Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepken
veterán
na ne csináld...ez elég erősen dezinformáció !! amit én nagyon nem szeretek... nyilván nem hiába van odaírva még az eredeti XDA-s 720p-ről szóló topiba is, hogy kizárólag STOCK romokon használható !!! de ha Neked működik, én nagyon örülök neki, tényleg.... csak mást ne bíztass rá!
jeni! a nevéből adódóan a wipe data/factory reset (teljes törlés) és a wipe cache (cache törlés) nem ugyanaz.... pl CM frissítéskor nem kell factory reset, elég csak sima cache törlés, ellenben romok közti cserénél (pl: rootolt gyáriról CM-re...vagy CM7-ről CM9-re) mindenképp érdemes a gyári értékeket is visszaállítani, máskülönben eléggé behülyíthetjük a telefont.
[ Szerkesztve ]
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
105kacsa
őstag
Felraktam a quarx 06.07 cm9-et.Antutu pont 1200 mhz-n 2808 Quadrant 1898, friss telepítés után közvetlen.Epsylon érékeknél jobb ott 2791 és a quadrant 1841 1200mhz-n.A kamera jobban működik , az Epsylon az aksi csak 85 % töltött (nem raktam fek fixet hozzá).Itt remélem 100 % -ig tölt.A két cm 9 után a véleményem : a cm 7 egyenlőre jobb.
ZTE Axon Elite - ligában játszik. Teclast X10 3G a nagyképű jóképű. OUKITEL K4000 Pro a verő erő.
-
bepken
veterán
az már egyszer biztos! kicsit felesleges munkát csináltál magadnak, de tutira mentél én ha lehet a factory-t hagyom utoljára... igazából CM7-ről CM9-re váltáskor se nyomtam resetet, csak a cache-t töröltem és "működött" is, ami FC-zett, annak clear data-t nyomtam és kész. de mivel gyanúsan elkezdett hülyéskedni fél nap után, inkább nyomtam neki egy gyári visszaállítást szóval ezért írtam, hogy az ilyen váltásokkor érdemes nyomni egy factory-t is, máskülönben fura dolgok történhetnek
CM frissítéskor viszont úgymond felesleges mindent visszaállítani gyárira, hiszen a nevében is benne van, hogy csak frissítésről van szó╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
mate0314
aktív tag
CM9-NIGHTLY-120607-Defy+.zip 07-Jun-2012 tapasztalatok:
+gmail nincs benne "gyárilag" így le lehet szedni market -> lehet frissíteni
-TV effektet csak screen OFF-ra van, ON-t kivették...hirtelen ennyi
kang féle verzió elüt valamiben lényegesen a Quarx2k-tól? miben jobb/rosszabb?
[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
Torzítani nem torzít, csak a háttérben sistergés van. Nem annyira zavaró, főleg, ha tudom, hogy másnak is ilyen, és nem hibás a telefonom.
Ahogy peter077 is írta, alacsony hangerőn is hallható. Nagyobb hangerőn kevésbé zavaró, mert a hang elnyomja. De akkor úgy látszik, ez a rendeltetésszerű működése.
Köszönöm a válaszaitokat!!Más: úgy döntöttem, hogy kipróbálok egy főzött romot. Őszintén szólva a CM9-re kíváncsibb vagyok, mint a CM7-re. A kérdésem az, hogy a CM9-ből ki melyiket ajánlja? Melyik buildet, és melyik verziót?
Fontos lenne az üzemidő, a stabilitás (és a gyorsaság sem hátrány). (nem cserélném sűrűn, ha nem muszáj). Fontos lenne az is, hogy a wifi ne szakadozzon, és ne szívja le nagyon az akksit.
Köszönöm a választ! -
konigjanos
senior tag
francba.leejtettem, elmozdult a hangszoró, most halkabban halom. ötlet?
-
bepken
veterán
amikor majd valaki rossz szájízzel fog idejönni, hogy valahol azt olvasta, CM7 alá fel lehet pakolni a STOCK ROM-RA SZÁNT!!! 720p+panorama mod-ot, akkor ezt a hozzászólásodat fogom neki idézni....
konigjanos! amennyire én tudom, helyszínen semmi ilyesmit nem szervizelnek, (nem csak a motorola készülékeknél) de a motorola készülékeket egyébként is csak a pesti szerviz javíthatja.
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
bepken
veterán
feldobtam a quarx 0607 CM9-et és azt kell mondjam, nagyon vagány! szerintem határozottan érezhető gyorsulás a 0511-hez képest. most perpill abban sem vagyok biztos, hogy a V6 megmaradt e vagy sem, minden esetre nagyon pöpec a görgetés! tetszik ez az apollo player is, bár határozottan google music koppintás (gondolom ez volt a cél)
szerintem most ezzel a rommal nagyon jó barátok leszünk
-
pete_21
addikt
Szerinted mennyire felelne meg a quarx CM9 az igényeimnek?
Van összehasonlítási alapod a kang romokkal? Ha igen, melyiket ajánlanád nekem?
Válaszolhat más is, aki tud. -
fil
őstag
válasz pete_21 #9459 üzenetére
Ami a CM9 ROM-okat illeti én ma próbáltam fel a legújabb (tegnapi) Quarx-ot. De épp most megy vissza a 0601ó5-ös Kangs. A stabilitással nem volt probléma ,de óránként 3-4%-ot szívott le az akkuból. Ami sok az sok. Egyéb problémát - a hivatalosan is deklarált hiányosságokon kívül - nem tapasztaltam.
A kangs-al sem volt problémám ,csak a kíváncsiság tetette fel velem a Quarx-ot. A Kangs nem szopta azért ennyire az akkut. Ha a hosszú üzemidő a fontos ,akkor egyelőre maradj a stock ROM-nál. -
bepken
veterán
ja és csak igazam volt, mivel most a kamera képes normálisan fókuszálni, és a lencsétől 3 centire lévő tárgyak is élesek. előző romnál ez nem így volt, nem tudtam olyan távolságot találni, ahonnan "makró-szerű" képet tudtam volna rögzíteni. egyszerűen látszott a kijelzőn, hogy mikor lenne éles a kép, de aztán mintha mégis végtelenbe fotózott volna és így életlen, homályos képek születtek. szóval most meg vagyok nyugodva
fil! milyen governor beállítást használsz? nekem zenehallgatás plusz netezéssel ment ma le 2 óra alatt 8%-ot szerintem ez annyira nem rossz... gyári se bírta sokkal jobban.
[ Szerkesztve ]
-
lordyka
aktív tag
válasz pete_21 #9469 üzenetére
az igényeidben írtad h nem akarod sűrűn váltogatni szólval szerintem nem kéne még kacérkodnod a cm9-cel mert egyálltalán nem kiforott akármit is mondanak a többiek, még hiányos. ha nincs meg a kellő tapasztalatod és nem viszket a tenyered h mindig újabb dolgokat próbálj ki a telefonnak akkor maradj stockon vagy vállalj egy cm7et quarxtól, abban nincs hiba, de a cm9ből még sok minden hiányzik, igazából még nem is nevezhető ICS-nek mivel az ICS gerince, a HWA eléggé.. khm.. nem megfelelően működik, fogalmazzunk így. szóval igazából ez egy cicomázott gingerbread kb. a cm7 akkuban is jól teljesít, ha nem nyúzod annyit akkor lazán elmehet 2-3 napot, ha egyálltalán nem nyúzod 5 is lehetséges, de ha egész nap rajta lógsz még úgyis kibírja a napot lazán.
-
pete_21
addikt
válasz lordyka #9470 üzenetére
Köszi a választ!
Az ICS-féle kinézet eléggé érdekel, már csak ezért is tennék vele egy próbát.
A CM9-ben van olyan, hogy a futó programok között egyszerűen lehet váltani?
És ilyen van a CM7-ben? Mert ez a funkció is nagyon kellene.
Illetve meg tudnád mondani, hogy a CM9 mikben hiányos még?
Köszi! -
fil
őstag
válasz pete_21 #9469 üzenetére
Nálam a gyári - illetve hát az NBS - óránként 1-1,5%-ot merült. A kang egy legutóbbi mérés szerint 2,2%-ot (kb. 5 órás mérési intervallum). De ahogy az előttem szólók írták ezek még nem 100%-osak. Azért létfontosságú dolgok már nem nagyon hibádzanak, és van sok okosság is a stock-hoz képest ,de a stock az bombabiztos , csak hát nincs benne semmi izgalom
[ Szerkesztve ]
-
lordyka
aktív tag
válasz pete_21 #9471 üzenetére
hát főleg stabilitásban hiányos, minden javítással jön kb 2 új hiba, ahogy olvasgatok xda-n, annak felel meg igazán aki nagyon elvakult. fő hiánya a hwa ugye, az tény h a multitasking jobb benne, könnyebben váltasz, meg könnyebben nyírod ki az alkalmazásokat de számomra ennyit nem ér. ics kinézetet meg megkapod cm7en is egy jól kiválasztott témával. ott is könnyű ugrálni az alkalmazások közt, ha hosszan nyomod a home gombot felugrik a nemrégiben használt alkalmazások listája.
-
pete_21
addikt
Köszi!
Annyira nem vészes az a fogyasztás.
Én most pont valami izgalmasabb droidra vágyom, vevő vagyok valami újra. Kipróbálnám, mit tud egy új CM a gyárihoz képest, ezért gondoltam a CM9-re.
Még pár hónapja olvastam, hogy a fényképező és a wifi sem ment, ezek látom már működnek. Mik azok a hiányosságok, amik még nincsenek benne, és a gyáriban benne vannak? -
t.kristof
senior tag
Sziasztok!
Mért van az, hogy amikor új névjegyet hozok létre a telefonkönyvben, akkor nem mutatja azt csak azokat amiket legelőször importáltam. Kb 3-4 új névjegyet hoztam már létre, de egyik sem látható a "Névjegy"-ek alatt. Viszont ha hívom, akkor a "Friss"-nél kiírja a nevét rendesen. Hogy tudnám megcsinálni, hogy minden névjegy látható legyen?Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
lordyka
aktív tag
válasz pete_21 #9477 üzenetére
HWA van cm7ben de az a 3D hardvergyorsítás, amit cm9 alatt hwa alatt értünk az a 2D gyorsítás, ezt eddig a cpu csinálta, az ics újítása h ezt a feladatot is rásózza a GPUra.
itt a téma
menüket és kapcsolókat nem állítja át de nagyjából megadja az ics érzést
de ne értsd félre, nem akarlak lebeszélni a kisérletezgetésről, csak az alapján amit írtál, a cm7 megfelelőbb számodra, de aztán ha kipróbálod a cm9et lehet ottragadsz, csak vedd figyelembe h nem tökéletes még. -
pete_21
addikt
válasz lordyka #9478 üzenetére
Köszönöm a választ!
Szerintem azért teszek egy próbát a CM9-cel. Ha van valami komolyabb hiányosság, akkor az remélhetőleg úgyis feltűnik. És akkor nem vesztek sokat, mert pár nap alatt nem költözök rá annyira a telefonra.
Aztán ha nem tetszik, jöhet a CM7.
Mégegyszer köszi a segítséget mindenkinek! -
pete_21
addikt
Tudnátok segíteni? Elakadtam a romolásnál.
Itt a 2.2-es lépésnél járok. Feltettem a telefonra a 2ndInitDefy_2.3.apk-t, elindítottam, fel is telepítette a programot (usb debuggingot be kellett kapcsolnom hozzá). Utána a programoknál megjelent egy ilyen: Defy 2ndInit. Ezt elindítva megjelent egy ilyen gomb: Install 2ndInit BootMenu. Erre rányomtam, most elvileg fentvan a menü, ezután a zöld led folyamatosan világított.
Most hogyan tovább? A leírásban Recoveryt tesz fel ez a program, nekem meg bootmenu-t ír. Hol rontottam el?
Köszi a segítséget! -
pete_21
addikt
-
pete_21
addikt
válasz pete_21 #9483 üzenetére
Illetve lenne még egy kérdésem: CM9 után megint beléptem a recoverybe, és látom, hogy megváltozott a recovery, egy ICS-es recoveryre. A recoverynek nem az lenne a lényege, hogy mondhatni állandó, és nem függ a romtól? Most ez a rom miért cserélte le?
(Remélem nem kérdezek nagy hülyeséget. ) -
hattila80
csendes tag
Sziasztok,
Kis problémám van az új 16GB-so sdkarimmal..a régin volt pár lényegesnek tűnő dolog(clockwormod nevezetű mappa gapps.zip,cm...zip+képek videók,android által létrehozott mappák ),ezeket gépre mentettem,kari csere,teló gépre dug..minden gond nélkül felment a kártyára kivéve a dcim mappát(képek videók szerintem),ott elszáll a dolog,nem sikerült a "késleltetett másolás"????,ráadásul win újraindítás után látja legközelebb a gép a teló sd kariját.
Kártya formázást csak recoveryben tudtam csinálni,menükben nem találtam más opciót csak erase sd-t.
cm7.2quarx20120506 fut amúgy a telómon.
Túlélem ha így marad de esetleg valaki valami megoldási tipp,javallat??Köszi előre is!
-
dh66e
veterán
Sziasztok!
Beléptem a csapatba sikerült egy tipp top példányt kifognom,kaptam hozzá 2db tokot,2db fóliát meg ami hozzá való gyárilag.Teljesen gyári a cucc az op.rendszer is, fél éves,de még van rá másfél év gari.
Sokkal kellemesebb a kezelése mint amire számítottam,a quertyvel még vannak gondjaim sokszor mellényomok ill a névjegyek görgetése is szokatlan még,de majd ráérzek.
Fólia felrakásánál mire ügyeljek ?-mert most csupasz a kijelző az eladó leszedte az övét hogy lássam nincs csalafintaság.Simán rátapasztom vagy vizezni kell egy picit?
Szóval köszi az eddigi segítséget mindenkinek! -
addikt
Vizezni?!?! Megőrültél? Egy bankkártyával óvatosan apránként kell rávasalni, hogy ne legyen alatta légbuborék. Bár, ha rám hallgatsz, nem teszel rá semmit, mivel nincs pereme a kijelzőnek, úgyis felpöndörödik.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
dh66e
veterán
válasz Dark Archon #9488 üzenetére
persze csak vicc volt
Arra gondoltam simán fel rakom én is vagy vigyem Gsm boltba,még nem raktam fel ilyen cuccot. -
addikt
Hát elsőre én is elpusztítottam 1-2 fóliát, de utána már lazán ment. Visszahajtod a hordozó papírt, hogy kilógjon a fólia, aztán mm pontosan és derékszögben a kijelző elejére kell illeszteni. Utána műa. kártyával kivasalni. Macerás, de GSM boltban szvsz kiröhögnének, ha ezzel állítanál be. De mindez az előző telómon volt, erre nem raktam semmit. Ha a fólia takarja a fényérzékelőt, az ugyanis okozhat problémákat.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
domerator
veterán
válasz Dark Archon #9490 üzenetére
Hadd helyesbítsek:
Vizezni?... Igen, a fóliát fel lehet tenni úgy is, járj utána.
A kijelzőnek VAN egy minimális pereme, szóval emiatt nem pöndörödik fel a fólia.
Nem, nem röhögik ki egyetlen GSM boltban sem, ha azzal megy oda, hogy segítséget kér a fólia buborékmentes felrakásához... az nem mindegy, hogy sarki gsm-be vagy esetleg komolyabb boltba megy, mert a szakértelem és a figyelem nem egyforma (speedshopban szépen raknak fel fóliát)
Műanyag lappal óvatosan kell kinyomkodni a lehetséges buborékokat, mert simán megkarcolhatod a fóliát... inkább mikroszálas kendőt és ujjal való próbálkozást ajánlanék előbb.
Az esetek 99%-ban a fólia nem befolyásolja a fényérzékelő működését.
Csak ennyi...
[ Szerkesztve ]
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
halas111
csendes tag
válasz lordyka #9474 üzenetére
Nekem az a bajom a CM9 nél régebbi romokkal,(beleértve a gyárit is) hogy a hívás befejezése után nem tudom letenni a telefont, mert nem adja vissza a tárcsázó képet. Az első rom ami ezt jól kezeli, az a CM9 Quarx és Kangs. Mindamellett az sms, mms üzik is időben célba érnek.Bár volt 1 fagyás, csak az akku ki-be segített. Az akku használat a fehér nyúlon volt a legjobb/1.5.2/, de ez is kibír 2-2,5 napot /átlagos használat mellett/. A fotók mobiltelefonhoz mérten jónak mondhatók, Amíg nem lessz más, addig maradok a jelenlegi: CM9 skanky jordan_plus 06.05-nál
[ Szerkesztve ]
S10
-
jeni
félisten
Szia
A CM 9 Nihghty alatt hol tudom állítani a LED kijelző színét ha SMS és a nem fogadott hívásokra zöldként jelezzen?
A töltését tudtam állítani az menüjében,de a hívásnál nincs erre lehetőség,ha igen hol találom meg? -
M_AND_Ms
veterán
válasz Dark Archon #9488 üzenetére
Megfelelő minőségű és jól felrakott fólia nem pöndörödik
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
pete_21
addikt
válasz halas111 #9498 üzenetére
Köszönöm, megvan.
Még azt szeretném kérdezni, hogy a Kang-os eredeti android hátteret merre találom? A hátterek között nem találtam, és a CM-es hátterek között sem.Azt vettem még észre, hogy a CM9 mintha egy kicsit laggosan érzékelni a képernyőn az érintést. Kicsit késleltetve érzékeli csak, legalábbis nekem a gyárihoz képest mintha késne kicsit. Ez nálatok is jelentkezik? (rajzolós programban megfigyelhető)
[ Szerkesztve ]
-
sniphoe
aktív tag
CM7-nél megoldható, hogy a billzár ne csak a felső (power) gombbal oldódjon, hanem a 2 oldalsóval is (vol up&down)?
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest