Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mobilaréna teszt: Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések, továbbá szakmai topikban tilos hirdetni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samus
addikt
Kicsit le vagyok maradva, de másnál is buggol az intelligens képernyőkép (duplakoppos scrennshot)? A probléma, hogy nagyon nehézkesen működik, a legnagyobb gond pedig, hogy bizonyos idő után (reboot után) blokkolja az automatikus képernyőfordítást. Kezdett mocskos mód zavarni, kerestem kicsit, és XDA-n találtam megoldást. Néha napokig jó, néha 10 perc után nem fordul, de ahogy letiltom a koppos képet, azonnal működik újra. Visszakapcsolom, megint semmi. Legfrisebb hetes van fent, nem frissítettem Oreóra.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Sanki
addikt
válasz anonymus89 #34554 üzenetére
-
antal750
aktív tag
Sziasztok
Lehet mielőtt lejár a gari a telefonról beküldeném szervízbe.Kérdésem a hiusite mentés az valóban mindent ment?Tehát ha vissza ér a teló innen a feltelepített alkalmazások újra elindulnak az adatokkal a meglévő beállításokkal jelszóval?... Android melyik lesz rajta?Lehet kérni hogy a 8-s legyen? -
Lackooo84
nagyúr
válasz antal750 #34558 üzenetére
Menti az összes alkalmazást, és azok beállításait és elrendezéseit. A legtöbb rendszerbeállítás is megmarad. Nem menti el a minialkalmazásokat, valamint ha több email fiókod van a gmail-ben azokat sem, csengőhangokat ilyesmiket újra be kell álíltanod. Magyarul 1-2 apróság kivételével szinte mindent elment. Ha majd visszakapod a telót, akkro előbb állítsd vissza a mentést, és utána updatelj, ne fordítva!
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
osztraksajt
őstag
válasz antal750 #34558 üzenetére
Egy csomó mindent nem ment rendesen, nekem az alkalmazások fele nem működött mentés/visszatöltés után, banki appok közül egy sem, de pl a waze, jófogás, és szinte mind más ami fiókhoz kötődik nem működött úgy ahogy kéne, vagy már alkalmazás indításnál hibát dobott. Szóval egyáltalán nem olyan mint egy TWRP mentés.
-
válasz osztraksajt #34560 üzenetére
Nekem még a háttérképet sem tudta visszarakni
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Samus
addikt
válasz antal750 #34565 üzenetére
OTA-n nincs Oreo, csak Hisuite-al, de ott meg a legfrissebbel nem látja. Amúgy mi a baja a telefonnak, hogy gariztatni akarod? Azt szokás ráírni, ami a baja, nem azt, hogy "cseréljétek mán ki, mindjárt lejár a gari, és újként könnyebb elpasszolni".
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
antal750
aktív tag
Nagyon sokszor megakad nem mennek az alkalmazások. Böngésző leáll újra kell indítani, nem tudom sok apró olyan hiba jött most elő ami eddig nem volt. Nem akarom eladni, de még van rá 3hónap garancia..Amúgy patent a teló semmi karc mindig tokban használtam, de most valami történt egyre több idegesítő megakadás fagyás történt
[ Szerkesztve ]
-
Rosy
csendes tag
Tud valaki megbízható helyet,ahol akksit lehetne cseréltetni? Neten sokat találni,ám tapasztalat nélkül vagyok. Ár/garancia is alap szempont. Köszke!
-
boneyard
tag
Sziasztok! Nálatok működik rendesen a naptár app? Pár napja nekem nem hajlandó elmenteni új eseményeket. Szinkronizálódni elvileg szinkronizálódik. Újra indítottam a telót meg töröltem a naptár app gyorsítótárát, de nem segített.
[ Szerkesztve ]
-
Samanbacsii
őstag
Csak érdekesség: Honor6-ra 2018 augusztusi biztonsági frissítés OTA-n érkezett... Meglepő...
" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
grafnet
veterán
-
Lackooo84
nagyúr
VoLTE aktiválása EMUI 8 rendszeren:
Ami szükséges hozzá:
- nyitott bootloader, root
- fájlkezelő pl. Total Commander tökéletes1.: Fájlkezelőben root jogokkal navigálj a system/emui/base/prop mappába, nyisd meg szerkesztésre a local.prop fájlt, keresd meg a ro.config.hw_volte_dyn=true bejegyzést, írd át ro.config.hw_volte_dyn=false -ra, majd mentsd el.
2.: Töltsd le ezt a fájlt, majd csomagold ki valahová.
3.: Fájlkezelővel navigálj az odm mappába és töröld az egész hw_odm mappát.
4.: Másold be az imént kicsomagolt hw_odm mappát az odm mappába.
5.: Ha nem akarsz plusz ikonokat, akkor ugorj a 6-os pontra! De ha szeretnél állapotsor, tárcsázó gomb, névjegy, illetve hívás közben a VoLTE működését jelző ikonokat, akkor a system/emui/base/emcom/carrierconfig/carrier_config_21630.xml (Telenor 21601, Digi 21630, Voda 21670) fájlt nyisd meg szerkesztésre, és a carrier_volte_hd_icon_flag 00000000 stringet írd át kedvedre a követlezők szerint, majd mentsd el:
az első 2 bit (szám) a tárcsázó gomb ikon, a második 2 bit az állapotsáv ikon, a harmadik 2 bit a híváslista ikon, és az utolsó 2 bit a hívás közben a számláló ikon
00 = nincs ikon, 10 = VoLTE ikon, 01 = HD ikon
Példák:
-10101001 = tárcsázónál volte, állapotsávon volte, híváslistán volte, hívás időtartam kijelzés előtt HD ikon lesz
-10101010 = mindenhol VoLTE ikon
-01010101 = mindenhol HD ikonEzt tetszés szerint variálhatjátok, tehát ha valaki az állapotsorba nem akar ikont, akkor a második két bit 00 legyen stb. remélem egyértelmű.
6.: Reboot. Ezután a Beállítások -> Vezeték nélküli és egyéb hálóz. -> Mobilhálózat menüben megjelenik a VoLTE kapcsoló, és azt bekapcsolva elvileg már működnie kell a VoLTE hívásnak, amit volte ikon nélkül úgy ellenőrizhetsz, ha a készülék hívás közben 4G hálózaton marad. Ha a VoLTE/HD ikon nem jelenik meg (illetve boot után csak egy pillanatra), akkor a data/user_de/0/com.android.phone/files mappában töröljetek ki mindent, majd reboot.
Ha nem FRD-L09 készüléked van, hanem mondjuk FRD-L19, vagy FRD-AL00, akkor a hw_odm mappában levő FRD-L09 könyvtárnevet át kell írni a megfelelőre, és máris működik.
!!!!!!!!!Ha miután az itt leírtakból mindent helyesen megcsináltál, és mégsem működik/lép életbe a VoLTE profil, akkor valószínűleg már mókoltál a product partíción valamelyik fájlban valamit. Ezesetben flashelj fel egy szűz a product.img particiót, és miután életbelép a profil utána mókolhatsz.
Ez a leírás most elsősorban a Telekom VoLTE aktiválásához készült, az 100%. hogy működik. Vodafone és Telenor VoLTE működését simek hiányában sajnos nem tudtam tesztelni/kikísérletezni, ha valaki érdekelt ebben, és van szabadideje, írjon rám, és hegesztünk valamit. De ennek csak akkor van értelme, ha valaki ad-hoc módban tud kommunikálni, tesztelni.
Valamint ha ilyen simekkel rendelkezik valaki, akkor jelezze, hogy működik/nem működik, köszi!
Az itt található leírás kb. egy hét folyamatos kísérletezgetésem eredménye (a telefonom kb 200x lett rebootolva ), a külföldi fórumokon sem találni szinte semmi infot az EMUI VoLTE konfigurálásról, szóval a józan ész, logika, és a sok kísérletezés eredményét olvassátok...
Valamint ez a módszer amire rájöttem elvileg minden EMUI 8 készüléken működik, amin alapból nem megy a hazai volte, nem csak a Honor 8-on, szóval aki szeretne a saját készüléktípusára VoLTE-t mókolni, az keressen meg priviben és ahogy van időm megoldom.
[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
Persze mehet ez is meg a többi is (face unlock meg a partíció titkosítás kikapcs).
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
addikt
válasz Lackooo84 #34582 üzenetére
Na végre, eddig csak tököltél, most meg tettél is le valamit.
Holnap vagy csütörtökön, lementem a teljes telefont és kipróbálom P9-en.[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
legenda007
aktív tag
Sziasztok
416 rol hogy lehet vissza menni 412 re? -
Lackooo84
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
Van itt valaki aki rootolt, és nougaton van?
-
Lacko87
tag
Most már közel 1 hónapja használok Honor 7 után egy Honor 8 -at és visszanézve a képeket, egyértelműen megállapítható, hogy hiába a dupla kamera, a képek minősége jóval elmarad a Honor 7-hez képest. Próbáltam más fotós appokat is hátha van amelyik jobb, mint az EMUI sajátja, de ez nem segített.
Néztem XDA-n van egy mod a kamera javításra, de azóta eltelt durván 2 év és nem egyértelmű, hogy ez Oreoval is működne.
Ami a fő probléma, hogy normális fényviszonyok mellett is sokszor életlen, zajos úgyis mondhatnám, hogy "fakó" képek készülnek. Korlátozott fényviszonyok között pedig egyértelműen vállalhatatlanul zajos minden kép.
-
grafnet
veterán
Videó rögzítés beállításra van valakinek jól bevált receptje? (Gyári kamera app.)
Az asszony, ahogy kamerázik: olyan, mintha VHS filmet digitalizáltak volna.
Nem tudok rájönni, mitől lesz ilyen borzasztó a minősége.[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest