Új hozzászólás Aktív témák

  • Silenzio

    addikt

    válasz Ferenczi Áko #4966 üzenetére

    Én most cseréltem el a P30 Prót egy Mate 20 Próra és egy iPhone SE-re. Nem akarok oktondi flame-et nyomatni, de nem bántam meg. A Mate-tel fél órával azután, hogy megkaptam, szívességből le kellett forgatnom egy afféle reklámot, könyvtrailert, és az anyagot visszanézve videóban köröket ver a P30 Próra. Színhelyes, ez is remekül lát a sötétben, az a furcsa röcögés, szaggatás teljesen eltűnt, a zoomobit is lehet hasznosítani filmekhez (a P-é "sok", túl magas a gyújtótáv), a fehéregyensúly szinte mindig megfelelő, míg a P elég rendesen szétb*sza a színeket, kivéve ha mondjuk David Finchernek hívnak, és mindent sárgában meg kékben szeretsz forgatni.

    Ehhez jön még hozzá, hogy a telefon maga mennyivel szebb, kevésbé bumfordi, kisebb, jobb a hangszórója, mérföldekkel jobb a kijelző (bár DC dimming nincs), lekoppintották a Face ID-t, csak gyorsabban, és VAN LED!

    Jó dolog a periszkópos kamera, de szerintem a P30 Pro nem a legjobb irány, vagy épp a Mate 30 fogja bebizonyítani, mennyire jó átkötés volt...? Szerintem a pionírokat még nem érdemes megvenni, és ez az RYYB szenzor meg az 5x periszkópos zoom erősen kísérleti műfaj. Majd ha 8 gyártó rácuppan és megtanulnak rá programozni. Sosem gondoltam volna, hogy én, a nagy iPhone buzi ilyet mondok, de ha mondjuk beizzítod a Manual Camerát, és nekiállsz kamerázni 4K 30 fps-sel, akár odacsap az almának is. Az sem mellékes, hogy a 1080p sem néz ki olyan rettenetesen, mint a P30 Prón, úgyhogy bár valószínűleg a szenzor zseniális, a szoftver kalapálásra szorul. Ez a videó győzött meg a cseréről. Az emberalakokon látszik, hogy a bőrtónusokat túlélesíti, de sikerült kiküszöbölnöm.
    Természetesen a kis iPhone-tól sem válok meg, összeeresztem a kettő videós tudását, hátha tényleg meg tudom cáfolni, hogy minden szar videóban, ami Droid. Nagy kár, hogy a HW híres-neves fotós appja ennyire ergya videóval szolgál, mert minden Mate és P-tesztben elmondják, milyen rossz a videó, meg frame drop meg ez meg az. Pedig egy icipici app minden kamerájából kihozza a maxot.

    (#5034) Zugi: nem egy liga a három, az S10+ üzemidőben sem az az über, és fotóban is a "jól néz ki, de nem jó" kategória. Az más kérdés, hogy mint fentebb leírtam, szerintem a P30 Pro főkamerája még véletlenül sem színhelyes, se nem természetes. Én a Mate-et venném.

    [ Szerkesztve ]

    https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR

Új hozzászólás Aktív témák