Új hozzászólás Aktív témák

  • Pompi

    MODERÁTOR

    válasz Drakmusz #2516 üzenetére

    "Azért szerintem az ilyen dolgokat objektíven is meg lehet ítélni."

    Meg. Mégis sokaknak nem sikerül, és ez a kisebbik baj, a nagyobbik az az, hogy képről, jobb esetben egy áruházi megtapizás után mondják az über okosságokat sokan.

    "Kicsit olyan kihagyott ziccer érzésem van,hogy ha erre a szenzorra rápakolt volna a Huawei 20 megapixelt,semmi gond nem lenne."

    Mármint? Ezt nem értem, nem azzal van a baj, hogy sok a megapixel és ezért nem lesznek jók a képek. Egyszerűen nem jó a szoftver ami a kimenetet gyártja.

    Nekem amúgy több, mint egy hónapig meg volt mellette az S8 és eleinte még foglalkoztam azzal, hogy összehasonlítom a kamerákat, így kezemben a két telefonnal bandukoltam és lőttem jó pár képet (linkeltem is anno). Arra jutottam, hogy overal nem pixelbuzizva napközben, fénynél hasonló képeket lőnek. Ha belenagyítassz per pixelre, akkor a túlélesítés és a tömörítés miatt voltak olyan scenék, ahol látványosan rosszabb volt a P20. RAW-ban fotózva és azt utólag feldolgozva (akár a telefonban, pl. Snapseed) simán lehetett jobb képeket gyártani, mint az S8 képei (igaz, ott nem szarakodtam a raw-val, csak azt a szintet néztem amit az S8 jpeg kimenete ad).

    Kevés fénynél, meg éjszakai képeknél meg egyértelmű volt a P20 előnye.
    A nem álló képeknél - tehát itt ez a házsarok, autó, virág stb. - hanem mondjuk egy olyan esetben amikor a lányomat fotóztam miközben játszik a szobában és egy pillanatra nem marad egy helyben, kb. ugyan azt a (leginkább rossz) szintet hozta mind a két mobil - ettől függetlenül igyekszem objektíven szemlélni, ugyan úgy megemlítve a negatívumokat, ahogyan a pozitívumokat is.

    Azt gondolom van valami szemem a fotózáshoz, nem most jöttem a falvédőről, van rendes szettem a mobil mellett, tudom, hogy milyen egy - technikailag - jó fotó.

    Nekem is fontos a kamera a mobilban ezt már többször leírtam. Igaz én most a sima P20-ról tudok érdemben nyilatkozni, szerintem mindent összevetve, méret, kinézet (szubjektív), minőség, forma, szoftver, támogatottság, kamera, szerintem nem rossz csomag. Két hónapja használom, egy pillanatra nem bántam meg a váltást, sőt.

    [ Szerkesztve ]

    Feel Good Inc.

Új hozzászólás Aktív témák