Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
OnePlus One - Kína már itt One
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obyboy
addikt
Még alig telt el egy nap a frissítés óta de nekem eddig pozitív. Apróság de szimpatikus hogy visszatért a tárcsázóba a statisztika. Nagyobb előrelépés hogy az akku statban (az eddigi max 3hoz képest) már szinte minden használt app benne van és normálisnak látszó (nem irreálisan magas 17553858676mAh) kalkulált energiahasználat van mellette.
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Vagany
őstag
válasz petipetya #31601 üzenetére
Tudom én, csak jól esett visszavágni kicsit. Tényleg sokunknál előjött ez a hiba, én ki is kapcsoltam ezt, mert bosszantó volt, hogy zsebben mindent elállítgattam a véletlen feloldás miatt. Ez volt az első amit az új rom-on ellenőriztem és eddig ok .
[ Szerkesztve ]
-<[]>- https://mowned.com/vagany
-
kano
nagyúr
válasz Obyboy #31602 üzenetére
Mennyi a pillanatnyi fogyasztása a romnak (tudsz ilyet mondani, mondjuk Battery Monitor app)?
Köszi!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
hyperspace
őstag
-
Obyboy
addikt
BatteryMonitort használom egy ideje. A napközbeni telefon használat mindenkinek egyéni így az szerintem nem releváns. Viszont az éjszakai már beszédesebb lehet. Éjszakára minden adatforgalmat kikapcsolok, a helymeghatározás marad csak energiatakarékos módban (ennek a ki/be kapcsolásával nem szoktam törődni), ma hajnali eseménynapló alapján 5-6 mA volt az energia használat két log közt míg aludtam (doze is aktiválódott közben). A pontosabb adatok kedvéért várnék még pár napot, hogy beálljon a rendszer.
-
M0RGI
őstag
válasz Véreshurka #31577 üzenetére
CM
SuperSU azt írja, hogy nincs SU bináris telepítve és nem is tudja telepíteni -
Véreshurka
senior tag
Újra kéne flashelni a supersu-t twrp-ben. Azt amit linkeltem feljebb, onnan töltsd le a zip fájlt. Sztem így próbáld meg:
1. törlöd a SuperSU alaklamazást
2. újraindítasz recoveryben
3. wipe cache/dalvik cache
4. letöltött SuperSU zip felflashel
5. teló újraindít, SuperSU letölt play-ből
6. ADB-n keresztül ellenőrizd, hogy van-e root jogodVagy csak simán letörlöd a SuperSU-t, törlöd a cache-eket, majd bekapcsolod a fejlesztői menüben a CM beépített rootját. --> biztonság kedvéért itt is ellenőrizd le ADB-ben, hogy van-e root jogod.
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
Tomi229
tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni hogy miként lehet kikapcsolni a zárolási képernyő sötétítését. (amikor beállítok egy zárolási háttérképet akkor arra a rendszer rak egy filtert.) Már más telefonokhoz találtam leírást, de cm-hez sajnos semmit. -
M0RGI
őstag
válasz Véreshurka #31608 üzenetére
Én megőrülök ettől.
Ki akarom próbálni amit írsz, erre most meg CM recovery jön elő, pedig nemrég raktam fel CWM-et, majd a romot, azóta nem kutyultam semmit. CM recoveryben meg nemtok zipet flashelni. -
Obyboy
addikt
válasz janosibaja #31611 üzenetére
Anno az előző telefonomon ennyi frissítéseknél nem húztam újra csak rátoltam az újat a régire, nem volt vele semmi gond. A frissítések megjelentek és az appjaim sértetlenek maradtak. Egy próbát mindenképp megér.
-
Vagany
őstag
válasz janosibaja #31611 üzenetére
Dehogy kell, ha megvárod ezt a twrp-s zipet azt felrakhatod dirty-be és semmi nem vész el, ha nem akarod azokat megcsinálni amiket korábban kitárgyaltunk.
-
M0RGI
őstag
válasz Véreshurka #31614 üzenetére
Rosszul írtam, TWRP volt fent.
De hogy hova lett, nem tudom.
Cm recovery alól hogy tegyem fel ismét a rendszert? -
kano
nagyúr
Na akkor:
1. Szedj le egy TWRP img fájlt.
2. Flasheld a telefonra fastboot módban (tudod hogy kell?)
3. Flash után kapcsold ki a telefont, majd lépj egyből be a TWRP-be
4. Itt a megjelenő kérdéssel (nem emlékszem már, hogy mit ír) felül tudod bírálni, hogy a CM reco felülírja a TWRP-t.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
janosibaja
őstag
válasz Vagany #31613 üzenetére
@Obyboy @Vagany: köszi!
Kicsit elmagyaráznád Vagany, hogy miként van ez a dirty flash dolog? Itt csak teljes ROM-ok vannak, vagy stock recovery-ből telepíthetők.
Mit/melyiket tudom (majd) flashelni TWRP-ből? Hogy kell ezt okosan csinálni? Wipe kell? Praktice azt sem tudom, mi az a dirty flash...
-
kano
nagyúr
Feladták végre az én VR-emet is. Aki már megkapta: milyen? Olvastam 1-2 szavas dolgokat tőletek, de valami bővebb tapasztalat?
Köszi„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Kikapcsolt állapotban hangerő fel + power.
fastboot flash recovery "image neve"
Legyen bent az image a fastboot mappában.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
M0RGI
őstag
Sikerült minden (fastboot, twrp, supersu, adaway)!
Hálás köszönetem mindegyikőtöknek a gyors segítségért!!!! -
Vagany
őstag
válasz janosibaja #31617 üzenetére
[link] Itt elvileg majd kint lesz a legfrissebb rom TWRP-ből felrakható rootolt verziója. Amit linkeltél ott a fastboot-os és a gyári CM recovery-ből telepíthető gyári rom-ok vannak. A dirty flash az amikor simán recoveryből felrakod a rom-ot és nem csinálsz full wipe-ot így mindened megmarad, lehet ez gyári rom a cm reco-ból vagy módosított rom a twrp-ből.
-
Obyboy
addikt
ANTVR tapasztalatok/vélemények: Minőségi anyaghasználat, kényelmes viselet, jobb használni mint egy kartonVRbox-ot, jó lenne hozzá egy kontorller mert használat közben nem fér be az ujjam a szemem mellett hogy tapizzam a kijelzőt (vagy VR módban a telefon hátuljára dupla koppal lehetne vezérelni), nekem egy kicsit homályos a kép még keresnem kell egy jobb VR beállítást. Szerintem megérte az árát.
-
kano
nagyúr
válasz Véreshurka #31625 üzenetére
Nekem még nem is él a tracking.
Milyen nóta 4?„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Obyboy
addikt
válasz Véreshurka #31625 üzenetére
Nekem múlt csütörtökön írtak, hogy feladták hétfőn már meg is kaptam...
-
janosibaja
őstag
válasz Vagany #31623 üzenetére
Nagyon kösz a választ!
A linken remélem észreveszem majd, hogy melyik változat, amelyik a friss cuccokat tartalmazza...Nekem jelenleg rootolt stock ROM-om van, 13.0-ZNHOEAS2JK .
Ezt szeretném szintén stock frissíteni, nem akarok nightlybe, vagy mókolt cuccba fogni, mert napi használatban van, munkaeszköz a mobilom. Egyszerűen felrakom TWRP-ből majd a ki tudja hányas verziót, úgy hogy megflashelem telepítőből a zip-et és máshoz nem nyúlok, csak újraindítom, oszt jónapot?
-
stigma
addikt
Bocs, ha 20x-ra kérdezem meg de én is szeretném frissíteni az új COS13.1-et,jelnegleg így néz ki nekem:
TWRP 2.8.6.0 + Superus 2.7.1 + 13.0-ZNHOEAS2JK (gyári stock)
Leszedem az új COS 13.at, majd az alábbi épéseket tervezem végigmenni:
Ha jól olvastam a fórumon kell a gyári stock 13.0 (ZNHOEAS2JK ), hogy fel tudjam tenni a 13.1-es frissítést, de akkor csak annyit kell tennem hogy?
1. Wipe/dalvik cache törlése
2. Leszedem a zip-et, telóra teszem, majd install new zip =y és betallózom a frissítést
3. Wipe/dalvik cache törléseVagy ehhez kell extra dolgot tennem, hogy felmenjen? pl.: új TWRP és Superus telepítés.
Segítséget előre is köszönöm. (telepíteni csak este 8 után fogok sajnos)
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Obyboy
addikt
OnePlus One 64Gb újra van raktáron.
-
powerwade
senior tag
válasz Obyboy #31630 üzenetére
Sziasztok, épp telefon vásárlás előtt állok - érdemes még OPO-ba beruházni? HW ügyileg meg mindig eléggé impressziv, az árához képest. Ahogy látom az OPX is csak egy OPO csak kicsit kisebb a kijelző és nem IPS, meg kapott microSD olvasót, nincs benne NFC és 5G wifi Vagy várjak a rendeléssel az OP3 bejelentés utánig, "hátha" ennél is lejjebb megy az ára? Hiszen már igy is bagóért adják az eredeti árához képest.
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz powerwade #31631 üzenetére
Most ment lejjebb az ára, így valószínűleg ez már nem lesz olcsóbb 1-2 hónapon belül.
A HW még mindig teljesen jó és a széleskörű rom támogatottság miatt nagyon jól használható.
Döntés a tiéd...[ Szerkesztve ]
-
powerwade
senior tag
Én is erre a következtetésre jutottam. De igazából kiváncsi leszek mozog-e bármit is a többbi készülék ára az OP3 után. Vagy ez a cég már előre meglépte, és ennyi ne legyünk ennyire olcsójánosok, mi? Azt sajánlom, hogy lemaradtam a VR osztogatásról, illetve hogy a mostani "átmeneti" telefonom nem rendelkezik gyroval, igy valszeg nem is nézem élőben a bejelentést. Ha minden igaz akkor 2-3 hét múlva OP tulaj leszek, yay.
-
Obyboy
addikt
Hiába vársz az OP3 bejelentéséig kano kollégának igaza van, ennél már nem valószínű, hogy lejjebb fog menni az ára. Tavaly is az OP2 megjelenése előtt csökkent az ára (én akkor vettem). Szoftveresen jobb a támogatottsága az OPO-nak mint az OPX-nek. Hardveresen vannak eltérések itt az a kérdés, hogy neked mi a fontosabb, ha az 5" vagy a dual SIM vagy a micrSD vagy az LTE B20 a fontos akkor OPX, ha az 5,5" vagy a 64Gb vagy az NFC vagy az 5GHz wifi a fontos akkor OPO.
[ Szerkesztve ]
-
Véreshurka
senior tag
Nem PM-ben válaszlok és leírom ide az első tapasztalataimat, hátha érdekel mást is, remélem még ezt elfogadhatónak tartjátok itt az OPO fórumban
Pro:
- S Pen (asszem ezt nem kell magyarázni)
- kamera (szebb képeket csinál, eddig ha barátnőmmel mentünk bárhová Iphone 4s-el fényképeztünk, most már asszem átpártolunk a note 4-re)
- mobilfizetési lehetőség (talán build prop átírás után OPO-t is rá lehetne venni)
- cserélhető akksi
- micro SD
- képernyő (tudom, hogy kalibrálható az OPO képernyője, de az amoled színei nekem nagyon bejönnek)
- B20 (bár eddig nem voltam olyan helyen ahol ki lett volna használva)
- ujjlenyomat érzékelő (bár nem a legtökéletesebb, és csak max 3-at lehet regisztrálni, de működik...)Kontra:
- gyenge térerő (4G-n van hogy csak egy pöcköt mutat, hétvégén akarok majd egy tesztet csinálni, mert OPO-é sztem sokkal jobb, de lehet csak a jelerősség indikátor mutat gyenge jelet, bár tény, hogy mindig van minden, sose volt olyan, hogy ne értek volna el, vagy hogy én ne tudtam volna telefonálni)
- gyenge WiFi (ahol OPO vígan muzsikál ott a note 4 már köhög rendesen)
- TouchWiz (itt most nem magát a launchert értem, hanem magát a rendszert, mint HTC-nél a sense. de ezt tudtam)
- zártság (ezt is tudtam )
- knox védelem (aki nem lenne ismerős samu vonalon: root-al bukod a garit, nem lehet visszaállítani. Sajnos ezzel is tisztában voltam...)
- ugyanolyan gyenge a rezgőmotor mint OPO-nál
- elég gyenge memóriakezelés (még nincs annyi feltelepített programom mint OPO-n, illetve se Xposed, se Viper egyelőre, de míg OPO-n általában 0,8-1 Gb között szokott lenni a szabad RAM mérete, itt van, hogy csak 0,3-0,5 Gb között van - ugye ebben is 3Gb van - , mi lesz ha mindent feldobok )
- hiányolok pár cm feature-t , és még nagyobb customizációt
- dupla kopp hiányaHirtelen egyelőre ennyi jutott eszembe. Bár kicsivel mintha több kontra szerepelne, de azért nagyjából kiegyenlítődnek a telefonok hiányosságai/hülyeségei. És bár teljesen tisztában voltam majdnem minden hiányosságával, azért kicsit többet vártam volna egy ugyanabban az évben kiadott flagship-től. Így egymás mellett nézve a két telefont OP-ék joggal hívták a One-t flagship killernek Akksi kb. ugyanúgy bírja.
Egyelőre elégedett vagyok, nagyjából azt kaptam amit vártam.
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
Vagany
őstag
válasz janosibaja #31628 üzenetére
Azért majd egy wipe dalvik, cache-t nyomj neki (full wipe-ot ne).
Amúgy az OTA is ennyit csinál, sőt, csak a változásokat rakja fel (incremental) nem is teljes rom-ot és utána wipe dalvik, cache.-<[]>- https://mowned.com/vagany
-
petipetya
nagyúr
Ár/érték arányban abszolút megéri megvenni, mivel még 2 évig biztosan ki tud szolgálni téged.
Nekem lassan 1 éve van meg, és ugyanazt érzem mint anno a Nexus 4 esetén (azt 2,5 évig használtam): most is örömmel veszem kézbeveszem használom. Ebben sokat segít a minőségi anyaghasználat és a stock Droidra hajazó szoftver is.
Egyet viszont tarts észben: szoftveresen már valószínűleg nem fog több android főverziót megkapni. Ám mivel nagy a támogatottsága, biztosan lesz rá Android N alapú CM, ha csak Nightly formájában is. Nekem nyitott bootloaderrel üzemel a vas, ám a gyári Cyanogen OS-t használom rajta.
"nincs rá lezsóidő"
-
janosibaja
őstag
válasz Vagany #31636 üzenetére
Az általad megadott linken lessem, hogy mikor jön ki a TWRP-vel felrakható friss ROM? Csak be lehet majd valahogy azonosítani... -
fireman3
tag
válasz janosibaja #31638 üzenetére
A play áruházból szed le a Cyanogen Update Trecker appot. Settingsben az update methodot állítsd Full updatera. Csilinggel, ha megjön a twrp-s frissítés.
<Xiaomi MI 9>
-
powerwade
senior tag
válasz petipetya #31637 üzenetére
Köszi, még alszom rá egyet a hétvégén. Nem feltétlenül van szükségem a legfrissebb Androidra, hacsak nincs valami egetrengető új feature, ami pl. a Marshmallowban is ritkán akad (kivéve jobb enegriafelhasználás és app jogosultságok). Egyébként egy LG G3-ről jövök, alaplapos lett, és az OPO hasonló kaliber - viszont hatalmas a community mögötte ahogy látom.
-
LallerHUN
tag
-
Mate
nagyúr
TWRP-ről vissza akarok menni gyári recovery-re. Letöltöttem a gyári toolbox-ot és felraktam vele fastboot-al a stock recovery-t. Ezután frissíteni akart a telefon, de nem sikerült. Akkor láttam, hogy nem a gyári COS recovery-t rakta fel, hanem CM-est. Van ötletetek, hogy miért illetve miként tudnám rátolni a stock recovery-t?
-
kano
nagyúr
válasz petipetya #31637 üzenetére
"Egyet viszont tarts észben: szoftveresen már valószínűleg nem fog több android főverziót megkapni."
Ebben egyáltalán nem vagyok olyan biztos. Szerintem az N-t még megkapjuk (talán volt is valami hír róla).Véreshurka
Köszi a beszámolót. Kb. én is erre számítottam. Azt hiszem már nem vállalom be, majd lesz OP3 vagy ZUK Z2 Pro.[ Szerkesztve ]
-
biharygergo
csendes tag
Sziasztok!
Biztos vannak köztetek páran, akik érdeklődnek az új OnePlus 3 iránt.
A cég most indított egy kis játékot, ahol jelentkezni lehetett tesztelőnek. Sikerült bekerülnöm a döntőbe, ahol már szavazatokon múlik, hogy ki próbálhatja ki az új telefont megjelenés előtt.
Arra gondoltam, hogy a lelkes, érdeklődő szavazóknak (hogyha sikerül szerezni telefont) szerveznék egy kis összejövetelt, hogy ki tudja mindenki próbálni a OP3-at.
Tehát csak szavazni kellene az alábbi linken és lenne egy magyar tesztelő is!
Így mindenki nyerne egy kicsit, én meg nagyon boldog lennék!
Köszönöm!
[ Módosította: Mate ]
-
grizlisandor
veterán
válasz biharygergo #31649 üzenetére
Szavaznék, de egy ilyen szövegbe ütközök: "Please check your input parameters for invalid characters or string."
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...