Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunkel
őstag
válasz petya80 #1559 üzenetére
Nálam a wd20ezrx már jónéhány smart mutatóban határérték felett van, Prefail állapotot ír mellé. Jövő héten próbálom is gariztatni. Szerintem amúgy nézz tesztet, számolj mennyit költenél rá, vedd minél több garival. Az, hogy nekem hibás lett 3 hét után még nem jelenti, hogy nálad is az lesz.
-
-
Anonymus23
veterán
válasz petya80 #8013 üzenetére
Szerintem azért a 210-től túl sokat ne várj, függően, hogy mennyire töredezett az adat a vinyón, a max sebesség 12-16 MB/sec, ettől már nincs messze a 80 Mbit. Én ezért cseréltem le anno. Nekem mondjuk nem a médiakiszolgáló rész volt a gond, hanem a másolás róla, de ez kb ugyanaz.
De milyen TV-d van, hogy a 80 Mbit nem elég? 4k?;) - The Power of the Light Side
-
krealon
veterán
válasz petya80 #7997 üzenetére
"Nos kihúztam a routert a switchből, hogy csak a NAS és a lejátszó lógjon rajt. De így meg a lejátszó nem látja a NAS-t. Hogy lehet ez? Nem igazán vagyok otthon ebben a témában, de akkor a router mégis beleszól az útvonal választásba vagy mi?
A NAS-nak statikus ip-je van."
Ha a statikus IP alatt a routerben a NAS MAC-jehez rendelt IP-t erted, akkor a router hianyaban a DHCP kliensek a berleti ido feleig orzik meg az IP beallitasaikat.
A TP-link-routerek alapbeallitasa 120 perc, azaz 2 ora, igy ha kihuzod a routert (elerhetetlenne valik a DHCP szerver) akkor maximum 1 ora hosszat marad mukodokepes a halozat.Router nelkul, kezi beallitasu fix IP-vel lehet mukodokepes halozatot kialakitani.
A switch-nel nem szabad hogy kulonbseg legyen akozott, hogy be van-e dugva egy 100M bites eszkoz vagy nincs, tekintve, hogy minden port fuggetlen kapcsolati sebesseg szempontjabol egymastol.
Regebben az egyszerubb HUB-ok voltak olyanok, hogy egy lassabb eszkozt bekotve az osszes kapcsolat atalt erre a csokkentett sebessegre. -
Milli82
tag
válasz petya80 #8016 üzenetére
Már tegnap eszembe jutott, de már nem néztem meg. A Router nálad a szűk keresztmetszet. Ugyanis annak csak 10/100-as LAN portja van.
Azzal, hogy beiktattál egy Gbit Switch-et a hálózatba lekerült némi teher a router válláról, ezért megy most a nagyobb bitráta. De az akkor is csak 100Mbit-es hálózat a router miatt.
1. Ahhoz, hogy menjen a nagyobb felbontás, routert kell cserélned.
2. Vagy lehet, hogy lehet kapni 300Mbit-es Wifi stick-et a médialejátszóhoz.
3. Elképzelhető, hogy a médialejátszó képes a DHCP szerverre és, akkor Ő lesz a hálózatban a "főnök".
A 3-as megoldás csak ötlet. Nem vagyok biztos, hogy kivitelezhető a router beállításai miatt, de proba szerencse.
Ha nincs a szívedhez nőve a router, akkor én eladnám és vennék valami gigabitest.
Asus AC85P - DS118
-
Milli82
tag
válasz petya80 #8026 üzenetére
A kollégáknak igaza van! Nem kell router. Mennie kell anélkül is az egésznek csak az IP tartománynak kell stimmelnie. Esetedben 192.168.1.xxx. Ha beállítod a Mplayeren és a NAS-on is és kiveszed a körből a routert akkor próbáld ki mennyi az átvitel. Majd tedd vissza a körbe a routert és próbáld ki újra.
Az átjáró csak az internethez kell. (192.168.1.1) attól sztem még maradhat a beállítások közt talán nem fognak problémázni a hiányán.
Asus AC85P - DS118
-
törölt tag
válasz petya80 #10519 üzenetére
Puppy. Ezt még anno én dobtam fel, mert sokkal korábban használtam Puppy -t, mint NAS -t és amikor először olvasgattam a topikot, akkor nem értettem, hogy mi a probléma azzal a vinyóval, hiszen Puppy alatt én azt csinálok vele, amit akarok. Puppyval költöztem 210 -ről, 310 -re. A Hiren`s pedig egy komplett Linux disztrót is tartalmaz, aminek a működése nagyon hasonlít a Puppy -éra (ramból fut). Sőt a Puppy alapéftelmezett rendszerbetöltője ugyanaz, mint a Hiren`s -é (Grub4dos). Én összeraktam őket egy penre és a Hiren`s betöltő menüjébe belevettem a Puppy -t is.
-
tigrici
tag
válasz petya80 #10519 üzenetére
Ha a 325v2 -est is szintén 2TB al inditod akkor az uj meghajtóra mehet a rendszer és persze 2 külön meghajtóként,"mivel raid szóba sem jöhet az adatok miatt""utána mehet bele a második meghajtó,ha nem formáz és mükszik akkor nyertél.Ha nem akkor marad a 210-es nasról másolás az uj eszközre és utána már a régi formázható.
LG-lv5590 ,Lg-La667S , NSA310 :twonky,plex,serviió,transmission.
-
törölt tag
válasz petya80 #10521 üzenetére
Szerintem nem fog működni. A fő lemezen ugyanis 2db partíciót hoz létre. Az első egy kis méretű ext, amire a rendszer működéséhez szükséges adatok kerülnek, a második pedig a tárhely. Nem sűrűn dugtam rá direktben másik meghajtót, de úgy emlékszem, hogy annak csak az első partícióját látta.
-
spiky03
veterán
válasz petya80 #11734 üzenetére
Nah ez jó hír.
Mert én is valami ilyet tervezek majd csinálni valamikor, csak én 310-ről váltanék 325-re.
Én is így terveztem, hogy csak átrakom a winyót és kést, mivel úgy azon van minden telepítés meg minden beállítás, és úgymond csak a külső változik.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
M_AND_Ms
veterán
válasz petya80 #14887 üzenetére
Fel volt csatolva valami windowsos gépre a nasod és onnét tette rá ezeket egy vírus. Itt nem fog gondot okozni, de ha újra windowsból nézel rá, akkor ezeket fáljokat nem ajánlatos megnyitni.
Szerintem itt a nason töröld őket mindenképp, a windowsos környezetedben pedig takaríts és fertőtleníts![ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
klai
csendes tag
válasz petya80 #17458 üzenetére
Szia,
Disk betol nas felismeri, fájlrendszert létrehozod és kapsz +3TB használható területet.
Az egyben 5TB-hez kell egy raid tömböt létrehozni, ebben az esetben a már meglévő HDD tartalma cserébe törlődik! Továbbá két lemezt összefűzni úgy, hogy nincs tartalék /Spare/, időzített bomba , hozadéka, hogy ha a kettőből bármelyik disk sérül odalesz az összes adat
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
- minigép/ G4400T 35W/ 8GB DDR4/ 128GB SSD/ Lenovo M700 Tiny/ garancia/ ingyen foxpost
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest