, 3-4 modemet külön telepítve, stb.
A válaszuk: "Úgy gonoljuk egy hard reset utáni stock rom telepítést kellene végrehajtani"
Miért ilyen nagy Isten állatkertye?
Én kértem egy árajánlatot, mondhatták volna ennyibe kerül és ha nem az volt a baja akkor ki kell fizetnem a postát, meg a bevizsgálást, vagy ott kiderül a pontos hiba és kinyögik mibe fáj, aztán leboltoljuk, vagy kérem vissza a vasat és fizetem az addigiakat (különben nem adják ugye).
Most álljak neki a supporttal végrehajtani a tökfelesleges procedúrát? Utána magyarázzam újra, hogy nem megy ez a fos?"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kano
nagyúr
válasz RetepNyaraB #35884 üzenetére
Beszélj velük Live chaten. Egyébként szerintem ki van adva, hogy első körben mindenképpen ezt csinálják egy telefonnal, ha ticket van.
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #35884 üzenetére
Válaszold nekik azt pár óra múlva, hogy akkor ez is kész, ahogy kérték, de nem lett jó, léphettek a következő szintre, ami mókolás távoli eléréssel és/vagy videót kérnek a jelenségről.
Nem biztos persze, hogy így lesz, de ilyen lépésekről is hallottunk már.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz vinpilu #35886 üzenetére
A hard reset is távoli elérés lenne nyilván, mert nem bíznak a userben (joggal persze). De ezt én nem bohóckodom végig. Kerestem egy szervízt, keresztet vetve és fekete macskát a bal vállam felett éjfélkor a temetőben hátradobva. Elviszem bevizsgálásra, marhára reménykedem nem lopják ki azt is, ami eddig jó volt és kész.
kano@ live chat elérhetetlen; fél óra várakozás után kétszer fordult elő, hogy pisiltem/teát főztem, közben jelentkezett az operátor, szomorkodott, hogy nem vagyok ott, majd bontotta a vonalat
Tegnap felkerült egy 128GB-os 3T apróra, töprengtem fél napot, mi legyen, estére már jegelték :/
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kano
nagyúr
válasz RetepNyaraB #35887 üzenetére
Én kb. 10 perc után tudtam velük beszélni.
-
hedgehog
senior tag
válasz RetepNyaraB #35887 üzenetére
nem távoli elérés a hardreset, nálam a képernyő sárgásodásnál is ez volt a default első válasz, megcsináltam én, újra lefotóztam nekik a sárga foltokat, másnap már léptünk is a következő szintre (és küldték a futárt)
-- aka p3d3str1an
-
elperroloco
csendes tag
Sziasztok
Minden sikerült, most legfrissebb RR rom van rajta
Viszont akku vészesen merül, átlag használat mellett másfél óránként kb 7-8 %... nap vége előtt már töltőt kér...
Ez lehet azért, hogy két éves a teló, akkucserére érett volna??
Szerintetek érdemes ezzel foglalkozni? Mert szeretem amúgy, jó kis gép ez...
Köszönöm -
senior tag
válasz elperroloco #35892 üzenetére
Nem feltétlenül akku probléma. Az enyém 3 éves lesz augusztusban és a gyári rendszer után uoLOS-on sokkal jobb a helyzet.
Ahogy olvastam a kollégák tapasztalatait, RR nem hoz sokkal többet akku időben. Illetve, még friss a telepítésed lehet, hogy javul 1-2 töltés után (egy picit). -
RetepNyaraB
veterán
válasz elperroloco #35892 üzenetére
Tegyél fel valami akkumonitort. Én 3C battery monitor widgetet használok.
Ha a stand by fogyasztás magas, akkor rendszerhiba, nem akku. Mondjuk manapság, 3-4 különféle chatprogram, több email fiók, fb+insta+spotify stb mellett minden merül.
Nekem 3 éves a telefon, egyértelműen gatya az akksi. 3 óra kijelző van meg átlagban, kivéve, ha wifin ülök."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kano
nagyúr
válasz RetepNyaraB #35895 üzenetére
Nekem is 3 éves az akku, de a 5-5,5 óra megvan (1 napos standby esetén).
-
elperroloco
csendes tag
válasz RetepNyaraB #35895 üzenetére
Csak nekem ÁLLTÁBAN merül qrva sokat... Bár tegnap éjjeltől az RR rommal egy picivel jobb a helyzet....
Most feltoltam az uolos-t, kb egy órája 89%-nál; most 72%.. -
elperroloco
csendes tag
A nitrogen os-al van valakinek tapasztalata amúgy?? Mert gondoltam kipróbálom azt is...(ha már igy bele jöttem a romolgatásba; az elején figyelmetlen voltam...)
-
kano
nagyúr
válasz elperroloco #35898 üzenetére
uLOS régebben stabilabb volt. Meg kell várni egy töltési ciklust legalább.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz elperroloco #35898 üzenetére
Én nem szeretem, mindig volt valami bajom vele és vacakul optimalizált a kernele. A hyperunicorns általában problémamentes, nagyjából nitrogen-re hajaz, gyors. Jelenleg a Groundzero romok közül a Tesla van fent, remek standby fogyasztással, érdekesen testre szabható és van pár hülyesége (pl ha bekapcsoló gombbal teszem repülő módba, akkor csak quicksettingsből lehet feloldani. Reboot segít rajta)
(#35896) kano@ a felhasználói szokások is, gondolom. Nekem tényleg 4 chatprogram, plusz egyéb közösségi szarok mennek a háttérben (persze lehet másnak is, nem tudom). Így SIM kártya nélkül 4-4,5 óra van, ennél több teljesen reménytelen. De volt egy bő év, mikor napi több órát nyomtam az Asphalt8-at, bedugott töltővel. Biztos ott zakkant meg
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest