Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Dark Archon #222 üzenetére

    Felejtős :) Abonett esetleg, de ott is csak pár szelet naponta. De mi volt a gond amikor megpróbáltad elhagyni a kenyeret? Miért hiányzott?

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Dark Archon #224 üzenetére

    "Hát, mi vajazzak meg? :)"
    Egy szelet sajtot, sonkát, húst :)

    "Meg, ha azt kihagytam, éjjel arra ébredtem, hogy rohadt éhes vagyok. Kellene valami, amivel pszichésen azt hiszem, hogy ugyanolyan jó, mint a kenyér és szeretem :)"
    Sajt, tepertő? De el lehet indulni a másik oldalról is, ugyanis a kenyér egyáltalán nem jó :D (mármint ha most a "jó" alatt egészségeset értünk)

  • emvy

    nagyúr

    válasz Dark Archon #224 üzenetére

    Franko kenyeret lehet csinálni utifumaghej, bambuszrostliszt, tojas, sutopor keverekebol; siman lehet szendvicset csinalni belole, kb. semmi szenhidrat nincs benne.

    (bocs a rossz minosegu kepert)

    while (!sleep) sheep++;

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Dark Archon #240 üzenetére

    "Ha nincs kenyér, nincs, ami laktasson vagy nem tudom, hogy fogalmazzak. Annak az lesz a vége, hogy akkor több kolbászt meg húst eszek, hogy "mennyiségileg" meg legyek."
    Öö pont ez a lényeg :) Az persze hogy nem működik, hogy ha kenyérrel megettél 600 kalóriát, ha meg elhagyod a kenyeret akkor eszel 200 kalóriát vacsorára. Ezért fontos keto alatt a sok zsír, ugyanis a zsír laktat, sokkal jobban, mint a szénhidrát. Ha szénhidrátdús kaján 600 kalóriával laksz jól, akkor jó eséllyel zsírdúsban elég lesz 400-500 is, hogy tele legyél. Szóval vajazd csak a sajtot :) Az, hogy "fúj" az csak a fejedben van, mert belédverték kiskorodtól kezdve, hogy az nem jó. Ha egész életedben ezt etted volna, eszedbe se jutna, hogy fúj.

    "Köszi a tippet, recept az kb. EZ?"
    Én ha meglátom egy receptben, hogy "Szafi", akkor már zárom is be. Iszonyatos marketingkampány csak az egész, keress inkább valami "Szafi-mentes" receptet :) És felejtsétek el a kenyeret tényleg. Kenyeret csak gluténból lehet csinálni, vagy töménytelen mennyiségű adalékanyaggal. Minden más olyan lesz, hogy "végülis emlékeztet a kenyérre, de ez tuti nem kenyér". Ellenben dolgoztál vele egy csomót, hasznos tápanyag meg úgyse lesz benne (rostra nincs szüksége a szervezetnek, csak több lesz ami a WC-be kerül). Szánd inkább az időt arra, hogy süss valami jó kis húst :)

    Vektor_75
    "Sosem sóztam túl az ételeket, így számomra ez az 1 kocka ~2,5-3 dl forró vízben feloldása és elfogyasztása hááát nem egy nagy élmény."
    Én amikor még húsleveseztem, akkor fél literben oldottam fel egy kockát (ez is van az utasításra írva), az úgy teljesen jó volt. A problémám csak az volt vele, hogy egy idő után minden húsleves kockának ugyanolyan íze van, másrészt hogy (részben az előző miatt) egyszerűen untam már inni. Azóta átváltottam sima sós (NaCl és KCl is) vízre, először nagyon fura, de relatív hamar hozzászoktam, most már úgy iszom, mint a sima vizet. Kezdésnek 2,5 decis pohárba 0,5g só volt a lehúzható, most már 1,5g is belemehet :)

    "Viszont az érdekelne, hogy pl. dietetikus mit szól az ilyen jellegű táplálék bevitelhez? Van erre vonatkozólag tapasztalat, vagy valamelyik link mögé kellett volna olvasnom?"
    Dietetikus... nos az attól függ. Ha csak bemagolta ami a tankönyvben volt (dietetikusok jó része sajnos), akkor ki fog akadni, hogy meg fogsz halni két héten belül. Ha kicsit értelmesebb, akkor tudja miről van szó, persze ettől még lehet ellenvéleménye. Olyan magyar dietetikusról aki a ketot ajánlja még nem hallottam (mondjuk ettől még lehet), de paleot egyre többen ajánlják... az meg már úgyis a párhuzamos utca :)

    [ Szerkesztve ]

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Dark Archon #388 üzenetére

    "Örökölt a magas vérnyomásom."
    Vagy az étrended örökölt :)

    Amúgy rákerestem, egy adag nescaféban 56mg koffein van, egy espressoban meg 40-80mg, főzéstől függően. Szóval ha vérnyomás miatt nem akarsz kávét inni, akkor nescafét se igyál.

    "Rövid az élet ahhoz, hogy egyoldalúan táplálkozzak (ne élvezzem az ételt) és ne egyek meg egy francia krémest, ha úgy tetszik :)"
    Magas vérnyomás elég nagy rizikófaktor a szívproblémákhoz, és így a rövidebb élethez is.
    Másrészt én kifejezetten élvezem amiket megeszek ketón :)
    De igazából az emberek táplálkozásával az a legnagyobb gond, főleg nyugaton, hogy az ételeket élvezeti cikknek tekintik és nem pedig energia és tápanyagforrásnak. Nem, én se vagyok mentes ettől, de ettől függetlenül nagyon rossz hozzáállás az, hogy azért akarok X dolgot megenni, mert élvezem, függetlenül attól, hogy milyen hatása van a szervezetre. Egy sztori jut eszembe erről, nem tudom, hogy csak UL-e, vagy valós eset (simán el tudom képzelni az utóbbit), de idevág: egy idősebb bácsiról van szó, akit már többedszer vittek be kórházba gombamérgezés miatt. Próbálták oktatni, hogy vigye el szakértőhöz mielőtt megeszi, de erre kiderült, hogy az öreg gombaszakértő volt és tudta, hogy mérgező gomba. Erre megkérdezték tőle, hogy de akkor miért ette meg? Erre az volt a válasz, hogy "Mert annyira finom!"...
    Ugyanezt persze el lehetne mondani dohányról vagy alkoholról is persze, plusz bizonyos szokásokról is, pl. 8 óra ülőmunka után odaülni még 4 órát a gép elé netezni / játszani / stb. És nem, én se vagyok tökéletes :) De legalább foglalkozok a problémával, és nem mondom azt, hogy nincs semmi baj azzal, ha 8 óra után még ülők 4 órát

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák