Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bubus66
nagyúr
(#3994) JDMKid
Vagy szerintem valami mással is nem csak a teloval.
(#3995) pixelmester.
Ajánlom figyelemedbe ezt amit a (#3996) porterocka fórumtárs linekelt neked..
ITT vagy ITT tálsz az akkumulátorról leírást. Érdekes olvasmány , érdemes elolvasni.
Első sorban pedig ezt Android kezdők.. ajánlom figyelmedbe aggleány leírásából
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
bubus66
nagyúr
válasz pixelmester. #3999 üzenetére
amit mostanában telefonoknál ROM-nak szoktak nevezni, oda menti le a képeket, SMSeket, oda lehet telepiteni a programokat. 2 része van gyakorlatilag: egyik felét elfoglalja az oprendszer, másik részét a felhasználó töltheti meg. A RAM tartalma kikapcsoláskor elveszik, nem ott tárolja képeket (persze ha nézegeted a képeket, akkro beolvassa a ROMból a RAM-ba). Igy van ez a szamitogepnel is, a RAM tartalma elveszik kikapcsolás után. A winchester, pendrive, vagy SSD drive felel meg a ROM-nak.
A telefonokban EEPROM van, tehát újra írható akárhányszor. Sőt frissíthető az oprendszer rajtuk. Egyes esetekben még alternative, custom megoldások is léteznek. És igen általában ott tartózkodnak az sms, kontaktok is. Normális telefonba már lehet a mentést csinálni a memória kártyára is. Egy okos telefon meg már akár online szinkronizál (pl.: Android). RAM pedig kizárólag az oprendszernek, környezetének és rajta futtatott programoknak kellhet. Tárolni maximum ideiglenesen vagy puffernek használjuk.
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
törölt tag
válasz pixelmester. #3997 üzenetére
Szerintem elég annyit mondani, hogy az én felhasználásomra a THL 5000 sem elég. Bár annál azért még lehetne jobban optimalizálni. Egyébként jó telefon, de ez most itt mindegy.
DE vegyük sorra a dolgokat:
Telefon ára
Olyan nincs P7 esetében, hogy hivatalos, magyar disztribútortól vett készüléket egy cég 70x ezer HUF -ért el tudja adni. Mindegy, hogy mennyire tűnik bontatlannak vagy mennyire nem, ez az igazság.Hol tudod megnézni, hogy milyen szoftver van a készüléken
Bemész a Beállítások -ba, a lista legalján lesz egy olyan menüpont, hogy A telefonról, oda lépj be. Azon belül látsz egy olyan sort, hogy Build-szám. Amit annál látsz, azt írd le ide. Úgy kell kezdődnie, hogy P7-L10 ...stb.Gyári böngésző:
Szinte minden készüléken rossz, akad. Tördeléskor, gyors görgetéskor, nagyításkor. Pl. index.hu -n.Biztonsági mentés & Recovery -ből wipe:
Biztonsági mentéssel le tudsz mindent menteni. Telefonszámok, mail fiókok, programok, de még a föképernyő vagy a mappa elrendezéseket, vagy az ébresztőt is ...stb. stb. stb.Recovery az kb. olyan (persze csak túlozva), mint ha a számítógépen a BIOS -ba lépnél be. Innen lehet csinálni wipe -ot, ahol minden felhasználói és beállítási adat törlődik. Ez elég hasznos dolog, mert rendbe tudja tenni a telefonokat, ha valami nem oké vele.
Ez előtt ajánlott a biztonsági mentés készítése.
-----
Erre a részre viszont majd akkor térjünk vissza, ha tudjuk már, hogy:
- Mi a pontos bulid-szám, ami a készülékeden van.
- Frissítetted -e már a telefont.-----
Rendszer frissítés ellenőrzése:
Belépsz a Rendszer frissítés nevű programban, és rányomsz a Frissítés keresése (vagy valami ilyesmi gomb lesz ott) gombra. Természetesen internetes csatlakozás mellett. Amennyiben nem talál újat, akkor a legfissebb van fent. -
törölt tag
válasz pixelmester. #3999 üzenetére
ITT találsz 3 fajta tokról egy összegző leírást. A 3. a Nillkin szilikon keret.
-
pixelmester.
aktív tag
válasz #86973952 #4003 üzenetére
frissíteni még nem sikerült a telót, gondolom azért, mert a legfrisebb szoftver van rajta.
build-szám: P7-L10V100R001C00B133SP01(én a telefonszámokat amúgy a google-fiókban tárolom, illetve azzal szinkronizál a telefon.)
ileltve a HTC-t is 2-3 havonta teljesen újraraktam, és nem használtam semmiféle recovery-t back-upot, mindig full előlröül felépítettem a saját kis rendszeremet, szerintem, ez a legbiztosabb.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz pixelmester. #4007 üzenetére
Érdemes lenne akkor recovery -ből egy jó nagy wipe -ot csinálni. EMUI -nál talán azért hasznosabb a backup, mert ott nincs menü, így pedig a főképernyős elrendezést, meg ehhez tartozó dolgokat is mentesz. Nem kell újra összerakni/csinálgatni mindent.
Szerk.:
Igen, 2.3 -as EMUI alatt az a legújabb FW.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz edima10 #3976 üzenetére
Gondolom valami ilyesmi érdekelne téged:
Persze azért nézd meg, a másik hozzászólásomban a linkeket. Nem találnál olyat, ami bökdöséssel frissíthető, akkor szólj és kiszedem/feltöltöm valahova a fenti apk -t.
-
Solad
addikt
Másnak is ázsiai írásjelek jelennek meg az ékezetes betűk helyén a zenelejátszóban vagy nálm van valami bibi? (voda b123, emui 2.3)
P6-on nem tapasztaltam ilyet.No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Tompie
őstag
Predektív szövegbevitelt, hogy lehet kikapcsolni?
Mert hiába kapcsolom ki ugyanúgy ajánlgatja a szavakat?
B133 és swype for huawei bill.
THX[ Szerkesztve ]
-
Tompie
őstag
Az a ROG technológia jó valamire az energiatakarékosságnál? Valóban csökkenti az akku fogyasztást?
-
törölt tag
Tudomásom szerint a Vodás FW -ben nem kellene ilyen hibának lennie. Bár ezt majd egy Vodás megmondja, de kétlem, hogy ez normális lenne. B123 -ról nem frissítettél még? Elvileg B129 már elérhető náluk. Vodától van közvetlenül?
Akkor lehetne ilyen, ha valaki mókolt kínai ROM -mal, más külöben a Voda szúrt el valamit. Én feltenném az újabbat és wipe -olnám. Valószínűleg amúgy sem ártana neki (B123 alatt). Elvileg vissza kellene állnia.
Tompie:
Szerintem a beállításaiban próbálkozz a Saját szavak menü alatt a szótárnál. Bár szerintem az ajánlgatást nem fogod tudni kikerülni, mert erre épül a billentyűzet. Max. ha visszatérsz a hagyományosra, vagy egy másikra. -
törölt tag
válasz #86973952 #4014 üzenetére
Esetleg még azt megpróbálhatod, hogy átállítod a nyelvet angolra, nyomsz neki egy újraindítást, majd vissza magyarra. Bár nem hiszem, hogy segít, de egy próbát megér.
Amúgy szerintem wipe használ, de azt jó lenne tudni, hogy más Vodás FW -nél is ilyen -e. Szerintem nem, mert akkor már írták volna. Majd meglátjuk.
-
tomtombat
tag
Hali!
Mint írtam pár napja (3583sz. hozzászólás) rögtön miután OTA-n frissítettem 3.0-ra, hogy mi a bibi.
Wipe/Factory reset megvolt, hirtelen úgy tűnt megoldódott. Sajnos nálam csak előfordul hogy újraindítás után a widgetek elszállnak.
Senki másnál nincs ilyen probléma, csak nálam?[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
Úgy néz ki a 4G volt ami miatt nagyon merült a teló.
Maga a 4G-s hálózaton merül jobban vagy azért mert nincs mindenhol 4G-s lefedettség és a folyamatos 3-4G közötti ugrálás meríti?Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
törölt tag
válasz tomtombat #4017 üzenetére
Nincs eltűnés nálam. 8 widget van kint, + 9 Desktop Vizualizer widget.
jegenye77:
Igen, ezért mondtam, hogy szedd ki.Is - Is.
Talán (úgy néz ki), hogy 2 év múlva lesz újabb akksi technológia, hamarabb nem hinném, hogy beindul a sorozatgyártás. Addig marad ez, vagy a bitang nagy akksik. Annál előbb az összecsukható, hajlítható kijelzők sem jönnek be, az tuti.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz jegenye77 #4018 üzenetére
Azt tapasztaltam, hogy ahol van 4G a Telekomnál legalábbis, ott az kap mindent, többszöröse az internetsebesség a 3G-ének, holott elvileg nem kéne ugrásnak lennie. Ugyanazon a ponton mérve a Sony Tablettel mondjuk 3-4 Mbs-ot mértem, a P7-el 30 és 40 között. Kikapcsolt mobilnettel ellenben kijelzi a 4G-t, de beszélgetéskor általában 2G-t használ. Így csak akkor kapcsolok mobilnetet, ha kell. A 2G/3G/4G váltás automatára van állítva. Nálam ez vált be. Sőt, a wifi is aránylag sok energiát használ, amikor bekapcsolva maradt, sokkal rosszabb fogyasztást kaptam, mint mikor nem. (tétlen telefon mellett...)
-
törölt tag
válasz philoxenia #4020 üzenetére
Az érdekes az, hogy korábbi telefonok is jobban merülnek már, ha kicsit aktuálisabbá teszik a szoftverét. 2011 -es készülék (3G -s), aminél átlagban 5-6 nap üzemidő ment (akksi tökéletes állapotban van), ott ez újabb szoftver mellett 2-3 nap. Pedig kipucolt CM -ről van szó. 7-11 között. Tehát az újabb szoftverek, extrák is megkövetelnék már a nagyobb akksikat.
Aztán jönnek az 1 nap üzemidős okosórákkal, amitől nem kicsit fog el a röhögés.
-
-
edima10
tag
válasz #86973952 #4009 üzenetére
Köszi szépen!
Megnéztem az AW weboldalát és a playben is az appot, de egyelőre nem szedtem le. Nem hagyott nyugodni a dolog és a sok nyomogatásnak és a véletlennek köszönhetően, este rájöttem az okosságra
Ha megnyitom a gyári időjárás alkalmazást a widgetből vagy az app ikonjáról és egy gyors lefelé húzást csinálok a képernyőn, akkor frissiti az adatokat! Igy már majdnem ott vagyok, mint 2.3-ban, csupán 1 bökéssel tart tovább a művelet!Ez a gyári 2.3-as widget a képen? Ha megtennéd az szuper lenne, egy mozdulatot megspórolhatnék vele
-
tsabeekaa
aktív tag
Sziasztok!
Az összefoglalóban lévő SuperSu.zip-et és HuaweiBackup.rar-t nem lehet letölteni.
-
edima10
tag
válasz #86973952 #4025 üzenetére
Szuper!
Az adatforgalom kezelési problémámra meg találtam egy My Data Manager nevű alkalmazást.
Sokkal többet tud, mint a korábbi beépitett. Ki lehet tenni widgetben is és az értesitések fül alatt is látszik, igy nem kell 4-et bökni mire látom!
Nekem mondjuk elég volt a 2.3-as gyári cucc is, de ha egyszer kivették belőle (amit nem is értek, hogy miért) jó lesz ez is -
törölt tag
válasz pixelmester. #4030 üzenetére
B133 alatt nem kellene ilyennek lennie.
Kérdeztem korábban ezt:
"HA belépsz a szervízmenübe (*#*#2846579#*#* kód beírva a tárcsázóba), akkor a ProjektMenü, Network setting, Operator and country info alatt mit ír?" -
törölt tag
válasz edima10 #4029 üzenetére
EZT vagy EZT próbáld meg, ha nem működik szólj. Nem tudom felmegy -e, de ha nem, akkor megnézem majd a verziószámot. Gyári apk -t azért mentsd le külön, mert nem tudom, hogy bele fog -e piszkálni a működésébe. Utána csak le kell szedni az újat, aztán vissza a régit. System -ben lesz.
tsabeekaa:
Nem tudom, attól függ megyek -e ma haza, mert laptopon nincs meg. HA nem, akkor csak holnap. Feltéve, ha valaki másnak nincs letöltve még rajtam kívül. -
takacsk
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyen telefon vásárlása után egyből feltettem a B133-at, majd a B602-t. A telefon teljesen "üres", nem hoztam létre még fiókot sem, mivel ajándékba lesz, csak napra készre szerettem volna tenni.
Azt vettem észre, hogy nem lehet "témázni", csak a 2 alap téma látszik. Próbáltam visszaolvasgatni, hogy mi lehet ennek oka, találtam is valamit a huawei-azonosítóval kapcsolatban, de nem igazán értem.
Tudna ebben valaki segíteni?
Előre is köszönöm. -
takacsk
csendes tag
válasz #86973952 #4034 üzenetére
A telefon emagról vásárolt, L10-es, a B602 viszont nem OTA-s, hanem a L10-es XDA forumról letöltős. De más problémát nem tapasztaltam...bár tényleg csak pár percig használtam. Fiókot nem hoztam létre, még SIM sem volt benne, de wifivel netre csatlakozva volt, mikor próbáltam témát letölteni.
-
törölt tag
válasz takacsk #4035 üzenetére
Arra nem emlékszel, hogy B133 előtt mi volt rajta?
Nem írt ki valami olyasmit angolul vagy magyarul, hogy "Az ön országában nem elérhető"?
Szerk.: Megnézhetnéd te is azt, amit feljebb kérdeztem mástól:
"HA belépsz a szervízmenübe (*#*#2846579#*#* kód beírva a tárcsázóba), akkor a ProjektMenü, Network setting, Operator and country info alatt mit ír?"[ Szerkesztve ]
-
takacsk
csendes tag
-
törölt tag
válasz takacsk #4037 üzenetére
Az lehetséges, újabb készülékek már azzal ékreznek. Feltéve ha nem egyedi és/vagy Voda FW -s.
Azért kérdeztem, mert ugye emag -nál bolti garancia van, de legalábbis nem Magyarországra szól. Ez persze még nem azt jelenti, hogy van benne eltérés, de a téma hozzáférés miatt érdekes lehet.
[ Szerkesztve ]
-
edima10
tag
-
törölt tag
válasz edima10 #4039 üzenetére
Egy normális fájlkezelővel. Pl. ES File Explorer File Manager.
Ehhez nem kell ROOT. Ki kell lépni a felületen az Eszköz részbe és úgy keresni egy fájl nevére. Azért eszköz részre, mert akkor mindenhol keres: saját belső, SD kárya...stb.
Olvasáshoz nem kell ROOT jog, csak ha írni is akarsz a system könyvtárban. Tehát apk -t simán ki lehet másolni onnan.
-
Tex
senior tag
válasz takacsk #4033 üzenetére
porterocka már linkelt pár témát ctibornak kb. 1 héten belül. Keress rá, töltsd le, és használd.
közben megtaláltamporterocka az később is ráér..
[ Szerkesztve ]
"Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is azt tegyétek velük." Máté (7:12)
-
törölt tag
Ezt akartam én is javasolni, bár előtte jó lenne rájönni az okára, hogy miért van ez.
Végső megoldásként persze más lehetőség nem marad.
Szerk.: Az is igaz, hogy kb. 500 - 600 megából meg van a teljes gyári csomag. Persze ez csak sacc, mert nem szedtem le mindet. Meg elég változó a különböző témák mérete.
[ Szerkesztve ]
-
Tompie
őstag
Helyzet a következő, feltelepítettem egy játékot, hogy kipróbáljam már azt is milyen.
Miután kiléptem belőle átlátszó lett a háttere fent a státuszbárnak illetve lent a virtuál gombok háttere.
Eddig ugye fent fekete volt a háttér lent sötétszürke, hogy lehet visszaállítani az eredetire???Töröltem a játékot, újraindítottam a telefont, váltottam témát ott is átlátszó visszaváltottam az előző témára most is átlátszó
Ja és csak a főképernyő lapjain ha belépek egy menübe pl beállítások ott már a régi színei vannakEmiatt nem akarok most ROMolgatni!!!
Ui:bezzeg ha átlátszónak akarnám az nem sikerülne
[ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
-
törölt tag
Kizárt. A játék ezzel nincs összefüggésben, az nem moddolja az UI felületet, gyárilag ilyen volt már B116 -on is.
Egy jó régi kép, még B121 alatt.
Biztonsági mentés igen, nem csak apk -t ment. Viszont annál nem tudom, valószínűleg igen. Ki kell próbálni. Ezt a részét én zárom is, mert bünti lesz. Bár én semmi olyat nem írtam még.
bubus66:
Igazad van, ez is megoldás lehet.[ Szerkesztve ]
-
Tompie
őstag
Újabb észrevétel, az hogy a jobb felső sarokban mutatja-e az időt vagy sem az témától függ? vagy valahogy ki/be kapcsolható?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone SE 2022(3Gen.) 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./p3813
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- Samsung Galaxy ZFold6 256GB/16GB Navy Blue+ Ajándék adapter
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB ÚJ 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs