Új hozzászólás Aktív témák

  • room303

    tag

    Sziasztok!

    Sikerült végignyalni a topicot végre :)

    Egy hónapja ugrottam fel a KeyOne vonatra, a korábbi állomások Priv, előtte Z10 volt. A Z10-et szerettem nagyon, gyakorlatilag az utolsó lehelletéig üzemben tartottam, utána a Priv összességében inkább csalódás volt, azt leszámítva, hogy empirikus bizonyítást nyert, hogy fizikai billentyűzetes forma vagyok: a billentyűzet statisztikája szerint 85%-ban fizikai billentyűzetet használtam. Innentől muszáj volt valahogy kibekkelni, amíg elérhető árba esett végre a KeyOne* (erről még majd írok egy gondolatot).

    Szóval számomra az első hónap tapasztalatai.

    Billentyűzet: szerintem a Classicéhoz áll legközelebb, és szerintem pont jó méret. Legalábbis annak biztosan, aki hozzám hasonlóan sokat mozog tömegkózlekedéssel, mert ilyenkor a relatív kisebb szélessége miatt lényegesen könnyebb a gépelés, mert egy kézzel is át lehet érni, ellentétben a Passporttal vagy a Privvel.

    Sebesség: a Privvel a legnagyobb bajom épp a sebesség volt. A melegedés miatt az rendszeresen laggolt, szinte minden nap futottam rá olyanra, amikor hosszú másodpercekre, fél-egy percre "megállt az élet" . Persze jellemzően Waze vagy GMaps indításakor, azaz olyankor, amikor igazán kellett volna. Nos, ehhez képest a KeyOne megváltás. Értem, hogy egyesek mire mondják, hogy laggol, tény, hogy sebességben nem fogja eléreni a Samsung vagy iPhone csúcsmodellek szintjét, és simán elhiszem azt is, amit a trollhadsereg állított a topic első 200 bejegyzésének 90%-ában, miszerint ezt a szintet egy 30(?)-50-70e Ft-os csáómi vagy hüvely vagy kubó is hozza. És mivel nekem a legfontosabb a kényelmes és megbízható működés, és nem feltetlenül az ár/érték arány, így számomra egyelőre tökéletesen megfelel, amit a KeyOne nyújt. A legfontosabb appok, mint a navigáció, a HUB, az instant messengerek gyorsan megnyílnak, és bár jelentősebb lassulás rövidebb időszakokra olykor előfordul, ez nem jellemző. Ráadásul az esetek 95%-ában az utoljára használt appok bezárása meg is oldja ezt a problémát. Mondom mindezt úgy, hogy nálam ebben a pillanatban 142 app van fenn, beleértve az aktívan használt Messengert, Whatsappot, BBM-et, LinkedIn-t, 3 push szinkronra állított emailt + 1 Exchange fiókot. Így az átlagos memóriahasználat 2,4 GB, az átlagos napi SoT 4+ óra, tehát azért szépen le van terhelve a cucc.

    Amiket szeretek:
    - feloldás ujjlenyomattal: a gyereknek már esélye sincs, hahaha
    - akksi: a Priv második leggyengébb pontja, az utolsó pár hónapban naponta kétszer kellett töltenem
    - split screen multitasking: a vb alatt a legnagyobb királyság volt egy telefonon egyszerre két meccset nézni, vagy a meccsnézés megszakítása nélkül válaszolgatni a haverok messenger üzeneteire (köszike, Android7). Ja, és ilyenkor milyen jól jött, hogy a virtuális billentyűzet nem takarta ki az alsó "ablakot"!

    - fizikai billentyűzet shortcut-ok: nálam a homscreen egyetlen lapból áll, rajta összesen 4x4 ikonnal - minden másra ott a shortcut
    - nekem a convenience key is bejött, főleg úgy, hogy ráhúztam a profilokat: alapból a HUB-ot indítja, de a kocsiban a waze-telefon-zenelejátszó között váltok vele, otthon viszont a HUB-ot és a TV távirányító appot dobja fel
    - ékezetes betűk sym+betű kombinációval: így már tényleg tudok vakon gépelni, ami megint csak a hozzám hasonló ingázóknak hatalmas segítség

    Amiket nem szeretek:
    - telefon mikrofon issue: ez a feleségemnél jelentkezett (aki, miután megvettem a KeyOne-t magamnak, egy héttel később kapott egyet, mondván, ebben nem fog csalódni - bejött a tippem, így az ő Classicja is nyugdíjba mehetett végre). Kb két hét után úgy tűnik, nagyrészt megjavult a dolog, bár tökéletesnek most sem mondanám. Ugyanakkor lehet, hogy nagyrészt térerő para van a háttérben.
    - a kihangosítója nekem gyenge, legalábbis autós használatra teljesen alkalmatlan

    bocsika a flood miatt, az 1074 hsz elolvasásása közben megjött az ihlet :D

Új hozzászólás Aktív témák