Új hozzászólás Aktív témák

  • nash2

    tag

    válasz zack #2689 üzenetére

    Szia Zack,

    köszi a válasz, de kicsit pontosabban leírnám hogy miért kérdeztem mindezeket. Látom hogy megy fel nálad a pumpa, a recsegés meg a többi miatt, de kérlek próbáld meg higgadtan nézni a telefont, mivel ez egy szakmai topic vagy nem ? Ha úgy gondolod hogy a led segédfény nem sötétben való fotózáshoz van akkor minek rakták fel talán zseblámpának ? A sötétben való videózásnál előjövő hiba meg pontosan a következő : kevés fénynél egyszerűen leesik a kamera framerate-je, pont úgy mint egy gagyi kameramodulnál. Miközben a versenytársak (és itt most szándékosan nem írok típusokat, mert nem akarok véget nem érő flamewar-t) fixen tartják a videó framerate-et bármennyi fény is érkezik a szenzorra. A kérdésem erre irányult, hogy ez van-e tényleg, mert ha igen akkor az bizony gáz.
    Amit a fókuszálásról írtál tök jó, csak éppen nem a kérdésemre válasz. Tehát felteszem még egyszer : amikor sötétben/kevés fénynél rányomsz a kijelzőre hogy fókuszáljon a telefon akkor bekapcsolja-e a led vakut és annak a fényénél fókuszál, vagy töksötétben próbál (sikertelenül) ? Volt G-m, ugyanez a hiba, ment is a háztól....Ja és még hozzátenném hogy ezt a feladatot házon belül a 4X is hibátlanul megoldja. Az XDA-linkelt kamera mode pedig csak egyszerű kozmetikázás (bitráta emelés, maximális ISO korlátozása).

    Az a gond, hogy a kamera gondjai kísértetiesen emlékeztetnek a G topicjában kitárgyaltakra (magas ISO, túl erős zajszűrés, led bekapcsolás hiánya ). A G fókuszgondjait (amik sok fénynél is voltak) az OIS itt megoldotta.
    Szoftveres javítás meg....Hát nem tudom, a G kamera gondjairól az LG március óta tudhatott, a mai napig nincs hozzá semmilyen javítás. Mivel ez egy csúcsmodell, innentől kezdve mindenki döntse el hogy ez így jó-e vagy sem.

    Azt meg végképp nem tudom elfogadni hogy lesöpröd a problémát az asztalról azzal hogy ott a PV808 vagy a 1020. Nem olyan szintű képekről beszélünk, én elégedett lennék azzal is, ha kamera csak annyira működne rendesen mint egy 4X. De az hogy beteszik a OIS-t, a led meg nem működik akkor amikor kell, vicces.
    Értem én hogy elfogult vagy, meg az újdonság varázsa, de nálam ez nem működik, nem ugrok fejest valamibe, csak azért mert új.

    Nash

Új hozzászólás Aktív témák