Új hozzászólás Aktív témák

  • prolad

    őstag

    válasz KROK640 #2628 üzenetére

    Csak egy kérdés. Az az 500 forint legalább óránként ment? Mert az már akkor is elég vicces összeg akkora munkáért. Meg úgy bármiért.

    Ha már írok, akkor egy sztori:
    2015 első fele, apám kérdi, hogy a munkatársa gépére rá tudnék-e nézni, lassú, fagy. Mondom OK, semmi gond, hozza. Annyit hozzátett, hogy vigyázzak munkatársával, kicsit furcsán tud viselkedni.
    Elhozom a gépet, valami első genes 775-ös Celeron, meg hasonló korú körítés, ati 9000-es szériából VGA, meg kevés RAM, XP.
    A gép ennek ellenére fürgébb volt mint vártam, de kb percenként újraindult, nyissuk ki. Procihűtő rögzítőinél a 4ből csak 1 tartott (gyári intel cooler) ha visszanyomtam rá kézzel (aminek az lett a vége, hogy egy óvatlan pllanatban belenyúltam a lapátba, és az ujjam letörte 2-nek a végét), alaplap meg volt hajolva, mintha belerúgtak volna a házba. Procit kiszedtem, mert valami a lefogatásnál is fura volt, ilyet még nem láttam, hiányzott az egyik 'lába' (ugye 775-nél a tényleges lábak már a lapban vannak, itt a prociról hiányzott az egyik érintkezési pont, de konrétan a pont helyén a bemélyedés ott volt, kiesett). A proci azóta a kulccsomómon van, azóta nem tudtam rajta olyan sérülést produkálni...

    Hívom a kollégát, hogy ez így nem jó. Mondja, hogy az baj, mert nincs pénze új gépre, legyen valami átmeneti. Volt egy porosodó P4-es konfigom, beszereltem azt a gépbe, érdemben nem lett lassabb. Összerakom, öröm és boldogság. Kolléga fizetett, megbeszéltük, hogy majd keresem pár hónap múlva és rakok össze neki egy gépet.

    Eltelik egy hét, kérdezem apámat, mi újság a kollégával, jó-e gép. Erre kiderült, hogy valami nem indult, a kolléga ideges lett és darabokra verte a gépet egy baltával... Ami egyből megmagyarázta a fizikai behatásokat. Úgyhogy értelemszerűen nem kerestem és megkértem apámat, hogy ne hirdesse a munkaheylén, hogy ilyenekhez értek. De legalább lett egy proci kulcstartóm, sajnos a típusjelzés már lekopott.

Új hozzászólás Aktív témák