Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz koby11h #11000 üzenetére

    Emlékszem, hogy egyszer a matektanárom mesélte osztálykiránduláson (2001) hogy neki is volt egy ilyen nehéz öreg PC háza. 286-ossal kezdett benne, majd 386, 486 (ebből volt neki SX meg DX is, lelkesen magyarázta a különbségeket) majd Pentium 1, mind ebben a házban. És amikor megvette a Pentium II-esét (ami az akkor aktuális gépe volt) akkor új házra is rábeszélték. Aztán mesélte nekem, hogy még kapott is valami beszámítást a régi házra az új házhoz, de ő rájött, hogy átverték, mert a régi házában mennyi sok anyag volt, meg milyen hatalmas volt, az új meg kisebb könnyebb, és ebbe majd nem fog tudni megfelelő gépeket beleépíteni, hanem majd legközelebb vehet megint házat.

    Egyébként a tanár úr, bár nem naprakész volt technikailag (valami 266-os vagy 300-as CPUja volt mikor nekem 366-os) viszont időnként fejleszett és egyetlen lépcsőt sem hagyott ki. Nem úgy mint én, aki a Pentium 2 után Pentium III-at kihagyva, egyből Pentium 4 Celeronra ment (később volt rendes Pentium 4-esem is, az Athlon XP mellett tartalék gépként szolgált érdekességként is, egy 1600A NW és egy 1800A NW, mindkettő saját alaplappal és memóriamennyisséggel, de a VGA-n, a tápon, és a winyón osztoztak vagy-vagy alapon, amolyan "játszós" gépek voltak a fpgép mellett, meg ugye tartalék gépek, akkoriban nem is voltak rosszak olyannak számítottak mint ma egy Haswell I5-I7... ajjaj miket beszélek? Az már netezni sem jó! :( a főgépem is csak a magasra húzott órajel miatt (Athlon XP 2669MHZ) volt jobb)
    De kimaradt nekem pl a Prescott is de teljesen, úgy h saját (máséval nyilván foglalkoztam meg ismerem).

    Bár egyébként 2009-re már volt PIII Celeronom, meg elég sok minden. A főgép mellett két önállóan működő konfig mellett egy csomó félkonfig 486-tól Pentium 4-ig, RAMok, HDD-k, VGA-k, tápok, alaplapok, bár egy részük teszteletlen volt, de votl minden. Aztán lakásfelújjítás előtt jött, hogy mindentől szabaduljak meg csak a fő gép maradhat. Na akkor sokminden elment áron alul sürgősen, meg sok dolog (javarészt a teszteletlen cuccok) kikötött a kukába, mindössze egy maréknyi DDR1-es RAMot (akkor még az volt a menő) meg a GeF3-ast tudtam elrejteni, meg amit lehetett beépítettem az akkoriba gépbe (nem véletlen volt benne vagy 3HDD meg két ODD, igaz volt ami be sem volt kötve, meg 3×512MB RAM benne stb.).

    Ajjajj, asszem eléggé elkalandoztam ...

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák