Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sakab
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítségét, nagyon szuperül teszi a dolgát szépen gyönyörüen. Este leteszteltem 2 TV egy - egy 1080p-s mkv, plusz még ment a torrent is hiba nélkül
Úgynézki amit akartam azt beállítottam a segítségetekkel, Torrent letöltés és annak az elérése bárhonnan bármiről, Ftp, megosztások, DLNA, szóval minden...már csak 1 van hátra....A védelem, 2 irányból is megközelitem majd itt meg a Tp link 1043ns-s topikba. A Nas-ra nézve milyen biztonsági beállításokat tudok beállítani, vagy nagyon semmit ezeket inkább a ruteren kellene? Esetleg olyat nemtudok, hogy ha egy idegen eszköz csatlakozik fel, akkor a nas küld egy mailt, hogy milyen IP/macadressel mikor lépett be?
A noip-s regemet azt átírtam kb 25 karakterre, amibe számok jelek minden van így első körben.
-
Szabie93
tag
Miért lehet az, hogy a ventije a gépnek (310s) nem akar 3000rpm alá menni? elég zavaró, hogy üresjáratban is elég hangos.
-
törölt tag
válasz Mayall #12456 üzenetére
Azóta a kutyus új házba költözött.
-
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Adva van egy NSA 210 szépen működött is de most nem tudom mi van
A helyzet a következő:
Sehogy se látom a hálózaton a NSA t vagyis látom mert IP kap pingelni tudom de azon kívül semmi se se SSH n se sehogyan nem érem el.
Ha leresetelem akkor se történik semmi se mintha megcsinálná a resetet mert a sípolásból arra következtetek.
Valaki találkozott ilyennel vagy meghalt a NSA háló része ?
Előre is köszönöm a választ és a segítséget! -
Mr Dini
addikt
Szia!
Bocs a kérdésért, (ez is egy lehetőség...) de nem lehet, hogy reset után elszált a static vagy vmiért és most csak más ipt kap? Mert ilyet nem szokott csinálni, hogy csak úgy bedobja a taccsot... Mit csináltál utoljára vele, mikor ez történt? Webes felület/torrent bármi (anyós hálójában ipcam esetleg ) nem jön be?
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
kmarci25
veterán
Nekem csinált hasonlót a 310-esem. Csak a soft resetet próbáltad? Mert arra nekem sem történt semmi. Próbáld meg a hard resetet: nyomod a reset gombot, hallod a pittyensét, de nem engeded el, nyomod tovább kb. 15 mp-is. Ez után elengeded, pittyen többet és újraindul. Próbáld meg ez után hátha eléred a hálóm. (már ha van hard reset a 210-ben...)
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
krealon
veterán
"Adva van egy NSA 210 szépen működött is de most nem tudom mi van
A helyzet a következő:
Sehogy se látom a hálózaton a NSA t vagyis látom mert IP kap pingelni tudom de azon kívül semmi se se SSH n se sehogyan nem érem el."Az NSA-210 nem egy mai csirke.
A tapegysege rendben van? Ki tudod probalni egy masik, kompatibilissel?Most, hogy tavaszodik, es no az atlaghomerseklet, az elekrolit kondenzatorok kiszatadasa is felgyorsul, ami elsosorban a kapcsolouzemu tapokba epitett darabokat erinti. Ettol csokken a keszulekek stabilitasa es a novekszik a megmagyarazhatatlan eredetu hibak elofordulasa.
-
jancsi20
csendes tag
Valaki tudna küldeni egy működő és bevált transmission config fájlt? Nagyon fontos lenne!
Valamint a transmission beállítása között lévő titkosítást, mire kell beállítani?Allow encryption
Prefer encryption
Require encryptionNem titkolt dolog, hogy zárt trackeren gyorsan töltök lefelé, DHT nélkül, viszont nyilt trackeren egy több ezres seedelt torrent fájl-t iszonyat lassan töltök lefelé.
Szerintetek?
További szép napot! Üdvözlettel: jancsi20
-
Tonyk
veterán
válasz jancsi20 #12467 üzenetére
"Valaki tudna küldeni egy működő és bevált transmission config fájlt? Nagyon fontos lenne!"
Ez nem csereszavatos, vannak benne olyan részek ami felhasználóhoz köthető és adott eszköz specifikus (letöltési helyek, kapcsolati beállítások, stb). Telepítsd fel, ami akkor képződik jónak kell, hogy legyen.
Allow encryption
Prefer encryption
Require encryptionTitkosítás engedélyezése
Titkosítás preferálása
Titkosítás megköveteléseSzerintem elég egyértelmű. Bár a legtöbb helyen letiltva, engedélyezve, megkövetelve szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
spiky03
veterán
Szerintetek az mitől lehet, hogy a TP-link routert kicseréltük egy ASUS-ra, beállítottunk mindent, ami be volt a TP-Linken is, és most Win alatt nem tudom felcsatolni meghajtóként a megosztásokat.
Sem a music sem a video mappákat.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz spiky03 #12469 üzenetére
Megoldottam.
Az a szemét AVG tűzfal szórakozott.De egy másik kérdés.
Azt, hogy tudnám megcsinálni, hogy csinálok egy pl Vendég mappát, majd csinálok egy "vendég" felhasználót és az csak azt a vendég mappát lássa és abba tudjon másolni vagy épp a mappába másolni?Ilyet lehet? Mert nem tudtuk összehozni kollégával, csak úgy ha látta a teljes NAS tartalmát igaz nem tudta a file-okat megnyitni, de mondjuk a Vendég mappában található file-t sem, mert az meg örökölte azt admin jogot, amikor a megosztani kívánt file-t belemásoltuk.
Köszi a segítséget.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
törölt tag
válasz spiky03 #12470 üzenetére
Először is admin felületen létre kell hozni a kívánt csoport/felhasználó szerkezetet és a belépési adatokat. Aztán a megosztásoknál létrehozni a vendég megosztást. A kezelést haladóra kell állítani és akkor válnak szerkeszthetővé az egyes csoportok/felhasználók hozzáférési jogosultságai.
-
spiky03
veterán
válasz #79335424 #12471 üzenetére
Köszönöm az infót, de ha jól emlékszem akkor valahogy mi is így csináltuk.
Nah de most már megint valakiért passzív a Nas.
Pedig ugyan úgy vannak beállítva a portok meg mimdem mint a TP-Linknel.
Reggel tűnt fel, hogy a hálókártya sárgán világít és nem zölden a NAS seggén.
Most a telorol elinditottam egy letoltest, ami megjelenik a TM-Ben de nem indul el, és az oldalon passzívnak jelzi a letoltest.Szerintetek mi lehet a hiba?
Lehet, hogy a tuzfalat nem kapcsoltam ki a routerben? Az lehet az oka? Mert másra nem tudok gondolni.
Köszönöm
-
spiky03
veterán
-
Mr Dini
addikt
válasz spiky03 #12475 üzenetére
Érdekes, ha vmi olyasmit ír, hogy opened, akkor semmi, de ha closedet ír a portnál, akkor forwardold a routerben/keress más portot!
Egyébként volt már olyan érdekes esetem, mikor nekem is passzívba váltottak a torrentjeim. (Zárt torrentről) Csak egy id csere az oldalon oldotta meg a hibát.... Igazából még most sem tudom, mi okozhatta.
-
törölt tag
válasz Mr Dini #12476 üzenetére
Ilyen furcsaságok előfordulnak. Két eszköz van fixen a hálómon. A NAS és a miniPC. Az utóbbi a routertől távol, ahova egy Powerline adapter párossal, a 220V -os hálózaton keresztül jut el a net. Sajnos, odalett a szünetmentesem, így áramszünetnél leáll minden. A router újraindul, a NAS nem. Sebaj, WOL -lal tudom indítani. De a miniPC -ről nem érem el a routert. Az adapter jelzi, hogy a párját látja, de a hálózatot nem. Ha manuálisan elindítom a NAS -t, akkor minden helyreáll, az adapteren is egyből kizöldül a hálózatjelző led. De a legszebb az, hogy rájöttem, hogy ha telóról, mobilnettel, kívűlről keresem a kikapcsolt NAS valamelyik, forwardolt elérését, akkor abban a pillanatban rendbejön a miniPC hálózati kapcsolata. Biztos, hogy vmi router nyűg. Kérdeztem a Tomato topikban, de nem tudnak ilyen jelenségről. Nem nagy gáz, símán együtt tudok élni vele, csak fura.
-
spiky03
veterán
válasz Mr Dini #12476 üzenetére
Ne is mond. Nagyon érdekes.
Azt írja, hogy a "Bejövő port próbája sikeres"
Aztán meg a feltöltés meg alig megy . Meg olyat is csinál, hogy amikor a TM-be hozzá akarok adni egy új letöltést, akkor több másodpercig gondolkodik, majd eldobja a kapcsolatot és csak utána pár mp múlva jelenik meg a felugró ablak, amit ugye le OK-ézva indítom a letöltést.Hát azt hittem ha a sz@r TP-Linket kicserélem egy jobb gigabites ASUS, akkor minden jó lesz, aztán eddig nem úgy néz ki sajnos.
Pl tegnap este próbaképp leszedtem egy filmet ahol sok volt a seed, nah ott az elindulás után már elérhetetlen volt a TM, reggel amikor megnéztem az átlag letöltési sebessége 6,1 mega volt. Úgy érzem itt most előbb elkapja ezt a sebességet, mnt a TP-nél, úgyhogy most beállítottam a max letöltést 2,5 megára, hogy azért ne dobja el mindig.
Igaz a feltöltés még mindig nem jó. Nem tudom mit kellene csinálnom még. Esetleg kikapcsolni a tűzfalat a routerben? Vagy az AVG-ben? Ez megoldhatja?
-
Mr Dini
addikt
válasz spiky03 #12479 üzenetére
Helló!
Szerintem a router tűzfala segíthet max. De (!) csak akkor, ha a port closed. Úgy gondolom te tm guiból mész fel az AVG vírusírtóból, hogy valszeg wined van. A tm guiban a bejövő port azt jelenti, h a géped csatlakozott a nashoz. (Ha jól sejtem... Ha nem jól, a többiek kijavítanak - egyrészt úton vok, másrészt linux user vagyok... )
Menj fel a webes felületre és ott nézd meg ezt:
http://www.kephost.com/images/2015/05/01/Screenshot_2015-05-01-16-30-27.png {bocs mondom úton vok, ezért mobilról vpnen shottoltam...}
Az AVG tűzfalát meg felejtsd el, ha a nassal foglalkozol. Arra nix kihatással! Az csak a te gépedet védi. (Már ha védi )
-
spiky03
veterán
-
Mr Dini
addikt
" (Ha jól sejtem... Ha nem jól, a többiek kijavítanak - egyrészt úton vok, másrészt linux user vagyok... ) " - úgy látom beigazolódott...
Nagyon ritkán használok tm guit, és winbe is csak évente kb 4x bootolok, de úgy tapasztaltam, hogy ha a port closed, akkor is azt írja, h a belső port ok, de ha nem tud csatlakozni a tm gui a tm daemonjához, na akkor van gubanc. ---> Szal én csak a tapasztalataimat írom le, hátha másoknak is segíthet vele. De semmiféle papíros végzettségem nix hozzá... Én csak egy mezei szakács vok, 5 piperkőc lelkes apja. Csak hobbiból nyomom.
[ Szerkesztve ]
-
matyi1988
csendes tag
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne nem tudom találkozott e már vki ilyennel. Létre tudok hozni hálózati meghajtót de csak úgy engedi a volume1 létrehozni ha adminnal bejelentkezek. Nem szeretnék 5 meghajtót létrehozni minden letöltési mappának zene, film, játék stb hanem 1 meghajtó és ott van minden. Ezzel csak az az egy bajom van hogy megadtam a jogokat a 2 különböző felhasználónak (ebből az egyik admin jogosultságokkal bír) viszont ha a volume1 szeretném csatlakozni bármelyik 2 felhasználóval folyton visszadobja, hogy írjam be a jelszót. Ha meg adminnal hozom létre nyilván nem felhasználók jogait fogja nézni mit olvashat\írhat hanem ami az adminnak van beállítva. A kérdés tehát az, hogyan lehet csatlakoztatni a volume1-et (tehát a teljes hdd-t) a felhasználóknak.
Illetve olvastam sokat erről, hogy meg lehet nyitni a transmission beállítását, hogy le lehessen védeni de nekem sehogy sem ment. Már a telnettel baj volt. Szívesen venném ha vki tudna segíteni privátban.
Előre is Köszönöm a segítséget!
-
junkpod
veterán
hello, segítségre van szükségem, eltévedtem a fájlrendszerben. MC alatt szeretnék a beépített vinyóról (mnt/HD_a2) egy előlapi usb-re csatlakoztatott vinyóra másolni, de sehol nem találom az usb vinyót.
Miközben az admin felületen látszik a csatolt kötet és a windowson keresztül is megosztott mappaként elérhető. Merre keressem?
Box's don't touch!
-
KTomi77
tag
Sziasztok,
Az MC kívül van-e más lehetőség is a fájlok másolására?
Olyasmire gondolok mint a nas beépített fájl böngészője, de ott nem lehet csak átnevezni és törölni a fájlokat. -
Tonyk
veterán
repoban nem lévő, legfrisebb minidlna:
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/testing/minidlna-1.1.4_git20150310-arm-0.txz(Úgy olvasom, hogy .mod és .tod fájlok támogatása került bele)
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Mimike10
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem, vásároltam egy Zyxel NSA 325 V2 nast és szeretnék Plex M servert telepíteni rá. Olvastam a 1505 leírást, de ez 2013-as. Kérdésem, hogy azóta változott-e valami a telepítésben vagy vannak-e újabb fájlok? Jelenleg mit kell telepíteni és honnan tudom letölteni?
Ez jó nekem is? http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/testing/minidlna-1.1.4_git20150310-arm-0.txz
Parancsokat hova tudom beírni?Köszi
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX AMD RADEON RX 6700XT 12GB
- Logitech ConferenceCam Connect / 1080p HD / 4x zoom / Zeiss optika / távirányító / beépített akku
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest