Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexxter182
tag
válasz vegyszer #1099 üzenetére
Ez igaz, de azért kicsit zavaros, nagyon sok féle variáció volt régebben, és inkább a root + CWM volt a téma, ami most már alapból rajta van.
Nekem pl. a particionálás fele annyi lépésből működött mint a leírásban, ahhoz képest kreatívkodnom kellett egy kicsit. És a sérült eszköz felhívástól is kicsit beszartam
Nincs az a nagyon finom gulyásleves, amit ne lehetne elrontani egy csipetnyi szarral... @ http://ubisali.blog.hu/
-
nagyúr
válasz Dexxter182 #1101 üzenetére
A moderátort keresek topikban lehet kérni az összefoglaló módosítását, ha valaki újítani szeretne rajta
Természetesen nem csak a topiknyitó teheti ezt meg, hanem bárki.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz BaginZe #1098 üzenetére
Érdemes vajon frissíteni, ha már a frissítővel is ennyi baj van?
De ha gondolod - mint mondottam - az ellenőrzéseket kivehetem belőle, illetve a csatolási pontot is mdódosíthatom- és kipróbálhatod.(hopp, elfeledtem a szerkesztés gombot )
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
wincmd32
tag
válasz Dexxter182 #1100 üzenetére
Az a lényeg, hogy működik vele. Legelején nem nagyon szeretném mókulni a gépet, backup, átpartícionálás, és ennyi.
-
Atomcsirke
aktív tag
820e, MSM8625-el, LEDes villanóval, meg 854 x 480 kijelzővel a Minidealen?! Ezmiez, és miért?!
[ Szerkesztve ]
--- Lenovo P770 & Xiaomi Redmi 3s & Meizu M6 Note, Realme 6s ---
-
vegyszer
addikt
válasz Atomcsirke #1107 üzenetére
Vót' má'.
Egy kétmagos valami, aminek a felbontása sem az, mint az A820-é.
Szerintem csak a formaterv azonos."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
DJGABI
addikt
szolgáltatóknak, Blade G meg Y300 ellen amúgy nem lepődnék meg ha ősszel/jövőre tényleg ilyesmikkel indítanának itthon
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Pcm
tag
500 dodó alatt a K900....
-
Atomcsirke
aktív tag
A témobilos Y300-al én is kacérkodtam egy ideig, de jobb a független, pláne, négymagos, meg még dual-SIM-es is! Lassan meg kéne rendelnem a 820-at, mielőtt jobban gyengélkedni kezd a forint. Na meg mert szép csendben elvérzett már a többi jelölt, vagy az áron, van a paramétereken, s ott leginkább az 5"+ kijelzőméreten...
--- Lenovo P770 & Xiaomi Redmi 3s & Meizu M6 Note, Realme 6s ---
-
fape
senior tag
A rosszabb/régebbi proci (cortex a5 vs a7) + vga (Adreno 203 vs SGX544) és a vakú áll egymással szemben. Plusz a kisebb felbontás is. Én nem venném az biztos.
Valamint a 3G tudás sincs feltüntetve.Nem ezeket a drónokat keresik!
-
joiner007
aktív tag
válasz Atomcsirke #1111 üzenetére
Nemem volt 1 hónapig y300-am de eladtam.......Még a blade is jobb nála....
-
barnam_
nagyúr
-
gps76
őstag
válasz barnam_ #1115 üzenetére
Persze nálam is az az első,hogy ki a feleslegesekkel.
Csak azért kérdezem,mert a legjobbat szeretném használni,és nincs nagy kedvem végigpróbálgatni őket,bár az etotalk romja is jó,mert szeretem a gyári droid kinézetet,viszont a másik meg gyári rom,nem találtam hibát benne eddig.
Az S139_130422-el 4 óra kijelzőidő elérhető állandó HSDPA+-al,bekapcsolt szinkronnal.Ez jó?(szerintem igen,csak kérdezem) -
barnam_
nagyúr
Szerintem nagyon jó, nekem emlékeim szerint 3 óra körül ment.
Én két hibát fedeztem fel a gyári romban: az egyik, hogy nem használja a Google hálózat alapú pozíció meghatározását, tehát pl. Viber nem tudja elküldeni a pozíciót, OTP app nem találja meg a közelben lévő bankokat.
A másik, amit már nagyon megszoktam Jelly Bean-en, hogy az animációkat kilehet kapcsolni a fejlesztő menüben. Na most, ebben nincs olyan.Viszont a Cappa-féle rom mindkettőt tudja - bár huzamosabb ideig nem használtam, nem tudom van-e egyéb baja.
-
szucsi
őstag
válasz vegyszer #1099 üzenetére
"For Dummies: Lenovo A820"
Pontosan, szerintem tök hasznos lenne egy olyan pontokba szedett leírás, amit ha valaki lépésről lépésre végignyomkod, lesz egy valamilyen kínai szoftverrel kiadott valami helyett egy
- magyar nyelvű, stabil (érdemes lehet itt a legstabilabb, legbugmentesebb romot/kernelt, akármit kitenni)
- rootolt telefonja, ami
- gariztatás esetén gyárira visszaállítható,
- olyan recoveryvel, amivel később rakhat rá amit akar
- működő blink notificationnel, hogy ne kelljen a verziókkal szívnia, és mégis, lássa, ha keresték.Szerintem rengeteg kísérletezés, idő, energia megspórolható lenne egy ilyen leírással, nem mindenki van annyira rácsavarodva a témára, hogy a) kenje-vágja a témát, szakkifejezéseket, stb. b) egy csomó időt/energiát fordítson tökölődésre, romokkal való kísérletezésre.
Én pl. baromira szeretnék egy ilyen telefont, de nem tudom az időt ráfordítani, hogy magam kísérletezzem ki a tökéletes megoldásokat, verziókat, stb, és beszari is vagyok, hogy elbarmolok valamit. Ha lenne egy ilyen leírás, szerintem sok hozzám hasonló ember vásárolna bátrabban, nem fosnának, hogy hogy kezdjenek bele, mikor fognak téglát csinálni a telefonból, miért áll le bootolás közben, miért írja hogy hiba, miért stb.stb.stb.
Rengeteg felesleges újra megkérdezett dolgot is meg lehetne spórolni vele.
Nagyon megköszönöm, ha valaki, aki keni-vágja a telefont, és ezért nem kerül különösebb fáradságába, összedob egy ilyen leírást.
[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
Időm csak csak lenne
(lassan 4 hónapja vagyok munkanélküli)De ez egy igazi tökölős műfaj.
Pénteken jött egy fórumtárs, hogy csináljam meg neki magyarra, echte kínai volt.
A root jog megszerzése röpke másfél óra volt, mert a tucatnyiadik próbálkozás után sem volt megfelelően fent a driver. Ha Cappa72 nem ad egy tippet, komolyan mondom, szégyenben maradok.Onnan ment a CWM felrakás, mentés, partícionálás, romfelrakás, bootlopbaesés, rom újrarakás, képszéteséses hiba miatti kernelfrissítés, gapps felrakás, FM rádió csere, működő romon az sd csatolás helyrerakása... ez nem volt 20 perc. Na de az eleje. Az volt a gáz.
És ha leírom, hogy még két hónap után is csak vágyakozom a TWRP felrakása után, mert esetleg másabb mentést is tudna kezelni...
Hidd el, az erő nem a készülékben, nem is bennem, vagy benned van, nem is a tökölésben való kitartásban, hanem az építő közösségben lakozik, Cappa72 fórumvezérkartárssal az élen.[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
gps76
őstag
Az szerintetek a rom hibája,vagy másé,hogy nekem úgy van a ph beállítva,ha privát jön küldjön emailt,de előfordul,hogy csak órák múlva érkezik meg? S139-es rom.
[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
Nem ott a hiba. A cwm - et is én raktam fel.
Csak volt, aki panaszkodott rá. Már nem tudom, hogy ki, mit, de ez visszatartott tőle.Meg volt több verzió is belőle, ahol a cwm - ből is, kérdés, itt is vannak e inkompatibitási dolgok...
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
oereg
csendes tag
válasz vegyszer #1120 üzenetére
Hogy a kezdők lelkivilágát bemutassam a tökölős műfajban.
Első nap: Ismerkedem a telefonnal , de csak kis lépésekben.
Először is a TWRP mentést csináltam ! , utána, próba, factory mod.
Rettenet csak kínai jelek, nyomkodás, orosz, lengyel, kínai nyelv.
Oroszból sokat felejtettem, ijedség , indítva TWRP mentésből visszaállítás.
Működik.... megkönnyebbülés!!!!Második nap: További kóstolgatás. Mentések MtkDroidTools-sal. (2x)
Újra kísérletezés factory mod, újra orosz, lengyel, kínai nyelv, míg véletlenül görgetve ott a magyar is!!!
Siker, ez is működik!!!!!
Jöhet a következő nap.Teljesen egyetértve szucsi (#1118) " és beszari is vagyok, hogy elbarmolok valamit. Ha lenne egy ilyen leírás, szerintem sok hozzám hasonló ember vásárolna bátrabban, nem fosnának, hogy hogy kezdjenek bele, mikor fognak téglát csinálni a telefonból, miért áll le bootolás közben, miért írja hogy hiba, miért stb.stb.stb.", de, ennek ellenére nagy öröm a küzdés után a kis siker is.
A fórumtársak segítségét, pedig nagyra értékelem, nem kevés idejük megy rá. Csak remélhetem, hogy előbb fogok kérdezni, mint rosszat nyomni
[ Szerkesztve ]
"Aki nem figyel, hallani sem fog." George R. R. Martin
-
gps76
őstag
válasz vegyszer #1126 üzenetére
Igen a telón késik. Be van kapcsolva az auto szinkron,de az accounts>google-ban a dátum,időpont marad a több órával ezelőtti. Most reggel meg az egyik email címemnél sync error van kiirva piros felkiáltójellel,és a contact mellett is. Most vagy a LeSafe tiltja le,vagy nem tudom,pedig ott engedtem hozzáférni minden programnak a telefonkönyvhöz.
oereg: Nemtudom, lehet én vagyok merész vagy meggondolatlan,de nincs kicsit túlbonyolítva ez a romolgatás?
Abból gondolom,hogy a napokban osztraksajt-tól amit elboltoltam 820-as,particionálva volt,cappa romja rajta,én meg simán flashtoollal felraktam az S139_130422-es romot, aztan a fape 6.0.3.2 recovery-t szintén flashtoollal,recoverybe indítva rootoltam és megy normálisan.Egyedül egy tárhely cserét csináltam,meg a sok kínai szemetet löktem ki. Próbáltam többféle romot .zipből és egyik se reklamált recovery-be se,meg simán elindultak,rendesen működtek nem kellett szórakozni itt a kernelekkel,preloaderekkel,recoverykkel,csak oda kell figyelni,hogy rá való rom legyen. Nagy hülyeséget írtam most?[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
Alapjában véve igen ennyi lenne a rom csere:
1. eset: Flashtoolal felrakod és kész.
2. eset: Flashtoolal felraksz egy recovery-t majd az új recoveryből zip install és kész is.
FONTOS: mindkét esetben ki kell hagyni a preloadert a feltöltésné és a DL DA check sumot bepipálni.Persze lehet trükközni is: pl Rootolt telefonról a MTK mobileuncle Toolsal felrakni a recoveryt...
De én inkább úgy veszem észre, hogy a gondot főleg a kezdeti mentés okozza. Ha rootolva jön a teló akkor nincs gond megy a MtkDroidTools mentés egyből.
Ha nem rootolt akkor kellet RÉGEBBEN szívni egy kicsit: CWM+root zip, cserébe a gyári recovery-t csak a Flashtoolos readbackkel tudtad megmenteni későbbre..Most már mennie kell az autorootnak, szal elvileg next-next finish egy rom csere, csak utána kell olvasni egy csöppet.
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
fape
senior tag
válasz wincmd32 #1132 üzenetére
Nem próbáltam még a TWRP-t az A820-n. (De rajta van a TODO listámon)
Elméletileg kéne különbségnek lennie.
De simán kipróbálhatod, ha a preloaderhez nem nyúlsz (a zipes telepítés nem piszkálja) akkor bármikor felírhatsz egy új romot/recovery-t az SPFlashtoollal, ha esetleg galiba lenne a telepítés közben.Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Dexxter182
tag
válasz wincmd32 #1132 üzenetére
a particionálást TWRP-vell oldottam meg, az ment rendesen. A rom telepítést már a lecserélt CWM-el (mobileuncletool-al 4 mp lecserélni), hogy leírás hű legyek az is ment hiba nélkül
[ Szerkesztve ]
Nincs az a nagyon finom gulyásleves, amit ne lehetne elrontani egy csipetnyi szarral... @ http://ubisali.blog.hu/
-
vegyszer
addikt
válasz Dexxter182 #1134 üzenetére
Lehet jó a TWRP, de valahogy itt a CWM-van kiemelve, meg támogatva, meg a kernel nyűgök miatt vagy 3 verzióban kiadva.
A TWRP valahogy valóban méltatlanul elsikkadt mellette.
(pl üzembiztosan működő verzió sincs megemlítve)[ Szerkesztve ]
-
Pcm
tag
A TWRP ezeket menti. Mentés előtt érdemes kiüríteni a Dalvik-cachet.
Én kezdetek óta használom, soha semmi gondom se volt vele.[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
válasz barnam_ #1137 üzenetére
És ez a TWRP (elvileg) nem érzékeny az egyes kernelek közötti különbségekre?
Illetve a Mobileuncle Tools segedelmével ez az img is az SD gyökérből felrakható?
[ Szerkesztve ]
-
-
vegyszer
addikt
-
wincmd32
tag
De ha meg flashtools-al raksz fel romot mindegy hogy CWM vagy TWRP van fent nem?
-
vegyszer
addikt
egy forrást linkelsz hozzá?
Felnyoimmtam a 2.5-öt
A gyári állapotról szerettem volna egy mentést vele (is)
Ha ímán indítom, bebootol, ha power + fel+ le, akkor lenovo logónáll metgáll...mobileuncle tools-al raktam fel.
-
barnam_
nagyúr
-
Pcm
tag
Itt a TWRP.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest