Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz KROK640 #1726 üzenetére

    Miért is utálom ennyire ezt? Mert mindkettőnkkel kitol rendesen! Igaz, hogy neki kell használni, de végsősoron nekem is alámvág :

    vegyünk egy normál (rendesen fizető) esetet :
    Régen azt szerettem mikor valaki X összeget mondott, akkor eleve egy örömteli folyamat volt számomra a gép megtervezése. Igencsak szerettem ezt a részt, hogy akkor mire kell, mi legyen benne, milyen proci, mekkora VGA, mennyi memória, kell neked az a nagyobb winyó majd, hidd el... stb. Legyne mondjuk ez az összeg 150 ezer. Ebből egy olyan asztali gépet lehetett összerakni (főképp ha csak a ház és tartalma kellett) amire nyugodt szívvel azt tudtam mondani, hogy 2-3 évig nem kell hozzányúlni, és a legtöbb játéknál legalább közpeesre lehet venni a grafikát. Ha a kapcsolataimmal mondjuk ezt kihoztam 140-ből, akkor szóltam, hogy figyi már egy 5-össel még rövidebb is (nyilván nem fogom csak a megspórolt összeg 50%-át odaadni neki, pláne h én intézem a dolkgokat, amit ő kap neki szószerint potya pénz). Ezután jött, hogy rakjam össze, telepítsem, ami nyilván megint X összeg volt a zsebembe, ellenben nem túl bonyolult feladat, aztán mindenki örült.
    Itt gép ártól függően két délután alatt 20-25 ezer simán landolt a zsebemben (ha nem olyanokról van szó mint akikről a topic szól) miközben tudtam h minőségi munkát adtam ki a kezemből az alkotás örömével.
    2 év múlva csörög a telefon, hogy lassú már ez is meg az, bővíteni kéne, akkor előveszem a jegyzeteimet látom mi van benne, és már indulhat is a bővítés tervezése, újabb pénzért ...

    Manapság az van h kéne rokonnak, havernak, ismerősnek, na persze, hogy laptop. Persze megpróbálom rábeszélni az asztali gépre, de jaj nem jó, meg nem neki kell, meg szóba sem jöhet. Ezután szerencsésebb esetben elém tárnak 2-3-4 kiválasztott gépet, hogy bökjem ki a legkevésbé rosszat, majd elviharzik (persze nem fizet egy fillért sem), megveszi, hazaviszi és felsír... mehetek sz0pni vele bagóért, mert most költekezte ki magát, nincs pénze.
    A még kevésbé szerencsésebb esetben menj vele, segíts választani. Ekkor rendszerint egy olyan keretösszeg áll rendelkezésre, hogy már előre tudom, hogy a KOMOLY KOMPROMISSZUMOK földjén kell majd válogatnom. Szerencsésebb esetben sikerül elterelnem a használt laptopok földjére, de néhányan úgy vannak vele ha gépet vesz az bizony új legyen, nem baj ha lassabb mint egy használt lenne, mert nem csóró ő (de az, kibaszottul az, csak nem ezt akarja mutatni) hogy használt szemetet vegyen. Na kiválasztom a sok reménytelen szarból a legkevésbé reménytelennek tűnőt. Itt jön a go haza és kösz, itt van 500-1000ft, szevasz. Oda az egész délutánom és kerestem 500-1000ft-ot. Kevésbé szerencsés esetben még egy rehjtett particiós félig előtelepített windowssal is kínlódjak, persze maximum plusz 1000ft-ért, mert jajj most költött egy vagyont a gépre (mindeközben úgy néz rám, mintha a gép árát NEKEM adta volna ide).
    2 nap múlva csörög a telefon, hogy jjjáááájjjj az akku semeddig nem bírja, én átbasztam őket, mert az akku semmit nem bír, meg különben is kikapcsola a gép (mert melegszik). Átvertem, elégedetlen. Én is. A pénz oda, egyikónk sem örül, és alig kerestem valamit.
    6 hónap múlva ismét csörög a telefon, (a gépet egy centivel sem rakta odébb ezalatt), hogy már semmi sem fut rajta az újabb játékok küzül és bővíteni kéne. Ekkor jön az a rész, hogy elmagyarázom, hogy ok, ennek az a menete, hogy vesz szépen egy újat, de minimum 1,5× akkora keertből mint ezt tette. Ilyenkor újabb elégedetlenkedés, telefon rámbasz, és többet nem keres. Kerestem 0ft-ot.

    Remélem így jobban látszik a probléma.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák