Új hozzászólás Aktív témák

  • #56573440

    törölt tag

    válasz molnartibor #11959 üzenetére

    a szaros minecraft nem renderel minden blokkot amit nem látsz. amikor világot generál akkor azért lassú, mert a chunkok legyártása elég sok erőforrást igényel, ott mindenféle blockupdate is történik hogy a láva folyhasson, a vízesés működjön, etc. ez egy dolog. de ha igazad lenne, akkor egy szűz, legenerált világban is laggolnál, pedig nem teszed.

    a játék mechanikája pl igényli, hogy ha kényszerítik, hát újra számolhassa a fényerősséget még ha nem is látod akkor is, ugye mobspawn miatt. egy szerveren előfordul hogy valaki hopperes rs clockot épít, ami ahogy betölt a chunk elindul, folyamat blockupdate és fény változás van ahogy pl egy rs blokkot tologat vagy toch-ok aktiválódnak. egy óra nem para. egy belakott területen több már okozhat gondot. pl ez nem render hiba, mégis fogja a gépet rendesen.

    aztán ott vannak a mobfarmok, kis csirkétől lefele, amik megint egy tonna számítást igényelnek, mozgás és viselkedés téren folyamat számolja ha nem látod akkor is. ha nem tenné lenne sírás mint állat, egy város alatt meg csak a föld alá tudnak spawnolni mobok, láttam már olyan szervert, hogy f3-ra henyenként köpött annyi entitást hogy nem is hittem el.

    utána ott vannak a szokásos laggkeltők, hopperek (folyamatosan updatelni kell őket mert ha nem tennék akkor megint csak sírás lenne hogy nem működik), a mobspawnerek, amik megint csak a spawnolható területüket pásztázzák lehetséges spawn terület reményében, stb

    egyetlen olyan bugról tudok, ami tényleg gáz és nem értem miért nem csinálják meg, az az item frame. abba akármit teszel, még ha üres is egyébként folyamatosan rendereli, lásd egy enchant cucc is animál, távolság függetlenül. egy szerveren ahol tele van hopperrel meg itemframe-el, ott tényleg drasztikus fps droppok vannak.

    ettől függetlenül rendereleve csak az van, ami kell általában. moddolt verziókban sincs gondom agészen addig amíg agyon nincs lakva, folyamat blockupdate-ek mennek, particle generálás a plafonon, forceloadolt chunkok egymás hegyén hátán. pedig nincs erős vasam...

Új hozzászólás Aktív témák