Új hozzászólás Aktív témák

  • Hrabo86

    tag

    Sziasztok!

    Kéne egy új telefon nekem és a feleségemnek is, viszont "szerencsére" sikerült pont olyan típusokat kinézni, amik itthon (még igazán) nincsenek hivatalosan: nekem egy pixel 7, asszonynak pedig a poco F5. A legfontosabb tényező mindkettőnknél talán a fotózás (városnézés, túrázás, hobbi, gyerek...) azért is esett erre a 2 telefonra a választás elég sok online (mobilarena és külföldi) teszt végigolvasása után.

    Kérdés leginkább, hogy akinek van, az honnan vette? Illetve honnan lenne érdemes venni ezt a 2 telót úgy, hogy költségekben se szálljunk el, de azért ne egy sufni gsm-es garancia járjon hozzá, ahol szervizt lényegében el is felejthetjük? Na meg persze ne kínai vagy akármilyen piacra szánt verziót kapjunk annak problémáival, illetve sokkal drágábban, mintha megrendelném akkor már én kínából, (amit meg nem akarok).

    -Árukeresőn megnézve a legolcsóbb boltokat ki is zártam egy rövid keresés után (xre.hu, telefonpont.hu...), mivel a céges adatokat lekérve nem sok jót sejtet magáról a vállalat, hiába van elvileg egy rakat (vásárolt?) pozitív értékelése a boltnak árukeresőn is.
    -A következő szinten lévő boltokat se ismerem: coolmobile.hu, mobilcorner.hu, b-tel.hu... de itt már a 6000-8000 értékelés és még elfogadható ár mellé a Nemzeti Cégtáron megnézve egy komolyabb és nem 1-2 éve alapított cég tartozik, alkalmazottakkal és normális adózott bevétellel. Csak hát persze mindez a telefonról és az ahhoz tartozó szervizről semmit sem árul el.
    - Esetleg még azon gondolkoztam, hogy szlovák alzából megrendelem és határnál átveszem őket egy csomagponton. Úgy csak 140+200 ezer lenne kb, de nem vagyok sajnos jártas abban, hogy szlovák alzával mennyire macera a gariztatás, illetve milyen faja, milyen régióba szánt, normális telefont adnának-e ők is onnan.

    Ha 170 + 250 ezret kéne kiadni poco + pixel párosért, hogy normális boltból tudjam venni őket, akkor sajnos az már a kereten kívül lenne és át kéne gondolni a dolgot eléggé.

    Vélemények, tapasztalatok és ötletek valakinek?
    Köszi előre is :R

Új hozzászólás Aktív témák