Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laacko
tag
[ Szerkesztve ]
-
rum-cajsz
őstag
Most olvasom, az XDA-n, hogy van már hivatalos 2.2-es rom Defyre, egy koreai telefonszolgáltató jelentette meg márc. 21-én.
Remélem nem soká késik már a mienk sem.
(aki vágyat érez a telepítésre, először ezt is értelmezze alaposan:
!!!!!!!!! Flash only if you come from a 2.21 or 2.34 rom "That is because it has version 2 for CG31 and CG39, if you are on stock 2.51 those versions are 3 and if you flashed leaked froyo those are 4 and you cannot flash any firmware with lower versions. if you are on 2.21 or 2.34 you can flash this, otherwise you will brick your phone. !!!!!!!!!!!!!!!
)=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
tyll30
tag
Hova menti a telefon a képeket és a videókat?
Kártyára vagy a telefon memóriájába ?
Melyik mappába ?[ Szerkesztve ]
-
lynty
tag
válasz Devilske #6313 üzenetére
Az egy dolog hogy az már alapból hihetetlenül kiakasztó,
hogy nem kezeli a 32gb os SDHC-t, (pedig a hivatalos specifikáció ezt írja)
de az, hogy a 16gb-os KINGSTON cl4 mSDHC-n levő mappákból egyszerűen eltűntek a filmek,....most mikor itt rohadok a melóhelyen, gondoltam megnézek egyet,...mindjárt szétb*sz az ideg már megintössz kb. 1,5 gb-nyi adat, csak az .srt fileok maradtak.
TUD VALAKI VALAMI HASZNÁLHATÓ INFÓT EZZEL KAPCSOLATBAN?
Infó a részemről:
Nem vaterás kártya, artisjusos
A telefon bekapcsolása után a felső értesítések-sorban megjelenik egy SD prepared ikon, ami a sim lock feloldása után el is tűnik.
A settings-SD menüben a szabad terület mérete szerint sincsenek rajta a filmek.
SZ@R
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Laacko #14404 üzenetére
Ha a Defy is felkerült a CM támogatott készülékek listájára akkor igen! Igényes kis mod, nem csak a legfrissebb Android verziókat hozza el, hanem jelentősen fel is javítja azokat. De ha a készüléked nincs a támogatottak között akkor nem garantált, hogy probléma nélkül fog futni (pl: térerő problémák, kamera problémák, stb stb stb).
-
Stauffenberg
nagyúr
Túlságosan a szívedre veszed. Tény hogy egyik-másik eladó elég sötét, e ugye nem mindegy, hogy szerződött Vodafone partnerről, vagy konkrétan Vodafone képviseletről van-e szó. A legtöbben azt sem tudják, hogy van egy ilyen kis "hajszálnyi" különbség.
A partnerek egyik-másik eladójának sötétségén olykor magam is meglepődöm, de szerencsére én itt lakom a Mammut közelében ahol mindhárom szolgáltatónak van értékesítési pontja, szóval bármelyik szolgáltatónál is vagyok éppen, mindig kézre esik valamelyik (8 év alatt valamennyit megjártam már ugyan azzal a számmal, akár oda-vissza többször is... szoktak is röhögni a kollégák mikor kiállítják a számhordozási nyilatkozatokat és egy hosszú listát találnak az eddigi vándorlásokról ).
Szóval a lényeg, hogy ne vedd magadra (ahogy T-Mobilos és Telenoros munkatársak sem), de tényleg van 1-2 hozzá nem értő ember az asztal túloldalán. De én nem is várom el, hogy naprakészek legyenek minden telefon legapróbb paraméteréből is... annak majd én utána nézek (meg más kérdés, hogy szinte soha nem veszek szolgáltatónál telefont, pont a hosszú távú kötödések miatt ami keresztbe tenne az állandó vándorlásomnak ). A Defy-t is csak azért vettem a Vodánál, mert 85-90k helyett a 40k-ért hazavihető független Defy igencsak csábító volt!
-
Stauffenberg
nagyúr
Van egy Defy-s kolléga egy másik fórumon aki pár hete egy hasonló spontán adatvesztésről számolt be. Nem hiszem, hogy Defy specifikus lehet a hiba, mert a flash memória tud ilyet produkálni ha hibás a kártya. Ebben az esetben megpróbálhatod gariztatni (cseréltetni) a kártyát. Mást nem nagyon tudnak... javítani nem fogják, nem is tudják. Esetleg megkérdezheted, hogy az adathelyreállítás részét képezi-e a garanciának.
Jelzek az illetőnek, hogy nézzen rá a posztodra, hátha ő tud valami hasznossal szolgálni.
-
palesz53
senior tag
megjelent a firefox végleges verziója
érdekes, milyen telók nem kompatibilisek vele...
[link]
a defy kompatibilis...[ Szerkesztve ]
vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
RootRulez
félisten
Ti milyen torrent klienst használtok? Nálam, olyan szintén belassítja a telót, mint állat...
═════════════════════════════════════════
-
Maxtreme
addikt
Én lennék az illető
Pár napja 2gb, adat csak úgy eltűnt nálam is az "éterben". Voltak közte filmek, képek, zene.
Szintén 16gb-s Kingston.Megoldás? Passz Ha nálam még egyszer előfordul, go vissza gariba a kártyát)
Amúgy menj fel marketre, néz rá a my apps menüre. Nálam onnan is eltűnt minden A programok működnek, de a market nem látja hogy fel lenne valami is installálva. (ha felrakod újra az adott progit, akkor már megjelenik a listában)
[ Szerkesztve ]
-
lynty
tag
válasz Stauffenberg #14419 üzenetére
köszi!
közben gooberáltam mindeféle fórumon, más androidos gép, más kártyával is produkált hasonló hibát...
Egy arc azt ajánlja, ha USBn rakjuk a gépre mindig válasszuk le, mielőtt lehúzzuk...
az értesítésekben megjelenő usb beállításokban átállni mass storage-re, vagy just charge módra, és úgy...
most ezzel kísérletezem...
más meg a root explorerrel hozott létre média mappát az sd gyökérben, azóta nem tűnnek el a cuccai. ez asszem csak rootolt gépen megy.ha valakinek van még ötlete, dobjuk össze amink van:-)
-
robi1976
csendes tag
Sziasztok!Olvastam itt hogy èrdemes nèha kikapcsolt àllapotban tölteni a defyt.Kipròbàltam este ràdugtam töltöre vette ist a töltést,reggel rànéztem kikapcsolt àllapotban akksi tele(bennt a kérdöjel a palackban),bekapcsoltam fèlig töltött akksit mutatott.Azt gondoltam valamiért kicsuszhatott a töltö,de mem mert múlt éjszaka is igy jàrtam.Ez miért lehet?Bekapcsolva töltve nincs ilyen gond,ill.ha kikapcsolva egyböl leveszem töltöröl full töltés után akkor is jo.De ha rajta hagyom igy reggelig akkor kevesebb van benne mint amikor kezdtem tölteni(60al kezdtem50lett reggel.
-
lynty
tag
válasz Maxtreme #14422 üzenetére
nálam más gond nem volt, csak filmek tűntek el.
most nyúzom egy kicsit,és figyelem mikor tűnik el vmi.
vicces, de mielőtt elszálltak a cuccok, csk hálózati töltőre volt rakva...meg ment a wifi.ja, ezt még leírom:
FM rádió ment(háttérben), ki akartam kapcsolni,de véletlenül újra eindítottam(tehát párhuzamosan el akart indulni ùjra a kis buta), ki is fagyott, nem lehetett lelőni csk kikapcscsal...érdekes[ Szerkesztve ]
-
Obi Wan
tag
Hogyan tok gyorsitani a mobilnetemen(tulestem a 100 megan es lelassitottak a netem 2kb/sec re...)
Mit tudok tenni ezesetben???????????????
A marketrol hogytok letolteni mobilneten keresztul? (wifin megy mobilneten pedig 1 download pausedet dob ki)Chuck Norris hülyére vert egy okostelefont :)
-
Edge
veterán
"Egy arc azt ajánlja, ha USBn rakjuk a gépre mindig válasszuk le, mielőtt lehúzzuk...
az értesítésekben megjelenő usb beállításokban átállni mass storage-re, vagy just charge módra, és úgy..."Én mindig így szoktam, de mégis volt már damaged az SD-m, igaz nem a teló hibájából, asszem írtam már itt, egy régebbi laptop usb portja miatt lett olyan, de format megoldotta ofc.
Te eddig a pc-n választottad le?
Többékevésbé: éééééééééééé bbb
-
morfondőr
őstag
Találtam egy jó kis app-ot, amivel wifi-n keresztül tudok másolgatni a telóra: [link]
Böngészőn keresztül, vagy pl. total commanderrel is lehet turkálni a file-ok között, csak egy ftp kapcsolatot kell létrehozni.
De biztos létezik más megoldás is az USB kiváltására.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
rum-cajsz
őstag
"Egy arc azt ajánlja, ha USBn rakjuk a gépre mindig válasszuk le, mielőtt lehúzzuk...
az értesítésekben megjelenő usb beállításokban átállni mass storage-re, vagy just charge módra, és úgy...
most ezzel kísérletezem..."Ez erősen ajánlott bármilyen usb eszköz esetén (akár sima pen drive esetén is), hogy előtte a fájlrendszerből válaszd le, különben adatsérülés következhet be.
=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
Gaberiellb
senior tag
válasz morfondőr #14433 üzenetére
a 2.51-es romban ez gyárilag benne van, phone portal a neve, csak beirod a pc böngészöbe a telo ip cimjét, és bármit csinálhatsz , akinek van otthon wifije annak tökéletes alternativa, legalább nemkell nyitogatni az amugyse éppen strapa usb fedöt!
Eurocom Sky X4c(P751TM1-G)
-
rum-cajsz
őstag
válasz Memmaao #14430 üzenetére
A tanácsotokra én is kipróbáltam ezt a kikapcsolt töltést, és nálam is pozitív az eredmény.
Tegnap 6-kor húztam le a töltőről, most 50%-on van.
Battery profile: Smart mode
net: 2g only
autosync + tweetdeck óránként, newsrob 4 óránként szinkronizál
ezen kívül volt 1 óra zene, kb 1 óra netezés, pár telefonálás, 10-20 e-mail olvasás.Szóval nagyon jó a változás.
=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
Halo
senior tag
ez mondjuk alap dolog az usb-s cuccoknál - mindig leválasztani, úgy kihúzni.
néha kapod a hibaüzenetet, hogy nem lehet leválasztani éppen blablabla.
ilyenkor egyik alaphiba hogy a total commanderben az egyik aktív meghajtó éppen az, amit el akarsz távolítani. a panelon átváltasz másik meghajtóra és ennyi. (fenti hibát kapod még, ha valamely program éppen használni akarná v. használja a meghajtót - hasonlóan le kell lőni a programot, etc.)
Lehet kihúzgálni - de nem ajánlott. Adatvesztés rizikója egekbe szökik - nem is beszélve pl. az usb-s pendrive használhatóságát tekintve. A lányok húzták már ki - töcsre is ment egy pendrive... fogalmam sincs, hogyan, miért, cserélték, ez a lényeg.win7 gyorsított ezen - mivel egy pillanat és már le is csatlakozott, szóval mire ráklikkelsz az eltávolításhoz, már húzhatod is ki az usb-s háttértáradat (winyó, pendrive, teló, camera, stb.)
linux: vannak itt illetékesek ezügyben, ők majd nyilatkoznak is
filmek eltűntek a kártyához témához:
én is jártam így... fogalmam sincs, hogyan tűntek le róla... 8 gb x-akták. mindegy, újra másolom majd, ha lesz időm nézni egyáltalán. A lényeg: olvas picit visszább, a minap jártam úgy, hogy elszállt damage-val a memóriakari, a tartalmát win nem látta, linux viszont gond nélkül: speckó telefonindítás mellett! (kösz megint T. Kollega!) (olvass vissza, hátha segít visszahozni/visszaállítani a cuccokat - én azóta nem foglalkoztam ilyen filmes dolgokkal - nem rendelkezek tapasztalattal)[ Szerkesztve ]
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
ndlx
aktív tag
sziasztok.
biztos buta kérdés, de hogy tudok vásárolni a marketen fizetős cuccokat?
neten szépen kiírja hogy mi mennyi, csak a módját nem tudom. Ti hogy szerzitek a fizetős dolgokat?
köszi. -
canniball
nagyúr
válasz Gaberiellb #14436 üzenetére
A Phone portal már a 2.34-ben is benne van/volt, de az azért nem ugyanaz.
(#14442) Halo!
A postjából úgy értelmezem hogy a fizetés részével van gondja (lévén látni látja a fizetőseket is).[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Halo
senior tag
1. hsz.
- market enabler
v.
- külföldi sim
v.
- nem-mondhatom-meg-p2pMod:
ha kiírja, akkor ok, elvileg ráklikkelve lehet megadni paypal, v. bankkártya...?
itt azért vagyok bajban kicsit, mivel amit megvettem, mind külső oldalról, nem a marketról került fizetésre.[ Szerkesztve ]
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
rum-cajsz
őstag
-
canniball
nagyúr
válasz Gaberiellb #14443 üzenetére
Mert az böngészőn keresztüli "intézkedés", a SwiFTP pedig FTP szervert csinál a telefonból. Persze ha csak annyi a cél hogy wifin keresztül lehessen matatni akkor az is megfelelő.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
tzl
senior tag
linux alatt háttértárt csak leválasztás után, szigorúan. Ennek az az oka, hogy a linux a fájlműveletek gyorsítása miatt erősen cache-el, ha leválasztás nélkül lehúzod a háttértárat, simán lehet, hogy már lement a fájlművelet látszólag, de az adatokat még nem írta ki, csak cache-be. Gyönyörűen látni, hogy amikor ráböksz a leválasztásra, akkor veszettül villogni kezd a drive pár mp-ig, aztán elalszik és lehet lehúzni.
Winnél ez kevésbé neuralgikus, mivel ott nem foglalkoznak ilyen úri huncutságokkal, mint fájlművelet gyorsítás Ott, ha írsz, minden egyből a háttértárra megy, ha befejezte a műveletet, akkor az adat is biztosan ott van. Cserébe töredezik és lassú
linuxnál a cachebe összeszedi a sok apró cuccot és egybe írja ki. Eredmény, gyorsabb fájlművelet és elhanyagolható töredezés, viszont nem lehet ész nélkül lerángatni.
Mindennek van előnye és hátrányaÖkölszabály, hogy eltávolítható tár eltávolítása előtt közöljük a rendszerrel, legyen az bármilyen, hogy el fogjuk távolítani az eszközt, legyen szíves a rendszer nem használni azt.
-
mézespálinka
senior tag
Üdv!
Cam360 új verziója megy rendesen. Azonban, ahogy észrevettem a képek minősége roszabb, mint a gyári szoftverrel készítetteké. Valamint, ha cam360-nál beállítom h 5MP legyen a kép, akkor az kb 7-800kb, a gyárinál meg 1.2-1.3 MB. (ugyanaz a kép, ugyanolyan fényviszonyok, sima alap beállítások.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- iPhone topik
- Politika
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Mesterséges intelligencia topik
- Ford topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest