Új hozzászólás Aktív témák

  • gigaherz

    tag

    válasz kulcsar_g #999 üzenetére

    Összeszedtem néhány képet. :) Nem olyan rég óta vannak meg, és még nincsen sok és elkápráztató bemutató fotóm. Egyébként a neten, főképp youtube-on rengeteg videót találhattók a lencsékről.

    Superfish: 170 fokos látószög, iszonyat sokat befog, de éppen ezért torzít is rendesen. Egy-két sarkokba belóg a lencse, nagyban függ az a OIS-től, ezt utólagosan le lehet vágni. A jobb képeket már korrigáltam, de találhattok az albumban teljesen érintetlen fotókat is. Most csináltam gyorsan egy fotót és egy rövid videót is azonos pozícióból, úgyhogy láthatod, mennyit hagy meg a videó a képben.

    Macro: A diffuser hood belelóg a képbe, ugyanúgy utólag kivágós téma. Egyébként le lehet venni, csak akkor figyelni kell a fényekre.

    Wide: a legtöbbet használt lencsém, de rá kellett jönnöm, hogy mégiscsak egy kompromisszum ez is, mert a sarkok felé kicsit torzít. De egyébként nincs rá panasz.

    Tele: egyénfüggő, kinek mennyire tetszik a bukeh effekt a sarkok felé. Nekem személy szerint nem, mert ezt utólag is hozzá lehet adni, de élességet nem

    [ Szerkesztve ]

    Gránit bank ajánlókód: URWPK

Új hozzászólás Aktív témák