Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    Na úgy néz ki sikerült megcsinálnom egy-két dolgot az emui 3-ban. Az egyik verzió amivel foglakoztam, az orosz ( F1-EMUI3.0-11.16.zip ) ebben az volt a gond hogy teljesen kigyomlálták a huawei-es cuccokat amitől jónak tűnt a rendszer és nem ment a témák letöltésének a lehetősége, hiányzott az adatvédelem és atz energiatakarékossági dolgok is ( kérdés hogy vajon attól hogy most beletettem, működnek-e?)
    Beletettem ahiányzó Huawei-es alkalmazásokat, működik a téma letöltés, tökélestesen megy a youtube és megy a böngészőkben a webm is, jól kezelik a böngészők. ( vannak igen jó témák is, érdemes megnézni)
    Minden kínai app-ot kiszedtem. ( sajnos a zenelejátszó és videó alakalmazás az ugyanúgy a kínai találatokat részesíti előnyben, de ezek lecserélhetők a google zene és videóra vagy bármira ami tetszik, ezeket nem szedtem ki - ezek köszönhetőek valószínűleg a badui-nak és a kínai lokációnak. Jó lenne egy magyarországon kiadott Honor X3 vagy G750 romot szerezni és azt átírni)
    Beletettem az alap google magyar billentyűt és az alapnyelvet magyarra állítottam.
    Nem raktam bele a gapps-ot, csak a play van benne ez elég is, jól működik. Mindenki azzal bővíti a google cuccok közül amivel akarja. ( gondoltam hogy a youtube vagy gmail legyen-e benne, de annyira nem érdekes, jobb mindig a frisset letölteni)
    Amikor települ egyszer kiírja azt hiszem hogy a play, vagy google szolgáltatás leáll, de szerintem csak mert nem a legfrissebb, frissítés után minden jó.
    A root elmegy, ezért érdemes TWRP-vel feltenni és bejelölni telepítéskor a sorban a rom után az officalroot.zip és a supesu.zip-et is így rögtön roottal települ. ( majd mellékelem hozzá hogy ne kelljen keresni akinek nincs meg)
    A fényképező is jól működik, megtartja a beállításokat, jó képeket is csinál.
    A fényerő szabályozás nálam jól működik, ha nagyon világos helyen letakarom az érzékelőt sötétedik, ha elveszem a kezem világosodik ahogy kell.
    A Chrome tud teljes ablakban futni! Sajnos csak akkor ha minden alkalmazás előzményt bezárunk ( home gomb sokáig nyomva, stb). Ilyenkor teljes ablakos, egyébként pedig valamiért több ablakos módban ( vagy nem tudom itt minek érzékeli) üzemel. Ez valószínűleg a chrome hibája, szerintem ha majd frissítik nem lesz gond. Ha igen akkor meg mást kell hsználni :)
    Ebben benne van a KangVip is ( sajnos szerintem) de lehet hogy egy verzióból kipiszkálom, ha nincs teljesen beleépülve. ( személy szerint nem szeretem az olyan programokat sehol amik mélyen beépülnek egy rendszerbe és olyanhoz is nyúlnak amit nem akarok, ezért megpróbálom majd enélkül is)
    Még állítgatok a dolgon és felteszem ha érdekel valakit, hogy tesztelje le hogy mennyire működik. Én sim kártyát még nem tettem bele. Ez a verzió WCDMA, az IMEI-t nem bántja.

    A másik verzió amit néztem, az a "Coolpad8297_EMUI3.0_Super_Lite_11.24". Ez majdnem ugyanaz mint az orosz, illetve talán ennek az alapja lehetett az orosz. Ez nagyon jó lenne, ha: menne benne a youtube. Sok mindent kipróbáltam, integráltam bele play-t és úgyszedtem le hozzá a youtube-ot de akkor sem megy, és nem megy a böngészőkben a webm lejátszás sem 8 akettő is összefügghet talán, majd utánanézek ha a másik verzió nem válik be)
    Ebben nem volt jó a fényképező, nem jegyezte meg a beállításokat, ezt megcsináltam, ez jó lett. Ez tele volt kínai szoftokkal, és kínai billentyű volt benne, ezeket kiszedtem és alap bill ment bele. Ebben minden huawei alaklmazás benne van, azokat még benne hagytam, de letilthatóak, törölhetőek.
    Eza verzió megtartja a root-ot, viszont nálam egy idegesítő logót tett be az elején, egy nagy fehér képernyőn. Ezt majd kigyomlálom még. A fényerő ebben is működik, a chrome-ot még nem néztem de szerintem ugyanez lesz a baj mint a fentiben. A kettő verzió nem biztos hogy ugyanaz, még megnézem melyik a frisebb. Ha a youtube-ot nem tudom megolfdani akkor ez felejtős szerintem, sok weboldalnál is lehet gond.
    Egyelőre ez a lite nem WCDMA-s, ez törölheti az imei számot a WCDMA patch nélkül, ha lesz értelme ezt is megpróbálom átrakni.

    Egyelőre az orosz alapú fentebbi romot lenne érdemes kipróbálni fagyások, térerő és ahogy fentebb olvastam újraindulások terén, amint véglegesítem én is elkezdem 2 simmel tesztelni. Ha érdekel valakit felrakom majd a javítgatott verziót valamikor délután, vagy holnap. ( attól függ lesz-e kedvem ma elmenni sörözni :DDD )

    (ha esetleg valaki nagyon kezdőként állna neki a telepítésnek lehet hogy tennék fel egy alapcsomagot a root-hoz és telepítéshez, mert kezdőként sokat kell itt is keresgélni hogy mit honnan kell tölteni és mit kell használni, pedig egyszerűen megoldható)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák