Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    hiányzott már a linwin flame, mint egyszeri kurvának az erzsébet utalvány...

    de ha már felpiszkáltátok a jónépet: a linux desktop éve nem fog eljönni, már vagy 10 éve eljött, de lehet, hogy több.
    a winhuszárok problémája, hogy ők nem linuxot akarnak, hanem egy linux kerneles windowst. az meg nincs.

    vitázgattok azon, hogy totalcommander meg hasonlók. megkérdezem: unixra minek totalcommander? ha neked totalcommander kell ahhoz, hogy átmásolj három fájlt, akkor maradj életed végéig windows user. nincs probléma ezzel, attól még akár rendes ember is lehetsz, hogy windows van a notebookodon, csak egy dolgot ne felejts el soha: két nagyon különböző rendszerről van szó, és nem lehet úgy átülni egyikről a másikra, hogy a szemléletét ne akard megtanulni.

    a windows nagy monolitikus programok futtatására való. a unix meg kicsi, egyszerű programok futtatására és összekapcsolására van optimalizálva. tehát a totalcommander osztályidegen unixon. ha az életedet nem tudod elképzelni linuxon grafikus felület nélkül, akkor jobb, ha windows user maradsz. olyat nem kínál az élet, hogy windowsról newcomer linuxos elkezdje megmagyarázni, hogy merre az arra és ezt hiba nélkül azonnalra teljesítsék is.

    tehát mégegyszer: ha szerinted a géppel úgy kell kommunikálni, hogy rángatod a patkányt, meg klikkelgetsz menükben (aka: okleveles kettősklikkelő), akkor te windows user vagy. ha szerinted a gépet úgy kell kezelni, hogy egy nagy, fekete, karakteres képernyőn parancssorokat és paramétereket irogatsz egy terminálba, és örülsz, hogy lefut, akkor te linux user vagy.

    intézd úgy, hogy a notebookodon az az oprendszer legyen, amelyik kategóriába tartozol. a külföldieket mindenhol utálják.

    a magam részéről a saját otthoni gépemen sose volt úgy windows, komolyan használtam is volna. valamikor az ősidőkben, amikor még külön win paranccsal kellett indítani, felraktam, megnéztem, rakás sz.r, kész. akkoriban nem túl vidám kapcsolatom volt egy sco unix nevű cuccal... majd Nokedli bácsi kiadta a 0.96-os salakot, kisvártatva megjelent az első bétás debian, és azóta az van. következmény: normális ember ne kezdje el magyarázni, hogy nem lehet linuxot használni desktopnak, mert aki azt magyarázza, hogy amit lassan 30 éve csinálok, az nem létezik, azt szemenközt röhögöm. lehet linuxon élni, sőt, sokkal jobban, mint windowson.

    de mindenki a maga szerencséjének a pogácsa, azt raksz a gépedre, amit akarsz, csak ne akard megmagyarázni nekem, hogy én mit nem tudok megcsinálni. tőlem magyarázhatod, hogy a windows jó (nem az), a windows így meg úgy, a windows neked ezmegaz. egészségedre. mindaddig, amíg nem kezded el megmagyarázni, hogy nekem miért nem jó a linux, megülök a sarokban nyugtomban. de pont addig és nem tovább.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák