Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Légy szíves olvasd el !
Hivatalos: Rs1 10.0.14393.2724. 2019 Január 8.https://changewindows.org/
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
De pl. a forgalom figyeléshez így is úgyis kell. Jó, persze, az már nyilván sokkal kevesebb adatkapcsolattal jár, mintha még a térkép is online menne. De akkor most ha elvileg nincs letöltve még az a 200 MB-os Magyarország térkép, az azt jelenti, hogy nekem online ment a navigáció? Nem aggódom, mert 1 GB-os keretem van.
justaview: hát ezt sajna most még én sem tudom, de engem is érdekelne, hogy POI-kat be lehet-e állítani célként, mint az igo-ban. Meg szerettem, hogy útközben is pl. ha benzinkutat kerestem, egyből listázta a közelieket. Ez a Here Drive-ben lehetséges? A hozzáértőktől kérdezem
[ Szerkesztve ]
-
kezman
őstag
válasz Gabesz87 #3051 üzenetére
Ez baromság, ha le van töltve akkor ha beírod úti célnak pl, Pécs, Árkád, azonnal mutatja is az utat, nem tudom azt honnan szedtétek hogy csak utcáűra lehet keresni???
Ja és természetesen offline működik, ezer egy beállítási lehetőséggel és ami fontos, teljesen legális nem mint az IGO mert az ugye totál illegális a droidon.
Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül.<< Nokia 5800>>Huawei P Smart>>
-
Dany007
veterán
válasz justaview #3050 üzenetére
De igen! Most kiprobaltam neked direkt a westendet.
Csak annyit irtam be hogy: Budapest westend city center. Kiadta egybol a helyszint. Majd nyomtam ra egy utvonaltervezest es ennyi. Tehat nem kellett konkret cimet beirnom.
De ez nalam csak azutan mukodott hogy letoltottem a Mo terkepet, kb 210MB. Nem tetel. -
justaview
senior tag
Még mielőtt félreértés történik, a magam részéről a külön dedikált hardveren futó (legális) IGO navigátoromra céloztam az "IGO" említésével, én azt használom az autómban, néha pedig a telefonomat (google maps).
(#3053) Dany007: Köszönöm, szuper ! Honnan lehet letölteni a térképet? Here Drive programon belül?
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
47 perc beszélgetés után 7% esett a töltöttségem.
-
Dany007
veterán
Ezt mondjuk nem néztem, de nálam alapból a belsőre mentette. Mondjuk nem számít az se nagyon.
De mikor beraktam az SD-t kérdezte és be is állítottam hogy mindent a kártyára mentsen, ezek szerint ezt magától mégse csinálja.Amúgy én mondtam azt korábban, hogy konkrét címet / utcát kell beírni a kereséshez, mert amíg nem töltöttem le a térképet, hiába írtam be, hogy Campona, útvonaltervezéskor azt dobta ki, hogy nem talált útvonalat! Nem tudom miért.
Azután hogy letöltöttem - minden beállítás maradt - működik.Kíváncsi vagyok milyen lesz élőben. Mennyire gyors a jeltalálás meg ilyenek. Hétfőn tervezünk menni a Tropicariumba a gyerekkel és igazából csak az M0-on kell navi, addig megy fejből is ugye... Szal majd menet közben kell indítani és pályasebességnél kell jelet találnia szépen. Mindezt full offline, mert ugye még nincs simkártyám hozzá, tehát még mobilnet se lesz. Meglátjuk, így nyilván több időbe telik majd a jelkeresés.
Ami problémás lehet, hogy - ahogy hallottam - nem tud a forgalom figyelembevételével útvonalat tervezni. Ezt elvileg a Google maps tudja, bár nekem ott se sikerült soha ezt beállítanom. Így viszont nincs sok értelme a forgalom figyelésnek, mert ugye nem tud beiktatott, közbenső célt kezelni sem. Tehát hogy A-ból B-be úgy, hogy közben érintve C-t.
Mindegy, mert szerintem is nagy pozitívum az offline működés. Alapból csak 500MB netem van havonta lassításig, ami elég szokott lenni. De a 3G lefedettség elég változó az országban, van ahol csak GPRS van és volt már, hogy a gmaps nem tudta betölteni a térképet mert nem volt 3G. Szóval szerintem így stabilabb is lesz az egész.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dany007
veterán
Egyébként biztosan jobb, mint a P vételi lehetősége volt (az full alu házas). Mivel most itt lakáson belül is talált jelet! Aránylag gyorsan! A P-vel meg ki kellett hajolnom az erkélyen hogy meglegyen a jel. Egyébként mondjuk az is villámgyors volt - de csak a gyári eredeti szoftverrel -.
-
Dany007
veterán
válasz nostress #3067 üzenetére
Hehe, de itt a hardver az esetek nagyrészében nem számít. Ugyanúgy, ahogy iPhone-nál se számít a hardver, mert a szoftver úgy van megírva hogy az adott hardveren gond nélkül fusson.
Androidnál ez sajnos nem így van. Ha szarul írja meg / át az adott gyártó a doridot az adott telefontípusra akkor az ígyis úgyis szar lesz.Nekem is elegem lett a doridból amúgy. De az iPhone szvsz irreálisan drága. Annyit nekem nem ér meg. Pedig volt iPhone-om is. Sőt a családban most is van egy pár.
-
GEPESZ66
veterán
Vásároltatok-e innen, mennyire megbízható? LG-t már több fórumtárs vásárolt innen.
http://ter-ero.com/fooldal/manufacturer/nokia/results,91-90[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
-
japy
őstag
Engem az érdekelne miért nem lehet átnevezni a bluetooth nevét a telefonnak?
-
justaview
senior tag
válasz nostress #3076 üzenetére
Az Apple a saját (Apple) tartalom fogyasztásának bebiztosítása érdekében komolyabb akadályokat támaszt a saját fájljaid mozgatása, másolása elé -- a kütyüd és egyéb cuccok között (pl. PC), mint mások.
PC re, ill. -ről csak az iTunes programon keresztül mozgathatsz fájlokat, illetve van néhány Wifi-s megoldást nyújtó alkalmazás is, de baromi lassúak, és ha épp a haverodnak akarod az adott fájl átadni, nem biztos, hogy ezzel szeretnéll bibelődni. Emiatt az iPhonosok világában terjedt el leggyorsabban a Dropbox és egyéb felhős rednszerek használata fájl megosztásra. Van ugyan lehetőség SD kártya fogadására iPhonon, ill. iPad-en egy interface segítségével, de baromira válogat a fájlok között. Arra találták ki, hogy a fényképezőgéped SD kártyájáról feltölthesd a képeidet, de még itt sem eszik meg minden formátumot.Ezt hívom én zártnak.
Én pl. szeretem ennél szabadabban használni a telefonomat, ha PC-re dugom (mondjuk éppen vendégségben), működjön úgy, mint egy pendrive, vagy közel ahhoz, és ne keljen azzal sz@rakodni, hogy van-e a gépen iTunes, vagy nincsen.
Ugyanakkor ha ez nem zavar, akkor számodra nincsen különbség a iOS és más rendszerek között, szabad a pálya.
-
nostress
tag
Értem, köszönöm. Ez engem kifejezetten nem zavar, csakis az ára, de gondolom ezzel sokan vagyunk így.
Képernyőhasználat mennyi átlagban kb?Man kann nicht immer gewinnen.
-
Dany007
veterán
válasz nostress #3076 üzenetére
Másvilág a három. Ez egyértelmű.
Nyilván az iPhone és az iOS a csúcs. Évi 1-2 telefon, évi 1 nagy rendszerfrissítés. Évi egy-két hardver. Ebből következik, hogy nem nehéz jól megírni rá a szoftvert.
Ellenben iPhone-nál is előfordulnak már fagyások, akadások, belassulások. Főleg ha már egy régebbi készülékre telepítünk újabb OS-t.
Viszont alapvetően az azért úgy van megcsinálva, hogy egy nyekkenés se legyen és a leggyorsabb legyen minden tekintetben. Ami többé kevésbé sikerül is nekik.
Továbbá iPhone-ra van a legtöbb és legminőségibb App választék.Az android meg a customizáció "mestere". Bármit testre szabhatsz kedved szerint. A komplett kinézetet. Van app választék bőven, már igen sok a silány minőségű és vagy teljességgel szükségtelen app.
Ellenben viszont milliónyi hardver és a sok gyártó sok készüléket ad ki évente minden szegmensben így a hozzá írt szoftver sok esetben nem tökéletes. Az appok nem mennek át olyan "szűrő" rendszeren, mint az iOS-nél, ezért gyakran az appok is okoznak hibákat. Belassúlást, memória zabálást, fagyást stb...
Androidnál pl nincs min. hardver követelmény. Így a gyártótól függ, hogy az adott hardver az adott szoftvert eltudja-e gond nélkül futtatni.
Plusz a memória kezelése se tökéletes a droidnak, így akár a 2GB ram is el tud fogyni, amit aztán nem tud másként kezelni a készülék, minthogy lefagy / belassul stb...A WP pedig leginkább az iOS-re hasonlít. Szintén zárt rendszer. Nem tudod úgy mókolni, mint a droidot. De ennek előnye is van. Ha jól tudom itt már van min. hardver követelmény gyárilag megszabva. Ez is szavatolja hogy jól fog futni a hardveren az adott Wp os.
Ami hátránya van, hogy nem olyan elterjedt, mint a másik két platform, ezért jóval kevesebb App van rá, mint a többire. Bár én ezt nem tartanám jelentős dolognak, amennyiben az ember nem egy App mániás és vagy speciális igényű. Én minden appomat az első napon megtaláltam különösebb probléma vagy kérdezősködés nélkül. Na nem szó szerint u.a. az appot, de funkcionálisan igen. Sőt, szvsz így pár nap után még igényesebbnek is tűnnek ezek az appok, mint a droidos megfelelőik.
Nem olyan csiri-csáré a Wp felület, mint a droid meg mint az iOS ezzel az új 7-es kinézettel. Sokkal letisztultabb, átláthatóbb és mégis azért ez a Win 8.1 már elég jól testre szabható egy bizonyos irányvonal mentén (ez a csempés felület).Összességében tehát, ahogy mondod is az android a legneccesebb. A Te 4X HD-d is egy csúcstelefon volt anno, nem szabadna hogy gond legyen vele. És ahogy olvasom mégis van.
Az iOS szerintem túlárazott. Az i4S - ami már van vagy 3-4 éves típus - még mindig bő 1,5x annyiba kerül, mint a Lumia 735. És a Lumiánál ráadásul nagyobb kijelzőt, nagyobb felbontást, összességében szebb kijelzőt és erősebb hardvert is kapsz. Plusz tárhelybővíthetőséget.Én mindössze 3 napja nyúzom a 735-öt így tessék feltételekkel kezelni a véleményem, de egyelőre igen pozitív. Annyit nyúzom, hogy napon belül lemerítem úgy, hogy simkártya még nincs is benne. Tehát nincs hálózaton a készülék, csak wifi. Leszedtem - és töröltem is - már egy rakás appot. Fotóztam, videóztam már vele sokat. Neteztem stb... De még egy rezzenést se tapasztaltam ez idő alatt. Abszolút gördülékeny a rendszer. Mindenre azonnal reagál. Kellemes érzés kezelni és igen gyönyörű a kijelzője.
Végre van olyan EQ beállítás, amit kézzel is könnyedén lehet állítani - magyarul elég nagy! -.
Persze itt is vannak negatívumok. Nem tudsz úgy belenyúlni a rendszerbe, nem tudsz rendszerfájlokban böngészni / törölni szabadon, nem tudsz egyedi rendszert rátenni. És pl youtube kliens, amit külső programként kell letölteni, elég kétséges. Működik meg minden, de a droidos google verzió jobb volt. Persze funkciónárisan ez is tökéletes. Sok program nem érhető el ugyanazon gyártótól, mint ami droidon is megvolt. De simán találsz helyette másikat, ami funkcióiban ugyanolyan vagy még jobb is.
Játszani nem játszottam még rajta. A tesztekben azt írják, hogy a legújabb játékoknál már érezni hogy nincs meg az az fps ami kéne, de aztán ennyi. Ez egy középkategóriás vas, olcsón.
Mert anno mikor én vettem az Xperia P-t, az függetlenül 120 ezer forint volt. És ott is csodáltam a kijelzőt, meg a gördülékenységet, de ehhez képest nem volt sehol. Főleg a frissítések után, ami kb tönkretette azt a telefont.Szal én azt mondom, ha van pénzed akkor vegyél iPhone-t. Minimum 5S-t vagy sima 6-ost. Ha csak 60-70k-t költenél egy telefonra, akkor ez a 735 + egy micro SD kártya remek választás lenne.
Droidból max a csúcskategóriát merném ajánlani. Ami már szintén 150k fölött kezdődik. -
nostress
tag
válasz Dany007 #3083 üzenetére
Köszönöm a választ.
Régen elég jó telefonnak számított az Optimus 4x, csak aztán a frissítések ezt is lelassították, majd úgy döntöttek, hogy nem is fognak egyáltalán foglalkozni vele a Tegra 3 miatt.
Ha a pénzen nem múlna akkor iPhone 6 lenne, mert szerintem 4.7" a megfelelő kijelzőméret.
Olyan telefonra van szükségem, amivel nem nagyon kell törődni. Az LG-t pedig csak jó esetben is 30k- ért tudnám eladni, ami nem biztos, hogy megéri. Nehéz döntés.Man kann nicht immer gewinnen.
-
zombinyul
addikt
válasz mzsolti #3025 üzenetére
Nekem a napok a sikerült.
Viszont ma kétszer levettem a hátlapot, meg is látszik rajta... Ott ahol körömmel alányúltam, lrpattant a széle. Olyan mintha esés általi sérülés volna, csak ugye a körmöm helyén. Azért ez nem fasza, hogy Ennyire puha, érzékeny anyagból van kialakítva... Most jó csúnya lett az a rész. Nem baj, akarok majd venni hozzá egy fehér hátlapot, akkor ez megy tartaléknak, de akkor sem fasza.Honor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
-
Dany007
veterán
válasz nostress #3084 üzenetére
Na én is ezért vettem Wp-t. Illetve kaptam az asszonytól!
Én is meguntam, hogy random újra kell indítani a telefont a belassulás miatt, vagy hogy épp random app hogy akassza be az egész telefont. Hogy battery appokkal kutassam, hogy most épp mi szívja le az akksit. Meg hogy tisztító programokkal lőjem ki az épp memória zabáló és el nem takarodó appokat.
Lásd G+ meg facebook. Soha nem volt egyikem se, mégis folyamatosan futott a telefonon mindegyik... hiába lőttem ki, pár perc és visszamászott..Amúgy nem lenne megoldás nálad, hogy visszarakd az első, eredeti gyári OS-t? Én ezt csináltam a P-nél és úgy aránylag jó lett a fentieket kivéve.
@zombinyul:
Rosszul veszed le!
Én újbeggyel tolom le róla a felső részén hátrafelé a hátlapot. Először az egyik, majd a másik oldalon pattintom ki. Majd végül kétoldalt felül megfogva a hátlapot lehúzom róla.[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
válasz Dany007 #3086 üzenetére
+1
Ehhez társult, hogy pár hete ismerősöm mutatta az 1 éves középkategóriás WP-s telefonját (5xx, vagy 6xx volt, nem tudom). A fél órás próbálgatás és nyúzás alatt meg se röccent! Engem ez billentett ebbe az irányba. Én a telefonomat használni akarom, nem hackelni, hátha jobb lesz tőle. Így most tervezem egy 735 beszerzését.
Megj.: Az iPhone mindig is csúcs volt hardverben, de 200-250 ezer Ft-ért TV-t veszek, nem egy kütyüt, ami elfér a zsebemben.
-
zombinyul
addikt
Jah, és még egy kérdés:
Valaki tapasztalt már olyat, hogy belassított nettel tud a telefon (Speedtest szerint) 6 megával letölteni, és 2-be fel? Plusz Youtube videókat betölti meg minden... Az összes asztali nézetes weboldal pillanatok alatt betöltődik teljes pompájában. Telenornál vagyok ha ez számít (bár gondolom számít, T-nél így sose jártam). Ugyanígy ment ez a múlt hónapban is, tehát nem lehet egyszeri hiba.[ Szerkesztve ]
Honor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
-
Misser
tag
válasz zombinyul #3085 üzenetére
Érdemes a leírás szerint leszedni a hátlapot, úgy sikerülhet sérülés nélkül is
Más:
Az, hogy a lumia camera mini mozgó képet rögzít, jó bármire is? Gondoltam akkor mar ki lehet választani a legjobbat, vagy elmenteni valamilyen gif szerű fileba, de semmi hasonló opciót nem találok. Sőt, csak lapozgataskor latni őket mozogni. Igy nekem ez olyan "nesze semmi" opció. -
this is life
Ármester
válasz zombinyul #3090 üzenetére
Szinten telenoros vagyok es lassitott nettel , meg is van tempo , pedig nem hyper netem van . Egyedul ahool erezni a lassitast , ha mobilnetet hasznalva toltenek le es telepitenek valamit az aruhazbol.
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
zombinyul
addikt
Hat, most itt vagyok a meloba, nincs nalam a használati utasítás. A hatlapi matricát meg reg leszedtem (csak egy szep, eltuntethetetlen folt jelöli egykori helyet. Improvizalnom kellett. (annak a matricanak gyakorlati haszna ezt kiveve nem volt, ugye? )
this is life:
Koszonom a valaszt. Igen, ugy lassul a tortenet, vagy ha ha nincs 3G csak EDGE, akkor szinte halott a telefon, alig tolt be valamit - ha betölt. Nekem sincs hypernet.Honor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
-
-
zombinyul
addikt
válasz this is life #3095 üzenetére
Naja, ez a problema nalam is fennáll (bar szerencsere a kornyekunkon szinte mindenhol megvan a 3G), csak azert aggasztó, mert a 800-as EDGE-be is kiválóan használható volt. Ez meg besz@rik vele teljesen.
-
this is life
Ármester
válasz zombinyul #3096 üzenetére
Azert elnek a gyanu perrel ,hogy valamit a telenor kokanyolt a halozatan ( vissza butitott edge) ...nem mint ha valaha is full tempon haszhattuk volna az edge-t ha jol emlekszek az elvi full tempo 256 kbit/sec. De epp lehet a qualcomm rakott gyengebb edge chip-et bele.
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
zombinyul
addikt
válasz this is life #3097 üzenetére
En a telefonra gyanakodtam, mert a 800-as (vagy gyakorlatilag bármelyik elozo telefonom) köröket vert volna ra Edge halon... Telenoros kártyával is. Szoval szerintem nem a szolgáltató hibája.
-
this is life
Ármester
válasz zombinyul #3098 üzenetére
Nem tudom, de nekem a wp telo elott egy symbi volt, es az opera mi it leszamitva , edge kapcsolaton csak azzal volt hasznalhatonak nevezheto bongeszesi tempo, az akkori aruhaz eleres mar azon rem alom volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest