Új hozzászólás Aktív témák

  • ram34

    tag

    Sziasztok.
    Ismételten előtérbe került nálam a NAS326-osom távoli elérése.
    Eddig szenvedtem a Netis gigabites routerrel, gondoltam visszarakom a régit (TP-link), mert úgy emlékeztem, hogy ott működött a Zyxel Drive app.
    Ég és föld a különbség a két router között olyan szempontból, hogy semmit nem állítottam a routeren, magától UPnP-re váltott, és átirányított vagy 4 portot a NAS IP-címére. A NAS kezelőfelületén a port mapping fülön szépen meg is jelent és engedélyezve volt, meg zöld lámpa stb. ez a 4 port. (A netis-nél soha nem tudtam bekapcsolni és nem volt zöld ez a gomb)
    (Egy-két hozzászólás volt már ezzel kapcsolatban, hogy minek az UpnP, meg veszélyes...sokkal jobb ha programozom - na ezt semmilyen formában sem szeretném.)
    Szóval gondoltam, csak a jó régi TP-Link a nyerő, tehát látszólag jó minden, a routerben port továbbítás, a NAS-ban engedélyezve, zöld...és itt ugrott a majom a vízbe...persze , hogy nem tudom elérni kintről, semmi, nagy nulla, és most már a Zyxel Drive app is hozzáférési engedély hibát ír.
    Mit csinálok rosszul, kicsit el vagyok keseredve...vennék én egy jó routert, de mi a garancia, hogy azzal működni fog a távoli elérés.
    Természetesen elég sok oldalt, hozzászólást bújtam már a neten, Teamviewer-el már egy hálózati kollégával a munkahelyemen bindzsiztük a dolgot, beállításokat stb...és semmi, egyszerűen nem tudom elérni semmilyen formában. Persze belső hálóról meg minden megy, de ez természetes.

Új hozzászólás Aktív témák