Új hozzászólás Aktív témák

  • csaba17

    senior tag

    na én csináltam egykis házi tesztet a hőmérsékletre:
    kiültem a kertbe, árnyékban csupán 36fokot mutatott a hőmérő :)
    hőmérséklet kijelzésre a speedfan nevű programot használtam.
    be nem kapcsolt hűtővel, de a noti alatt volt(így alapból jobban szellőzik mint ha csak le lenne téve): gpu: 84, cpu 82, hdd 51, valamint volt egy temp1 ami 74 fokos volt, ezt nem tudom micsoda, alaplapi chipset talán vagy nemtom.
    bekapcsolt hűtővel: gpu: 79, cpu 80, hdd 53, temp1 80. utóbbi kettő gondolom azért lett melegebb mert azokat nemigazán hűti a rendszer.
    végül meg bejöttem a hűvös, csak 25,5 fokos szobába ahol ezeket mértem:
    gpu 71, cpu 69, hdd 48, temp 71, itt a hdd és a temp megint csalóka mert nem kapcsoltam ki a gépet, behoztam és egyből indítottam a world of tanks nevű játékot és hűtés nélkül gondolom idejük sem volt jobban visszahűlni.
    az értékeket csata után vagy miután kilőttek akkor "mértem", alt+tab-al egyből letettem az asztalra és nyomtam egy printscreent szal lehetséges hogy 1-2 fok eltérés van illetve tuti mert kint hűtővel vagy anélkül sztem jött 1-2 fps drop mert ilyen 40-45fpsről leesett 18-20fps-re de csak kb 1-2 másodpercre utána meg vissza, ez olyan 0,5-1 percenként jött elő, szal gondolom hogy a gpu picit melegebb is volt azért vett vissza a teljesítményből.
    bent a házban viszont hűtővel vagy hűtő nélkül sem vesz vissza a teljesítményből illetve el sem éri a 75-80 fok környékét még akkor se nagyon ha csak alatta a hűtő de nincs bedugva usb-be.
    ja és egy coller master notepal l1 hűtő van alatta.

Új hozzászólás Aktív témák