Új hozzászólás Aktív témák

  • Szili17

    aktív tag

    válasz leslieke #12466 üzenetére

    Az van, hogy nem a számított "leggyorsabb" úton visz a Waze, hanem ez meg van valahogy még csavarva egy (valahogyan számított) faktorral, ami azt hivatott megbecsülni, hogy adott útszakaszon, adott időszakban várhatóan mennyire tartható az érkezési idő (ez van "legjobbként" aposztrofálva). Ha van időd ilyenekkel szórakozni, akkor 1 pirosnál (vagy induláskor) pillants rá az útvonalak képernyőre is, hogy ott is jelentkezik-e ez a rövidebb idő (jobb esetben feladja azt az útvonalat és igen).
    Ez lenne az az eset, hogy ugyan X úton -2 perc lenne, de ha dugul, akkor meg +10. Y úton meg ha dugul akkor mondjuk szintén +10, de lehet hogy kevésbé jellemző. (Ugye ez az a rész amit ¯\_(ツ)_/¯, mert tapasztalati úton nem lehet kisakkozni.)

    Ehhez jön még hozzá olyan, hogy adott úton mész, de ott több sáv van és az egyik jobban halad mint a másik. Akkor bár a Waze szerint azon mondjuk 5 perc végigmenni, de te megoldod 2-ből, mert el lehet osonni (akár szabályosan, akár kicsit kevésbé szabályosan). Elvileg ilyen hely pl a Dombóvári út.

    Ezek így direktben nem válaszolják meg a kérdéseiteket, de ennyit tudok hozzátenni.
    Illetve, hogy én úgy állok hozzá, hogy reggel mikor elindulok, akkor rápillantok az ígért érkezési időre. Ez úgy nagyjából tartható is, mert tudom hogy van 2 olyan szakasz ahol túlbecsüli (illetve én ott valószínűleg el tudok menni a sor mellett, mert az én sávom nem arra megy amerre a tömeg) és van 1, ahol meg alulbecsüli, mert nehézkes átjutni adott kereszteződésen. Így azt kapom, hogy végeredményben akkor érek a célhoz, amikorra ő induláskor tervez, de én egy +/- 5 perces ablakkal számolok, ha azon belül vagyunk akkor az én szememben jól működik a rendszer. Persze van olyan hogy X úton tervez, de nem szeretek arra menni (mert csak, irracionális lény vagyok) én meg önkényesen megyek amerre én akarok. Csak ilyenkor - ahogy írtad - ha jól megszívatja magát az ember, akkor tudja, hogy kire kell mutogatni. :K

    [ Szerkesztve ]

    "Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

Új hozzászólás Aktív témák