Új hozzászólás Aktív témák
-
paleinho
senior tag
válasz
Hieronymus #1605 üzenetére
Manapság már nem hidrogénezik az olajakat a margarin készítése során, azt hiszem 2006 óta, elsősorban a transzzsírok miatt. Azt hiszem száraz elválasztásnak hívják az egyik jelenleg használt eljárást, gyakorlatilag felmelegítik az olajat , vagy olaj keveréket, majd gyorsan visszahűtik, a korábban kristályosodó, megszilárduló részeket elválasztják a még folyékony résztől. Ez tisztán mechanikai eljárás, mint vajnál a köpülés. Hogy melyik gyártó milyen eljárást használ, nem tudom, nyilván, az olcsóbb megoldásokat preferálják.
Ettől függetlenül a margarin egy többszörösen feldolgozott, finomított élelmiszer, hiszen már az alapanyag, növényi olaj is finomított. -
Arpee78
senior tag
válasz
Hieronymus #1605 üzenetére
Egészségi szempontból mindegyiknek van előnye-hátránya. Hogy számodra melyik jobb, az aktuális egészségi állapotodtól és az egyéb kajáidtól függ.
Új hozzászólás Aktív témák
lo ...