Új hozzászólás Aktív témák

  • Hallendor

    csendes tag

    Sziasztok!

    A birtokomban van egy Lenovo Y570 típusú laptop, több mint egy éve. (core i3 2330M proci, GeForce GT 555M 2GB videokari), és egy olyan problémába ütköztem, hogy CPU throttling jelentkezik egyes játékoknál. (ami a játékokban igen idegesítő laggként testesül meg)
    A gépet már szétszedtem, a venti és a hűtőborda teljesen tiszta. Win 7 -tel vettem, ott nem volt ilyen gondja, viszont amióta Win 8 at használok előjött ez a baj, és kb. 3 nap googlizás után teljesedett ki a kép, hogy mi is van vele. (50 féle drivert kipróbáltam, állítgattam a videokártya beállításokat, próbáltam már mindenfélét előtte, aztán megtaláltam ezt a fórumot :) )

    Ezek a variációk közül szerintetek melyik a valószínűbb:

    1. mivel használtam rendesen, elég sokat ment, lehet, a gyári hűtőpaszta a procin és a VGA kártyán elöregedett, és egy újra pasztázás lenne a megoldás. (ripityára kéne szedni ugye, a hátra lévő garancia idő veszélyeztetéséről nem is beszélve)

    2. Win 8 alatt éppenséggel alig van bármiféle támogatás Lenovo Y570 hez, (gondolom vegyen a paraszt új Y580 -ast) és lehetséges, hogy a ventilátor szabályozó "holdacska" gomb nem megfelelő működése miatt nem hatékony a levegő áramlása a gépben? (a hang állító gombokon kívül mindent el lehet felejteni, ha az ember Win 8 -at rak erre a gépre)

    Előre is köszi a válaszokat!

    u.i.: ha az energia séma beállításainál visszaveszem a CPU max teljesítményét 85% -ra, minden frankó (és azóta egy boldog ember vagyok, a teljesítmény se rosszabb mint régen), csak zavaró, hogy már nem megy el 100% -on. Win 7 -ben 100% -on sem volt lagg.

    Hőfokok:

    CPU (energia séma beállításoknál 100%) max terhelés: 81 fok, épp elég a throttling hoz mint kiderült..
    CPU (energia séma beállításoknál 85%) maxterhelés: 79 fok

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák