Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Marcikutya

    csendes tag

    válasz Milestone2 #7432 üzenetére

    Igen, köszi, főleg a Te hozzászólásaid voltak hasznosak a munkában, meg az elfoglalt Tolvaj is beugrott egy-két jó hozzászólás erejéig.

    Felpakoltam a TWRP recovery-t, majd onnan indítva telepítettem valamelyik V6-ost. A V6 nem tetszett, vissza akartam tenni egy 39-es multit. A MUT-on keresztül beléptem a recovery-be, a leírás szerint töröltem (advanced wipe) az op.rendszert, majd a Volume_down+Power módszerrel telepíteni akartam a 39-es ROM-ot. Persze a V6 felülírta a Vomume_down+Power-es bejelentkezés gombkiosztását.

    Jött a PC-ről való reflashelés.

    Az volt a baj, hogy az összes kipróbált számítógépre a kivett aksis telefon becsatlakozott majd kb. öt másodperc után le, így az unbrick-program sem működött. Iszonyatosan szívtam a MiManager és MiAssistant programokkal, félig angol, de főleg kínai nyelvű programok, de azokhoz is csatlakoznia kellett volna a telefonnak.

    A driver-eket nem is a fenti programokkal telepítettem fel, hanem amikor pár másodpercig látta a PC a telefont (MT6592 Preloader meg MTK DA USB VCOM Port), akkor kézi módszerrel megadtam a drivereket tartalmazó helyeket.

    Ma vittem volna a telefont az árusítás helyére, kénytelen-kelletlen beismerve, hogy belenyúltam, a garancia meg ugrott...így még tegnap éjszaka kicsit kísérleteztem.

    A Flash Tools-ban ki lehet választani, hogy akkumulátorosan vagy anélkül akarom-e csatlakoztatni a telefont, végül az akkumulátoros csatlakoztatási móddal elkezdte rátölteni a rendszert. Az UBOOT-ot sajnos nem, mert mert az alapbeállításban nincs kijelölve. De nem baj, mert lett egy kezdetleges rendszer a telefonon, amire a MUT-ttal (mut.apk az SD-kártyán) már rá tudtam tenni a 39-es multit. Kicsit érdekes volt a MUT kínai vezérlőfelülete, de jó ráérzéssel találtam el a menüpontokat. De semmi wipe-olás! Aztán a 39-es megtalálta a 40-es frissítést, az is gond nélkül felment.

    Most még valahogy vissza kell állítani az UBOOT-ot a Volume_down+Power-es indításhoz, de látom, hogy ehhez a visszaállításhoz már nem kell reflash-unbrick.

    Hát, kb. ez volt a történet. Soha többé nem változtatok működő rendszeren. Csak az volt a baja, hogy elfogyott a 8GB-os belső memória és nem tudtam új alkalmazásokat telepíteni, a meglevőeket pedig frissíteni. Bőségesen elég lett volna egy gyári alaphelyzetbe való visszaállítás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák