Új hozzászólás Aktív témák

  • hakos1987

    őstag

    Üdv!

    Erősen gondolkodóba estem, hogy a D-Link DNS320 NAS-omat lecserélem egy Zyxel-re.Olvasgattam fórumokat, és ami elbizonytalanít, az a tudásom (illetve nem tudásom). Sajna linux témában full kuka vagyok, olvasom, hogy FFP-zni célszerű, de nem vágom az egészet sajna. Azt tudom, hogy Transmission-nel lehet torrentezni, aztán kb ennyi.

    Amire használom a NAS-t:
    - adatok, fotók mentése, tárolása, elérése távolról (akár telefonról - Android)
    - torrentezés (max 10, főleg 20-50gb közötti filmek - 500/22-es nettel)
    - DLNA -ez a legfontosabb, jó lenne, ha feliratos sorozatokat .srt fájlal kezelne, mert jelenleg pendrive-ra másolgatom. Plex-el lehet úgy tudom, csak kérdés, hogy fel lehet-e rá tenni.

    Ezeket a dolgokat tudja a gyári firmware is, vagy érdemes mindenképp FFP-vel próbálkozni?

    Jelenleg DMZ segítségével érem el a DLinket, ami tudom, hogy gond, de szükségem van arra, hogy a webes felületre be tudjak lépni: torrent letöltést indítani, fájlműveleteket végezni. Ez működik sima port forwardinggal? Ha igen, akkor távolról a böngésző címsorába IP cím :port -ot kell beírni?

    Jelenlegi Dlinkkel egyébként elégedett vagyok, csak a teljesítménye..... max 5MB/sec-el tud letölteni torrentet, de akkor úgy kihal, hogy nem tudom megnézni azt sem, hány %-nál tart a letöltés, egészen addig amíg nem végez...

    Köszi előre is, ha valaki veszi a fáradtságot és kicsit tisztába tesz nekem dolgokat! :))

    Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)

Új hozzászólás Aktív témák