Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MongolZ
addikt
válasz FollowTheORI #90 üzenetére
Az már igen jó előrelépés. Várom a ph-s tesztet
-
Pubszon
veterán
válasz yodamester10 #94 üzenetére
Nem túlzás, csak te fogtál ki egy jobbat, bár 4.2GHz-es vízzel hűtve nem is szabad soknak lenni.
De az, hogy 1.26V-al a 3770K 4.5GHz-en egy Dark Rock Pro 2-vel 90 fok fölé melegszik az összes mag az már durva.
Az enyém 4.4GHz-en 1.24V-al is 90 fok fölé megy, nyárára visszavettem 1.17V 4.2GHz-re.
A PH tesztben elért eredmény is csak ES példánnyal ment, az enyémmel tuti nem sikerülne, de az esetek 80%-ban sem. Valaki 20-25 fokot nyer az IHS moddal.
Egy szó mint száz, az Intel elszúrta a IB-et ezzel, ezért vagyok kíváncsi a Haswell véglegesére.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
MongolZ
addikt
válasz dozsabalint #96 üzenetére
Te most viccelsz, ugye? Nézz meg egy AMD APU üresfogyasztási adatát.
-
JanR
addikt
Na akkor ez most kimarad Az iGPU-t meg úgy sem használom.
Mondjuk notebook vonalon nem biztos, hogy kimarad, mert idén cserés lesz a szandis gép
[ Szerkesztve ]
-
Klikodesh
senior tag
Mar linkeltem fentebb, de tenyleg brutalis a teljesitmeny amit kihoztak belole, mar a csucs igp sem az AMD nevehez kapcsolodik az meglepo.
CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
Shodan
addikt
válasz Rypejakten #69 üzenetére
Legalább az ivy-k árát remélem majd lenyomja egy picit ,és akkor lehet hogy inkább arra váltok e8400-ről.
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Klikodesh #85 üzenetére
Az integráció nem igazán jó nekik, mert ezt is igen komoly áron tudják skálázni. A GT3-as IGP 1,2 milliárd tranzisztorból áll, és csak az eDRAM mellett gyorsabb, mint az AMD 600 millió tranzisztort használó előző generációs IGP-je. Tehát eDRAM nélkül konkrétan lassabb. Erről írtam, hogy ezt a mostani architektúrát még nem lehet úgy skálázni, mint a konkurens megoldásokat. Gyakorlatilag 600 millió tranzisztor csak arra megy el, hogy minden elemével megduplázzák a shader+render blokkot. Ennél a Kepler és a GCN, de még a VLIW4 is nagyságrendekkel rugalmasabban skálázódik, mert a blokkok nincsenek egymáshoz kötve. A következő lépcsőben valószínű az a logikus lépés, hogy találjanak egy jobb utat a skálázásra, és úgy duplázzák meg a teljesítményt, hogy közben a tranzisztorszámot nem növelik egyáltalán. Ez nehéz ügy, de meg kell csinálnia az Intelnek, mert egy nagyobb generációváltással később már egy milliárd tranzisztort is el lehet egy logikátlanul épített architektúra skálázásával pazarolni.
Csak, hogy miért lényeges ez az tranyószám. Az AMD ugyanennyi tranzisztorból HD7750-nel megegyező IGP-t épít. És az NV is képes lehet jóval nagyobb teljesítményre a megadott keretből. Ha az Intel nem csinál másik architektúrát, akkor nagyjából két és félszer több tranzisztorból álló IGP-vel tudják a konkurens IGP-k teljesítményét hozni. Tehát az integráció az Intelnek addig nem kedvez, amíg nem skálázódik jól az architektúrájuk.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Geller72
veterán
válasz dozsabalint #96 üzenetére
""Biznisz kategban meg szinte pont, hogy nem int vga-t szerelnek" Csak az esetek 99%-ában"
-Szerinted. . Betűzöm: Buseness class! Nem lecsós "ákciós".
De komolyan nézzél már körül... Lenovo, dell, HP..akármi..Sok helyre kell az a quadro. .""Egyrészt nem érdekli, hogy mennyit fogyaszt, mert nem mi fizetjük" Ha éppen kocsiban ülök, akkor nem mindegy, hogy meddig húzza akksiról."
..akkor ismét megkérdezem, kibővítve ezzel: mennyit játszik egy átlagember akkuról, KOCSIBÓL?. Semmit. Akkor meg ismét csak tök mindegy.. De már látom, meddő vita ez így. Az egész lényegét nem érted. Szép napot.
[ Szerkesztve ]
-
MongolZ
addikt
válasz dozsabalint #108 üzenetére
Mert? Lasasn alig lesz olyan játék, amelyet kompromisszumok mellett nem tudnak normális sebességgel futtatni. Nemsokára hozni fogják egy 7750 sebességét, ez hol nem elég? Az emberek 99%-ának az.
Már ne haragudj, de tipikusan az a szűklátókörű ember vagy, aki a mában él és a jövőre egy percig sem gondol.[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
válasz dozsabalint #108 üzenetére
AMD APU-val alacsonyabb felbontásban, 1280*1024-ben, pl. amiben én amúgy is szoktam játszani, teljesen jól el lehet lenni. Intel IGP-re u.ez nem igaz.
-
=WiNTeR=
senior tag
Ha nem pakolnának IGP-t a Haswell-ekbe, mennyivel lehetne növelni a CPU nyers teljesítményét saccra?
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz =WiNTeR= #115 üzenetére
Semennyivel. Ez az architektúra a határait feszegeti. Már így is szinte mindent megdupláztak benne, amit volt értelme, és pár százalékra volt elég. Maximum több magot lehet beletenni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
peti_s
addikt
válasz =WiNTeR= #115 üzenetére
Nem az IGP fogja szvsz ezt vissza. Ekkora fogyasztási keretből jelenleg ekkora teljesítmény hozható ki. Tuningolhatod, tehetsz bele több magot, de akkor borul a fogyasztás.
(#117) Duliee, általában ezek cserélhetőek, és sarkazhatóak, de még régen a Coppermine P3 időkben is különösen topának kellett hozzá lenni h le tudd sarkazni.
Amúgy sztem az lenne a legjobb, ha az AMD visszatérne a Denebhez, és abból csinálnának egy kisebb csíkszélességű, kevesebbet fogyasztó verziót.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Graphics #117 üzenetére
Nem olyan könnyű azért egy procit lesarkazni. Nyilván lehetséges lesz ezt is, de nagyon szakszerűtlenül kell ahhoz a hűtőt felszerelni, hogy ebből gond legyen. Szóval ez nem hiszem, hogy problémát jelent majd a kupak nélküli Intel prociknál.
[ Szerkesztve ]
-
Crias
senior tag
Az Anandtech egy durván inteles portál, én nem adnék az írásukra...
Crias
-
UnSkilleD
senior tag
na és akkor skylakeben kell valami nagyobb változtatást is csinálniuk vagy ott is hozzák a minden duplázását? bár ez gondolom az amdtől is függ de szerintem most van a legjobb esélye az amdnek a cpu rész felzárkóztatására tekintve az intel nevetséges cpu erősödését az elmúlt 2 generációban
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
dozsabalint
senior tag
válasz Geller72 #110 üzenetére
"-Szerinted. . Betűzöm: Buseness class! Nem lecsós "ákciós".
De komolyan nézzél már körül... Lenoco, dell, HP..akármi..Sok helyre kell az a quadro. ."Quadro nem igazán játékra van . Tény és való, hogy a quadro-sok a legdrágábbak, ettől még nem biztos hogy a legjobbak . A szoftveres grafika-váltás meg hát.... hagy kívánnivalót maga után.
"mennyit játszik egy átlagember akkuról, KOCSIBÓL?"
Az én kérdésem pedig: mennyit játszik az ember notebookról? Nem arra való. PErsze vannak gamer gépek (pl XPS-ek intel+nvidia-val), de azok mind súlyra, mind méretre messze meghaladják a hordozhatóság (nomeg a business) fogalmát.
El bírom képzelni, ahogy az emberünk a 14-es business notijával a hóna alatt megy haza az irodából játszani, és rácsapja az 50"-os tv-re (ami ugye nem lecsós "ákciós", persze konzolra, gamer pc-re már nemtelik). Ölben játszani még gamer notival sem épp kényelmes (fűt, mint az állat), munkaidőben nem épp ildomos, otthon pedig nem épp kényelmes.Alsó-közép kategóriában lehet majd ezután is notival játszani, ahogy eddig is lehetett.
Aki nem játszik, annak jó az intel hd, a jövőben is jó lesz.
Aki közben játszik, nem fullhd-ben, nem max beállításokon, annak jó lesz az APU a jelenlegi proci + VGA helyett. Talán kevésbé fog fűteni, és fogyasztani is kevesebbet fog. Bár nem biztos, hogy teljesen helyesstesíteni tudja a jelenlegi megoldásokat.
Aki nagy gamer, az vesz gamer PC-t, vagy konzolt.Node ez már hatalmas OFF....
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz UnSkilleD #121 üzenetére
A Skylake az a jelenlegi doksik szerint egy olyasmi fejlesztési szint lesz, mint az év végén érkező Kaveri. Főleg az IGP-re koncentrál vele az Intel. Egy új architektúra lesz és mély integráció. De erről még nagyon kevés az adat. A processzor teljesítménye nem fog lényegesen javulni. Többet számít, hogy az új IGP legyen nagyon erős, skálázódjon és legyen a processzormagok teljes értékű koprocesszora.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Kiváncsi vagyok egy Ricslendes tesztre is Azis vajon csak 10en %ot hoz az elődjére?
Már alig várom, kár h cpu erőbe úgymondd ennyire elnyúlik az Intel..igp fronton még van mit..bár átlag filmes netes konfigokba tökéletes bármelyik megoldás.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
tome.jr
addikt
+1 azokhoz akik nem váltanak SB-ről. Igazából örülök az egyhelyben topogásnak, az Intel spórolt most egy kis pénzt nekem.
-
FireKeeper
nagyúr
hm, azt hittem nagyobb előrelépés lesz a Haswell-el CPU teljesítményben... úgylátszik már tényleg kezdik elérni a plafont. külön érdekes hogy néhány helyen konkrétan dupláztak és mégis csak ennyi jött ki belőle végül. igazán várom mostmár a kaverit (richland annyira nem izgat).
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Apollo_21
addikt
válasz atti_2010 #126 üzenetére
Az okés volt eddig is. Sejtettem h nem veszik fel a kesztyűt egymással..nem is várom h egy 4770K-t utolérjen..
De közbe érik a gépváltás, kikell húzzam amíg lehet hogy az Erő megfelelő oldalát válasszam.
Ezért várok a Richlandre is.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
atti_2010
nagyúr
válasz Apollo_21 #129 üzenetére
Szerintem várd meg ameddig 100% hogy a Kaveri belemegy FM2 -be mert úgy változik a gyerek fekvése, a Richland szerintem túl sokat nem hoz a Trinityhez képest.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
veterán
Az i7 920-tól (adatlapomon a többi adat) kb. mennyivel lehet erősebb úgy általánosságban? 30-40% különbség lenne?
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
->Raizen<-
veterán
Nem hoz lázba több ponton visszalépést látok. Teljesítmény növekedést meg alig észlelek. A pci port kukázásával elvágták magukat nálam. Én nem fogom a tuner kártyám kukázni. A mostani platform marad és jön a ps4 ez a végleges terv. Lassan az jön hogy új proci= új foglalat minimális változással. Köszönöm nem kérek ebből.
[ Szerkesztve ]
-
-
FireKeeper
nagyúr
ami amúgy engem személy szerint meglepett, hogy jó néhány tesztben elég rendesen ott volt az i7-ek nyakán az FX (igaz, néhány tesztben meg elég rendesen lemaradt), azért ez eléggé nem rossz ha megnézzük az áraikat...
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
-
korcsi
veterán
A FIVR-el kapcsolatban voltak aggályaim, hogy miről is van szó.
A cikkben az áll, hogy a feszültség előállító kontrollere költözött a processzorba, míg más oldalakon úgy írják le, hogy egy feszültséget kap a központi egység, és belül a szilíciumon megvalósítva van egy újabb fokozat ami magonként és egyéb részegységenként külön előállítja a kellő feszültséget, ezzel mindenhol tényleg csak az igényelt feszültség van.
De megmondom őszintén, nem teljesen tiszta, hogy most ez hogy is van.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
omnitronik
csendes tag
nem volt egyszerű végig olvasni... jó részletesen leírtak mindent de a lényeg, hogy fejlődés van
Az élet túl rövid, az idő túl kevés!
-
SRII
őstag
Jaj ez a topik de elferdült, IPG -t nem játékra tervezik a mérnökök, maradjunk ennyiben, ha az lenne írva rá hogy gaming IPG és azzal kecsegtetnének mindenkit hogy 40 ezerért kapnak egy olyan cuccot ami 3 évig elég és minden porcikája kihajt minden játékot full részletes beállítás mellet, akkor megérteném a nagy felbőszülést, mert ahogy olvasom erre áhítoznak egyesek, volt itt notebok meg amd meg minden, nem ide való! egyszerű, olvasd el még egyszer a tesztet, nem az erőre és a Crysis full max cuccra épül az ipg, irodai alkalmazás, otthoni környezetben való dvga felváltása, nem játékra és tuningra tervezik őket, fogjuk fel,,, a haswell inkább kisebb nagyobb újításokkal van előrébb a többi processzorhoz képest, most fejlesztenek az újítások terén.....most ez van, újítás terén vannak nem erő és tuning potenciára mentek. Az meg hogy nem váltasz vagy váltasz az a te egyéni problémád, akinek van nem váltson, akinek nincs az majd veszi, ennyi.
röviden mezei nyelven ez a véleményem......[ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
AAntii
őstag
Nagyon jó a teszt és annak végső megállapítása is, váltani 1155-ös i7-ről szerintem sem érdemes, nem erőltették meg magukat az intelnél.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
félisten
-
Klikodesh
senior tag
Nyilvanvalo hogy az amd architekturaja jobb, ez nem kerdes, eleg sokba is kerult nekik, viszont az intel ezzel a procival arul valamit amit az amd nem tud. Illetve ugy irsz az intel igpjerol mintha ok nem fejlesztenenek rajta.
Mivel a ket gyarto nem ugyanott gyartat es meg csak nem is azonos gyartastechnologian ez a tranzisztorszam alapu osszehasonlitas csak egy reszet adja a kepnek. Az AMDnek kozel sem olyanok a feltetelei mint az Intelnek, a tranzisztorszam mellett erdemes megnezni a processzorok arat is.
Ha az arat is figyelembe veszed a tranzisztorszam mellett az intel jar jobban ezekkel a procikkal mint az amd a termekeivel.
Az amd tavaly tobbszaz millio dollar kifizetesere kotelezte el magat azert mert nem vasarolt a wsa altal megadott mertekben a glofonal, ertsd semmennyi tranzisztort nem kapott azert.
Hatarozottan jot tett volna az amd merlegenek ha ok is le tudnanak fedni hasonlo nichet mintsem, hogy effektiv kidobjak azt a penzt, hogy maradjunk a tranzisztor alapu osszehasonlitasoknal.6 het es ujra elszamol majd a ket ceg pontosan hany dollart is tud felmutatni ezekert a tranzisztorokert, kivancsi vagyok milyen lesz az AMD merlege ennyivel jobb architekturaval, illetve, hogy ebben a negyedevben nem tud szekhazat eladni.
Amit ezzel a processzorral elert az intel, hogy egy idore a legyorsabb igpt es a leggyorsabb mobilprocesszort kinalja egy termekben, valami amit az amd nem tud nyujtani, es a gcn 2 vel sem fog tudni nyujtani.
Ez egy niche de fedi azt a kis reszet a piacnak amit legfontosabbnak tartottak egyesek, a leggyorsabb igpvel rendelkezo procit, sot megfejeli a legjobb mobilprocival, ezt nyugodtan lehet kritizalni az erlt modszer miatt de ahoz kepest honnan indult az intel nem kis eredmeny.CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
atti_2010
nagyúr
válasz Klikodesh #148 üzenetére
Amit ezzel a processzorral elert az intel, hogy egy idore a legyorsabb igpt es a leggyorsabb mobilprocesszort kinalja egy termekben, valami amit az amd nem tud nyujtani, es a gcn 2 vel sem fog tudni nyujtani.
Ez hatalmas hülyeség hiszen fogalmad nincs milyen lesz a Kaveri.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
SRII
őstag
nem a cpu-t írtam , mint az idézted is az ipg ről beszéltem abban a sorban.
Teszt: [link]i5 4670k vs i7 4770k elég jól teljesít az i5 proci, sőt meglepően elég jól hozza az elvárásokat, az i7 el szemben.
[ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest