Új hozzászólás Aktív témák

  • winben

    aktív tag

    válasz boadas #1136 üzenetére

    Nekem korábban p9 lite-om volt amivel rendkívül meg voltam elégedve. Gyakran videóztam rendezvényeken vele, éreztem a korlátait, de nagyjából boldogultam. A fotózásnál érezhető, hogy abban is leica lencse van (szemben a 2017-es p9 lite-tal) és elfogadható képet csinál, viszont mindig álmom volt egy rendes fényképezőre szert tenni.

    Aztán agyaltam nagyon sokat azon, hogy DSLR vagy komolyabb teló addig, hogy végül kijött ez és teljesen zsebre tett.
    Attól, hogy nagyobb lesz nem féltem, nem is bánom, mert legalább jobban látom a képernyőjét, de összességében azt kell mondjam, hogy a képernyőméret nőtt inkább és picit hosszabb ez a készülék.

    Na és amilyen fotókat és videókat csinál.. :)
    Nemrégiben még gimball-t akartam venni a p9 lite-hoz, mert irtózatosan zavart, hogy csak statívon tudtam rendesen videózni, kézben zavaróan remegett a kép - ennek 5x zoom esetén is van olyan stabilizátora, hogy nem mosódik el a kép (kézből!) és a végeredmény séta közben is élvezhető marad. A fotózás az AI-val meg olyan, hogy automatán tök jó, hogy nem kell foglalkoznom - nekem, mint laikusnak - a beállításokkal hanem csak kattintok és 10-ből 7x élvezhető, szép fotó készül.

    Szóval nyilván nem hozza a dslr-ek szintjét, fotós kollégáim is górcső alá vették, hogy itt-ott nem jó, nem stimmel, vagy épp a szájukat tátották, hogy hogy sikerült ilyen fotót csinálnom, ehhez dslr-en milliós objektív kell, meg megjegyezték, hogy a "Bokeh" jelenség nem mindig olyan a fotóimon, mint kellene legyen, de ez már apróság. :)

Új hozzászólás Aktív témák