Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
BlackBerry Passport téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lall
veterán
válasz VaniliásRönk #2598 üzenetére
Nem ott tartunk, hanem ott, hogy ha feltetted volna a kérdést, nem pedig azt mondod, hogy "ilyetet se lehet, meg olyatot se", akkor nyugodtan tértünk volna nyugovóra, így meg innunk kellett egy sört.
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
-igu-
addikt
válasz VaniliásRönk #2598 üzenetére
Ha egy "ne" szócska - legyen is az bármilyen rövid - kimarad a kérdésedből, akkor ne csodálkozz, hogy értetlenkedünk. Nekem se esett le rögtön, hogy mit szeretnél. Ha az erre aggatott jelzőm (nem túl okos kérdés) fáj neked, hát azt kell mondjam, tettél érte.
Akárhogy is, a kérdésedre választ kaptál, tiszta lelkiismerettel hajtom álomra fejem (a sör után).[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
VaniliásRönk
nagyúr
Mert nem is kérdésnek indult az egész. Aztán gyorsan próbáltátok igazolni, hogy az igényeimmel van a gond, amit most sem igazán értek, mert nem fikáztam az OS-t, csak megemlítettem pár dolgot amiben lehetne jobb is, szerény véleményem szerint. Most hogy ettől tényleg jobb lenne-e vagy sem, arról lehet vitázni, de nem kell átmenni vitatkozásba, pláne nem sértegetésbe.
Egyébként pedig van amit tényleg nem tud az OS, az hogy 3rd party appokkal lehet gányolni rajta az nem változtat ezen a tényen.#2600 mome: És tényleg! Köszönöm. Bár egy legördülő azért jobb lenne, hogy több profilból is kényelmesen lehessen választani anélkül, hogy végigzongorázom az összeset, de annyi baj legyen, ez így már használható.
#2602 *iguana*: Volt olyan tanárom, aki rendszerint a politikai korrektség mentén azt mondogatta, ha ezt nem érted, akkor nem vagy elég okos. Persze néha kibukott belőle, hogy hülye vagy. Szóval a politikai korrektség nálam nem mentő érv. Kifakadni egy elírás miatt meg úgyszintén nehezen védhető.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
jacis
nagyúr
Mondjuk a multitask nem egy eros oldala a BB 10-nek, legalabbis nem kezelhetoseg szempontjabol. -> ettől a mondattól kezdve tudtam hogy nem kell tovább olvasnom a mai napi hsz.-okat.
Az aki ilyet leír használt már BlackBerry telefont szerintetek?iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
sz.balazs.95
veterán
válasz VaniliásRönk #2603 üzenetére
Na igen, ettől a hozzáállástól én is libabőrös leszek, amikor megmagyarázzák az embernek, hogy milyen igényei legyenek. Btw. WP topikokban dettó ugyanez meg, "Nem kell csúcsmobil, mert jó a Snapi200 is" címen.
(#2604) jacis:
Jogos, azt én sem nagyon értettem, pláne hogy az egész BB10 kvázi fő feature-je a valós idejű multitasking.
na ebben (A Sailfish-t leszámítva) mindenki más tanulhatna tőlük.De azt is látni kéne, hogy a BB 10 nem csak előnyökkel, hanem hátrányokkal/gyenge pontokkal is rendelkezik, aki meg ilyet felhoz, azt nem leszólni kell.
Tipikusan ilyen gyenge pont pl. a navigáció.Nem az a gond, ha valaki imádja a BB-t, hanem ha nem ismeri be a rendszer hibáit.
Én pl. imádom a WP-t, de elismerem, hogy ezer sebből vérzik.
[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
VaniliásRönk
nagyúr
De te is csak egy koncot akarsz magadnak, megérteni a másik mondanivalóját az már luxus.
Nem technikai szempontból vannak kifogásaim, hanem kezelhetőségből. Nekem személy szerint nem tetszik, hogy a home screent használják task managernek, szerintem ez egy végtelenül otromba megközelítés. Az már csak hab a tortán, hogy meg kell próbálni az app sarkára bökni, ha be akarod zárni, 3-ból kb. 1x kiválasztás a vége nálam bezárás helyett, pedig nincsenek vastag ujjaim. Nem a legjobb felhasználói élmény, meg lehetne ezt oldani sokkal jobban is.De ha ez a topik igazából egy BB 10 rajongói klub, akkor lehet tovább nyáladzani nyugodtan, nem fogok senkit sem alkoholizmusba taszítani.
#2607 Lalll: Mi köze van a valós idejű multitasknak ahhoz, hogy hol listázod a futó programokat? Most már kezdek tényleg kíváncsi lenni.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Lall
veterán
válasz sz.balazs.95 #2605 üzenetére
De most pont nem az lett felhozva, ami a gyenge pontja, hanem épp az egyik legerősebb lett a leggyengebbnek beállítva.
Aki nem érti a BB10 főképernyő és ezzel együtt a valós idejű multitask funkcióját, annak nehéz ezt elmagyarázni. És itt most nem arról beszélek, hogy kinek mi az igénye. Van még mit csiszolni rajta (mint minden os-en mindig), de ne beszéljünk már hülyeséget.
[ Szerkesztve ]
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
sz.balazs.95
veterán
válasz VaniliásRönk #2606 üzenetére
Pedig ez a Firefox-tól a WP-ig mindenhol így van, csak annyi a különbség, hogy azoknál külön oldalon jön elő.
Egyébként szerintem simán megszokható, sőt megszerethető, hiszen itt nem csak szimpla alkalmazás-váltóról van szó, hanem ezek widget-ként is működnek, ami elég hasznos tud lenni. Nekem pl. a készülékfigyelés állandóan kint van, mert szépen kiírja az akku adatokat. Ilyet pl. Androidon csak widget-ekkel lehet megvalósítani, csak ott meg gyakori probléma, hogy nehéz olyan widget-et találni, ami illeszkedik a felhasználó által kialakított felülethez.Tökéletesen értem a problémádat, mert eleinte ezek nekem is furcsák voltak, de nyitottnak kell lenni, mivel minden OS-váltás ilyen.
Márpedig nekem az elmúlt 5 évben még nem volt egymás után kétszer azonos OS-t futtató mobilom, szóval egy párszor már átéltem ezt.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Lall
veterán
Írtam egy regényt, de kitöröltem. Szar a csempe. Vagy ez nem az a topik?
sz.balazs95: Kösz az összefoglalót, hasonló regényt írtam én is, de már leírtam ötvenezer, így töröltem, mert felesleges. Nem érti, nem látja és mint írtam, ez nem igény vagy nem igény kérdése. Ez kb. ugyan az mint mikor wp-n jöttek azzal, hogy miért nincs widget a főképernyőre. Azóta se lett, azóta is "szaracsempe"
[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #2608 üzenetére
Pont erről van szó, van külön screen a task managernek.
Minden megszokható, de ettől még nem lesz jobb, csak egy idő után nem zavar.
Valóban nehéz olyan widgetet találni Androidon, ami illik a rendszerhez, háttérképhez, stb., de nem lehetetlen, pláne ha nem módosítod a rendszer kinézetét. (Én nem szoktam. Tény, csillig-villog, forog 3D-ben, stb. ... és szívja az aksit, plusz zabálja a memóriát.) Itt viszont sehogy sem fognak illeszkedni semmihez, mert csak teli téglák éles határvonallal libasorban.
Egyébként az hogy más, az nem zavar (eltekintve amikor csak vakarom a fejemet, hogy ezt most akkor hogyan? ), sőt, de ha nem egy ideális megoldás akkor nem fogom szeretni csak azért, mert más mint a többi.
Pl. élvezem, hogy a Passport abszolút különleges megjelenésű, mindenkinek kikerekedik a szeme, hogy ez meg mi a szösz? De ha emellett nem lenne élvezet használni (és itt gondolok elsősorban a négyzet alakú kijelzőre és a fizikai billentyűzetre) akkor tökéletesen hidegen hagyna, hogy egyedi.Szerk.: Egyénként egy widgeten lehetnek aktív elemek is, szóval nem csak passzív, interakcióra is alkalmas, itt erről szó nincs. Ha bármit akarsz úgyis meg kell nyitnod az appot.
#2609 Lalll: Most már biztos, hülyén fogok meghalni.
[ Szerkesztve ]
-
Lall
veterán
válasz VaniliásRönk #2610 üzenetére
"Itt viszont sehogy sem fognak illeszkedni semmihez, mert csak teli téglák éles határvonallal libasorban."
Na végre. Mégis csak jó topik. Szaracsempe!!!
-
sz.balazs.95
veterán
válasz VaniliásRönk #2610 üzenetére
Pont a WP a legjobb példa rá (sajnos) hogy a ló túloldala ilyen téren sokkal rosszabb.
Konkrétan az egykori WP 7-ből és a Metro UI-ból mára szinte semmi nem maradt meg, mert minden egyediséget fokozatosan kiirtottak a rendszerből, amitől a WP WP volt.
Ráadásul mindezt azért, mert az Androidban máshogy van, és akkor azt kell követni.
Ezzel viszont a WP elveszti az egyediségét, márpedig aki WP-t vesz, az nem azért teszi, hogy egy csempés droidot használjon.Ilyen téren a BB jobb, olyan téren viszont nem, hogy ami 2 éve gyenge pont volt, az kb. most is az.
Ezzel szemben viszont a WP funkcionálisan igen sokat fejlődött.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #2613 üzenetére
A WP-t speciel nem tudom sajnálni. Mint telefon OS lehet(ett) nagyon jó, de azzal hogy a M$ megpróbálta ráerőszakolni a desktopra (meg minden másra is), velem sikeresen megutáltatták a Modern UI-t.
Szerk.: Amikor először hallottam a WP-ról, akkor még érdekelt is, gondolkoztam rajta, hogy talán arra kéne váltani.
[ Szerkesztve ]
-
Lall
veterán
válasz sz.balazs.95 #2613 üzenetére
De ő valószínű a wp koncepciót (sőt semmilyen más koncepciót sem, ami más, mint a főképernyő ikonrács vagy widget halmaz) sem érti, mert idézem: "Teli téglák, éles határvonallal libasorban."
VaniliásRönk: Az M$ ilyen módon való leírása, valami gyerekkori frusztráció? Óvodából ragadt be, mert úgy kilencvenkettőbe, mikor divatba jött, azzal együtt ki is ment belőle.
[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
Mit kell ezen "érteni"? Mert hogy szerinted ez jó, az rendben, de hogy ezt "érteni" kell, az nem több a szokásos sznob maszlagnál.
Szerk.: Továbbra sem sikerült semmilyen érvet felhoznod, csak kötekedsz, gondoltam akkor én is leereszkedek erre a szintre és kipróbálom mi olyan jó benne.
Vagy ezt érted arra, hogy nem szimpatikus a Modern UI? Most már nem csak a BB 10-et kell szeretni hivatalból, hanem a WP-t is?
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
válasz VaniliásRönk #2616 üzenetére
Nem erre gondolt szvsz.
Amire én (és szerintem ő is) akarok utalni, az az, hogy az Androidtól eltérő rendszereket nem úgy kell leírni, hogy furacsempésnemandroid rendszerek, hanem meg kell az adott rendszer működésével és logikájával ismerkedni, hogy aztán tudja az ember értékelni.
Én mondjuk bele se merek gondolni, hogy mi lenne, ha mindenki az Androidot majmolná, és annak a különböző reinkarnációiból áll a piac.
Szerencsére a piac még színes, tele fantasztikusabbnál fantasztikusabb ötletekkel.
Elég csak az Ubuntu touch-ra, vagy a Sailfish-re, vagy a Firefoxra gondolni.Mindegyikbe van valami magával ragadó, ami miatt hogyha tehetném, mindegyiket használnám.
Röviden leírva kb. ez az, amit "érteni", de főleg értékelni kéne, hogy még van változatosság, szemben mondjuk a PC-s piaccal, ahol a Windows mellett az Amiga OS, a BSD alig, a Linux meg az OS X meg csak éppen-éppen tud érvényesülni.
Nem kell szeretni a BB-t, de ugyanakkor nem kell droidnak kezelni, hiába van benne dalvik.
Na, mára leírtam a véleményem mindkét 'szélsőséges' táborról, a munkám itt befejeződött.
[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #2617 üzenetére
Ha a BB különlegessége kimerülne annyiban, hogy nincs benne Androidos widget, az régen rossz lenne. Szerintem ez a home screen - task manager - widgets mindent egybe szentháromság kicsit erőltetett, kiforratlan, jobbat is lehetett volna. Ugyanúgy, ahogy a HUB erőltetése is kiforratlanság olyan dolgokra, amikre nem való (pl. app és rendszer üzenetekre), pedig a HUB szerintem a legjobb dolog az egész OS-ben, de ettől még nem lesz alkalmas mindenre.
Nem azt akarom, hogy csináljanak Androidot a BB 10-ből, csak az bizonyos dolgokban egy kezesebb megoldás. (másban meg nem) Oldják meg máshogy, de legyen legalább olyan jó mint a konkurencia. Inkább jobb.Egyébként ott tartok, hogy le fogom szedni az időjárás widgetet is, az ikonokat meg már vissza is állítottam. Az ilyen barmolás nem megoldás, olyan kell, ami illik a rendszerhez, ami része annak.
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
válasz VaniliásRönk #2618 üzenetére
Egyébként én pl. kimondottan utálom, hogy a WP az Androidhoz hasonló lehúzható értesítési sávot kapott, és nem a MeeGo-hoz hasonló 3. oldalt (ami amúgy a BB Hub ötletadója is). Ráadásul az jobban is illene a MetroUI-hoz.
Ha neked a BB és az Android közötti különbség kimerül abban, hogy nincs widget, akkor az régen rossz.
Foglalkozz a BB-vel, és próbáld magad kiismerni benne, hogy alaposan megismerd a működését.
Sajnos szavakban nem igazán tudom leírni.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #2619 üzenetére
"Ha neked a BB és az Android közötti különbség kimerül abban, hogy nincs widget, akkor az régen rossz."
Szerintem pont ezt írtam.
Az Android mindent a felső legördülőbe rak, a BB meg mindent a HUB-ra. Az, hogy bevágnak egy üzenetet a HUB-ra egy linkkel az alsó sávban, az nem egy jó megoldás (pl. amikor veszek egy appot, akkor a HUB-ot televágja a rendszer fél másodpercen belül két emaillel plusz a rendszer-értesítésekkel, teljes káosz), ahogy Androidon sem ideális, hogy oda dobják be a szöveges üzeneteket is minden egyébbel együtt, ömlesztve.
Eleve van legördülő menü a BB-ben is, ha a rendszer és app üzenetek oda mennének a gyorsmenük alatt automatikusan megjelenő görgethető listába, az szerintem jobb lenne. Ettől nem lenne Andriodosabb, ettől inkább egyedi lenne, mert ésszel használnák a rendszer elemeit."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
lugosi
MODERÁTOR
"Az már csak hab a tortán, hogy meg kell próbálni az app sarkára bökni, ha be akarod zárni, 3-ból kb. 1x kiválasztás a vége nálam bezárás helyett"
Ezt egyszerűen nem tudom elképzelni.
Egyébként meg, ha nem zárod be őket, akkor sem történik semmi. Ha eléred a maximális számot, ami a home screenen nyitva lehet, akkor az os bezár egyet, ahogy újat nyitsz, szóval szerintem nem kell ezt se túlaggódni.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz VaniliásRönk #2620 üzenetére
Na jó, csak ott meg a kapcsolószekrény van.
Szóval akkor meg ott lenne zsúfoltság.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
ChristofBBP
újonc
Eddig bírtam ezt a baromságot! Ha azt akarod, hogy olyan legyen mint egy android akkor vegyél egy androidos szart. Ha nem tetszik a multitask akkor keress olyan készüléket amin úgy működik ahogy neked tetszik. Ha játszani kell a passport akkor javaslom inkább vegyél mást. Mivel nem ez a passport és a RIM profilja ezért nem is fejlesztenek annyi agyatlan szar játékot meg appot. De ezt sajnos nehéz felfogni, aztán megy a fikázás. Hogy mi használja ki a rendszert és a hardvert? Hmmmmm..... mondjuk ott jön ki a különbség, hogy nem fagy le folyton. Nem akad el folyton. Nem azzá kell kezdenem a reggelt, hogy restart. Hogy amit tud azt zökkenőmentesen tudja mindíg minden nap és kurvagyorsan. Azt el kell fogadni, hogy ezzel a készülékkel nem te leszel az istencsászár a suli menzán mer húdemegy rajta a GTA San Andreas. Meg a melóban sem leszel vele valaki a csajoknál. Nem ez a profilja a cégnek. Ennyi. Nem lehúzni kell. Hanem venni olyan készüléket ami megfelel eme igényeknek. Mi BlackBerry tulajok nem fogunk megsértődni ha egy bunkóval kevesebb. Ja igen.... Ha ahoz volt eszed, hogy hitelre megvedd vagy ha volt zsebbe két kilós akkor pláne, de előre felmérni mit tud az luxus. Tipikus birkaüzemmód. Van valami új valami csúcshájtek izé akkor rohanunk megvenni nehogymá ne én legyek az első!!!!
-
sz.balazs.95
veterán
válasz ChristofBBP #2623 üzenetére
Inkább nem írok semmit.
maradjunk annyiban, hogy baromságot beszélsz...
Ez pontosan az a szűk látókörű hozzáállás, amitől hányingerem van.[ Szerkesztve ]
-
jacis
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #2605 üzenetére
Mi a baj a navigációval?
Én most három navi appal is megyek heti szinten több száz km-et. Semmi gondom nincs. Vagy a gyári navira gondolsz? Az tényleg kaki.iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Galahed
senior tag
válasz VaniliásRönk #2620 üzenetére
Hát végigolvastam az egész agymenést több hozzászóláson keresztül...
Remélem nem valósul meg semmi abból amit elképzeltél, mert az nekem nem lenne úgy jó.
A HUB-ot úgy szabom kedvemre, ahogy akarom, azaz e-mail fiók stb jelenik meg amelyiket akarom káosz nélkül... , és isten őrizzen a legördülő baromságoktól. Hiába,mások vagyunk, ezért van BB-m és nem Androidom stb stb... de nem folytatom, maradok továbbra is read only, de már ezt is meggondolom... -
sz.balazs.95
veterán
Igen, a gyárira gondoltam.
Illetve hogy se HERE Maps, se BKK Futár, se GMaps nincs.
Mondjuk ha lesz HERE Maps, akkor az javít némileg a dolgon.Illetve a WP-ben a térképek kezelése központilag van megoldva.
Tehát ha letöltök egy országtérképet, hogy tudjam offline használni, akkor nem kell apponként letölteni, hanem elég egyszer, és akkor onnantól az minden app számára elérhető lesz, ami nem saját adatbázist használ a térkép megjelenítéséhez.
Pl. a BKK Futár is használja.Ez szerintem egy baromi jó megoldása a WP-nek.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz ChristofBBP #2623 üzenetére
Wow.
#2626 Galahed: Nem akar senki se Androidot, se csempét csinálni a BB-ből. Meg lehet nyugodni. Az ideiglenes rendszerüzenetek akkor sem valók a HUB-ra, az a kommunikációra lett kitalálva, előbbiek csak azért kerültek oda, mert az OS-nek semmilyen más komponense nincs, ami ezt a feladatot elláthatná, szemmel láthatóan csak beletákolták, aztán úgy is maradt jobb ötlet híján.
#2621 lugosi: "Egyébként meg, ha nem zárod be őket, akkor sem történik semmi."
De, idegesíteni fog, szeretem a dolgok rendezettek.[ Szerkesztve ]
-
jacis
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #2627 üzenetére
Gmaps van. Használom és tökéletes illetve frissül is úgy ahogy kell.
Here helyett sygic-et használok ha kell offline navi.
Illetve ha valaki nem akarja felrakni a Google Play store-t akkor ott van a Gmaps helyett az amazonból a Waze.iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Lall
veterán
válasz sz.balazs.95 #2627 üzenetére
Arra kíváncsi vagyok, hogy a szülinapos ingyen iGo futni fog -e.
A beépitett tényleg egy kalap szar, ha egyszer javítják remélem majd csak titokban fut a háttérben és csak a légyszívesgyereelőkedvesnavigáció billentyűlenyomással lehet majd előcsalogatni.
-
Galahed
senior tag
válasz VaniliásRönk #2628 üzenetére
"Nem akar senki se Androidot, se csempét csinálni a BB-ből. Meg lehet nyugodni. "
Ha te mondod... rögtön meg is nyugodtam.
-
Galahed
senior tag
válasz VaniliásRönk #2628 üzenetére
Ugye nem zavar az az apró tény, hogy a HUB az azért van, hogy az összes üzenetet egy csokorba szedje (ha már ez a neve...)?
Ráadásul úgy testre szabható, hogy csak az jelenik meg ott amit te akarsz (különböző fiókok)?
Azaz az értesítéseket (pl Blend kapcsolodik, vagy egyéb rendszerszintű figyelmeztetéseket meg lehet hagyni a külön fiókban és máris nem szúrja az erre allergiásak szemét? -
Lall
veterán
válasz Galahed #2632 üzenetére
Őt ez az aprócska tény azért nem zavarja, mert nem tud a létezéséről, mint az eddig számonkért összes többiéről sem. Ezért nagyszerű az, ha egy okos hülyéskedik. Vagy fordítva?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Galahed #2632 üzenetére
Tehát ha a minimális kettő helyett három interakciót igényel az, hogy egy rendszerüzenettel kezdj is valamit, akkor arra a megoldás az, hogy ezt ötre növeled. Ha hozzád hasonló zsenik tervezték volna az OS-t, akkor egy sima hívásindításért is min. 5 percig kéne izgatni a készüléket. De nyugodtan folytasd, kezdem látni hova keveredtem.
-
Lall
veterán
válasz VaniliásRönk #2635 üzenetére
Mondtod te, aki a multitaskban pihenő appokat felülről bekúszó csillám pónikkal hoznád élő.
Amúgy ne aggódj, itt mindenki helikopter csak te vagy normális. Egy vicc is szól rólad és az autópályán szembe haladókról, de nem írom le, mert félő, hogy nem tudnád értelmezni.
-
Galahed
senior tag
válasz VaniliásRönk #2635 üzenetére
Rendben folytatom
Tulajdonképpen ott kezdődött, hogy egy másik BB-s fórumon/ üzenőfalon azt irták, idézem- nem én mondom: "valami csirigli hülyegyerek ostobaságokat beszél a passport fórumban..." gondoltam átjövök megnézem, és lám...
lássuk akkor:
Én erre válaszoltam, te írtad:"Az ideiglenes rendszerüzenetek akkor sem valók a HUB-ra, az a kommunikációra lett kitalálva, előbbiek csak azért kerültek oda, mert az OS-nek semmilyen más komponense nincs, ami ezt a feladatot elláthatná, szemmel láthatóan csak beletákolták, aztán úgy is maradt jobb ötlet híján."[/I
Én leírtam a megoldást előző hozzászólásomban. Kiderült, hogy jól definiált helye van a rendszerüzeneteknek és a te álmod is teljesül: a HUB megmarad a "kommunikációnak". (ezt az álláspontot nem osztom, mert a rendszerüzenet is kommunikáció, de ezt most hagyjuk....)
Valamiért sejtettem ez sem lesz jó neked...
Azért gondolkodj el egy picit, szedd össze magad , fog ez menni meglátod...
[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Galahed #2637 üzenetére
"Tulajdonképpen ott kezdődött, hogy egy másik BB-s fórumon/ üzenőfalon azt irták, idézem- nem én mondom: "valami csirigli hülyegyerek ostobaságokat beszél a passport fórumban..." gondoltam átjövök megnézem, és..."
És te is beszállsz az oltásba, a sok lúd disznót győz elve mentén? Dicséretes.
"Én leírtam a megoldást előző hozzászólásomban. Kiderült, hogy jól definiált helye van a rendszerüzeneteknek és a te álmod is teljesül: a HUB megmarad a "kommunikációnak". (ezt az álláspontot nem osztom, mert a rendszerüzenet is kommunikáció, de ezt most hagyjuk....)"
Nem kértem megoldást, itt kezdődik a probléma. Sem lehülyézést. Ha érdekelt volna a véleményem és nem csak ki akartál volna osztani te is egy-két verbális maflást, akkor megértetted volna, hogy az elsődleges problémám a rendszerüzenetek HUB-ra tolásával az, hogy egy szükségtelen lépést igényelnek, ugyanis a megnyitás link az üzenetben van elrejtve. Erre az is egy megoldás lehetne, ha legalább maga az üzenet lenne a link, és rögtön átdobna a küldő appra vagy rendszerkomponensre. Erre te közölted, hogy ha kikapcsolom a HUB-on való megjelenítést, akkor még látni sem fogom őket. Ergo külön ki kell választanom a figyelmeztetéseket, aztán az adott figyelmeztetést, és ezek után megnyithatom a küldő appot/komponenst. Mi ez, ha nem nettó hülyeség? Az már csak az én magánvéleményem, hogy egy külön hely megfelelőbb lenne a telefonnal való interakcióra, mert az bizony legfeljebb akkor kommunikáció, ha a szót a lehető legtágabb értelemben veszed. Egy alacsony töltés figyelmeztetés az e-mailek és hívások tengerén úszva valahogy nem stimmel.
"Azért gondolkodj el egy picit, szedd össze magad , fog ez menni meglátod... "
Mi fog menni? Szó nélkül tűrni a fanboyok ömlengését és tartózkodni bármiféle nyitott eszmecserétől? Ezek után valószínűleg igen. Talán még egy +1-et is nyomok jacis következő "Jajj de szeretem a Passportomat!" hsz-ére, vagy én is becsatlakozok a sértegetésbe gyíkarc mellé, látom ezeknek van sikere.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz VaniliásRönk #2640 üzenetére
Próbáltam erre neked megoldást keresni, mármint arra, hogy rendszerüzenetet 1 kattintással úgy tudj megnyitni, hogy nem az üzenetet magát olvasod el a megnyitással, hanem magába a rendszerüzenettel érintett appba/beállításba mész, de nem találtam. Ettől függetlenül nem zárom ki, hogy legyen ilyen, de az is lehet hogy erre nem gondoltak. Az is lehet, hogy gondoltak, és direkt nem lehet közvetlenül megnyitni. Nem ismerem a BES-t, de simán el tudom képzelni, hogy ez egy beállítási lehetőség, hogy a rendszerüzeneteket az user csak elolvasni tudja, de megnyitni a hozzá tartozó dolgot már nem.
De valójában csak találgatok, nem tudom. -
lugosi
MODERÁTOR
Srácok, amit a múltkor hiányoltam, hogy de jó lenne ha nyitott lenne a Blend api (a whatsapp miatt), azt ma jelezte egy barátom, hogy kvázi a whatsapp "megoldotta" másképp - persze nem a blendbe, de van egy olyan, hogy web.whatsapp.com.
Kitesz egy QR kódot a számítógép képernyőjére, a telefonod beolvassa, és össze vannak párosítva a böngészőben, minden működik. (Egyedül szifonon nem megy, más mobilplatformon igen.)Most próbálgatom, eléggé megcsinálták. Ami olvasott a weben, az olvasott a telefonon is, természetesen a küldött üzenetek is szinkronizálódnak stb. A webes verzió is ad hangjelzést új üzenetnél, szóval nagyot néztem mikor láttam, hogy mennyire kitalálták.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Köszönöm, de eddig sem vártam el hogy más keressen megoldást, legfeljebb ha belefutott már ugyanabba a problémába valaki és tudja a megoldást.
Egyébként nem hiszem, hogy a BES probléma lenne, ha nincs jogosultság akkor nincs jogosultság, vagy simán nem történik semmi, vagy dob egy felugró hibaüzenetet mellé, szóval ez nem lehetne akadály."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
lugosi
MODERÁTOR
Amúgy ma mekkora felismerésem volt. Megszoktam a másik telefonomon (WP), hogy a készülékjelszó számokból áll. Mikor a múltkor kikapcsoltam a képes jelszót, kicsit bosszantott is, hogy a passporton az egy sorba rendezett számokkal milyen nehéz feloldani a készüléket.
Így ennyi idő után ma esett le, hogy itt egyáltalán nem csak számokat lehet használni.
És ebből kifolyólag a fizikai billentyűkön egy kicsit könnyebb, és gyorsabb a feloldás.Amikor az előbb erre "rájöttem" az egy elég facepalmos pillanat volt...
-
nagyúr
Feldobták a netre az Oslo első képét.
Elsőnek örültem, de olvasom:13 megás főkamera!!Nos, úgy látszik ez az eredeti Passport új, gazdaságosabb kasznis verziója lesz.
Lesz még benne oldalsó fémpanel?
A billentyűk közti szép sáv is eltünt.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
sasa134
addikt
válasz Polarstar #2645 üzenetére
Nordi, az aktuális Passporton is 13Mp a fő kamera.
A többit BBM-en megirtam
Régen több ilyen terv volt, pl a 9788, a kínai piacra szánt, soha meg nem jelenő Bold. Ugyanez lesz ez is érzésem szerint. A CB is korrigàlta magát - fura is volt hogy erre a kamuszagú hírre ráharaptak, ráadásul pont Bla1ze.[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
jagertibi
aktív tag
Pattogtattam kukoricát estére, várom a műsort erre semmi.... elmaradt az ész osztás.... semmi kitartás.
-
jacis
nagyúr
Kinek hogy tetszik?
Nekem nagyon bejön. Ha megjelenik szerintem bevállalom.iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...