Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZooLee
senior tag
válasz maggi1886076 #388 üzenetére
A kijelző méret nem ár kérdése, hogy minél drágább egy készülék, annál nagyobb képernyőnek kell benne lennie. Rengeteg Androidos szeretne venni csúcshardvert 4-4,3"-os képernyővel, de egyszerűen nem tud. Az S4 topicban is százszor felmerült, hogy jó lenne ha egy kicsit kisebb lenne a mérete. Egyszerűen nem tudsz ilyen méretben valódi csúcskészüléket venni.
Egyáltalán nem egyértelmű, hogy egy csúcskészüléknek tepsinek kell lennie. Nekem nagy a kezem, nagyon nagy, mégis jelenleg a 4"-os i5 bőven elég, max egy 4,3-4,5"-ig tudnám jól használni telefonként. És még nagyon sokan vannak így. Kipróbáltam, használtam S3-at, de napi használatra nem kellene, nekem zavaróan nagy.
Ha jönne is nagyobb, remélem, a 4"-t megtartják és mellette lesz egy nagyobb, de én nem látom feltétlen szükségét a nagyobb készüléknek. Szerintem jobban tették, hogy a C-t hoztak ki B(ig) helyett... -
Blyan
félisten
válasz Cyberpunk #400 üzenetére
Az iOS7-ben lévő gesture-rök azt vetítik elő, hogy nagyobb kijelzőre is készülnek már. Ott pedig nem kell a bal felső sarokban lévő vissza gombra tapicskolni. Ergo használható maradhat akár 4,5"-csel.
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Tigerclaw
nagyúr
Az 5C színei nem tetszenek, mondhatnám hogy kicsit buz...-ak, de találóbb az hogy a gyerekjátékokat szokták ilyen színekkel eladni. Anno a színes Lumiák se tetszettek emiatt. Jó lenne egy kék telefon, de nem ilyen kék, jó lenne egy zöld telefon, de nem ilyen zöld, a rózsaszín és a sárga alapból kiesik, szóval maradna a fekete, ha vennék ilyet (de persze nem veszek, mert az iPhone nem az én árkategóriám)
Az 5S esetén az a véleményem, hogy inkább alacsonyabb fogyasztású processzorokat fejlesztenének, nem olyat ami kétszer erősebb mint a tavalyi. Az ujjlenyomat azonosítóról meg nekem is az jutott az eszembe, mint a többségnek, vagyis hogy már az első naptól gyűjteni fogja az USA kormánya az ujjlenyomatokat. Nem csak a saját állampolgáraiét, hanem az egész világból. Ráadásul a 3D nyomtatás korában már tényleg semmi időbe nem telik majd, hogy ujjlenyomatokat hamisítsanak...főleg ha nem csak a jellemző adatokat tárolja el a chip, hanem az egész ujjlenyomat képét.
Jövőre mi lesz? Az előlapi kamera automatikusan szkenneli majd a retinát? (persze szigorúan csak kényelmi szempontok miatt)
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Cyberpunk
félisten
válasz Tigerclaw #406 üzenetére
Akkor reagálnék sorban.
Színek. Nem tudom honnét jön ez, hogy ez olyan "másszerű". Szerintem a színes dolgok nem köthetőek a mássághoz. Mert egy melegnek nem lehet jó ízlése igaz? Sztereotípiák!
Az 5S az Apple szerint nagyobb üzemidővel bír mint az i5. Hiába gyorsabb a proci, nem csak a teljesítményen javítanak, ha nem az energia gazdálkodáson is.
Ujjlenyomat, adatbiztonság. Ez nem bizonyított még, hogy az USA kormányának gyűjtenék az ujjlenyomatodat. De nem értem a félelem okát. Terroristáknak, tömeggyilkosoknak, és kémeknek nyilván nem tetszik.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Buster17
addikt
Szegény Steve Jobs
-
erdoke
titán
Én nem a valamivel nagyobb méret ellen vagyok, mert minél nagyobb a kijelző, annál jobb, és a zsebemben is elférne valamivel szélesebb és magasabb készülék. Viszont kizárólag komoly kompromisszumok nélküli egy kezes készüléket vagyok hajlandó elfogadni. Ha a kettőt összehozza az Apple, még beszervezhetnek egy nagyobb telefonos buliba. Láttunk már példát rá, hogy ők normálisan megcsinálták valamit, amit mások agyatlanul nyomtak...
A legjobb aláírás a héten
-
Burt1793
veterán
válasz Cyberpunk #400 üzenetére
A kijelző az i4 óta nem fejlődött, a hülye bal felső vissza miatt nem is tudják növelni (bocs, most olvastam vissza, látom ezt már felvetették), remélem átrakják máshova, hogy ne kelljen nyújtózkodni, ha vissza akarsz menni a zenealbumokba... . A kinézet szintén nem változott.. i4-i4s-i5-i5s... mind ugyanaz. Ezt csak azért írom, mert amikor kijön egy ötödik samsung ugyanazzal (enyhén módosított) kinézettel, akkor mindenki leszólja.
De ez nem számít semmit, nagyon is elfogadnám.
[ Szerkesztve ]
-
donceleger8
őstag
válasz buvartacsko #353 üzenetére
Ujjlenyomat olvasó egy érintés érzékeny világban, csak ismételni tudom magamat, kellett mint hóembernek a hősugárzó. Itt már kényelmi szempontból kesztyűben való vezérlésnél, illetve dupla koppintásos felélesztésnél tartunk. Itt meg buzerálhatunk az ujjlenyomattal.
Milyen telód van? iPhone 5S. De jó megnézhetem? Persze, tessék! Ja várj, egy pillanat, iderakom az ujjam és már nézheted is! Jaj de szupi szupi!!!!!!!
IOS7, hát ez pont annyira izgat fel, mint az android új verziója, vagy a WP Amber frissítése. Ez ennek a telónak az egyedi rendszere, nem összehasonlítható mással.
Jobb kamera, 120 fps videó. Hát, a kamera igencsak alulmaradt, már ami az 5-öst illeti, ebben nagyon el van maradva a szifon. Dupla több színű vaku, hát ez legalább akkora parasztvakítás, mint a Retina Display. Csak egy jól hangzó valami és egyelőre viccnek hangzik. Hogy a fenébe nem találta fel ezt még a Nikon, vagy a Pentax stb..... Ja persze, hisz mindent az Apple talál fel!
Gyorsabb cpu és gpu, több ram! Igazából ezek értelmét egy mobileszköz lévén sosem értettem. Ezek akkor is csak egy miniatürizált eszközök a számítógépekkel szemben, hiába pakolnak bele 8 magos procit, 8 GB RAM-ot stb...., attól még nem lesz sokkal használhatóbb a cucc! Erre talán egy jó példa a Symbianos Nokia N8 vs Samsung Galaxy S2! Előbbi 1 magos 680 MHz-es procival, utóbbi dupla magos 1200 MHz-es procival, 512 vs 1024 MB RAM! Full HD videó lejátszása egyszerre történő indítás mellett az S2 talán 1 mp-el gyorsabban indította el a videót, de utána ugyanaz volt a teljesítmény. Nem akadt az N8, nem maradt le. Állítólag a dupla magos proci a FHD rögzítés miatt kell. A röhej az, hogy ennek ellenére az N8 videója volt szebb! Igaz csak 720p, de azt jóval nagyobb mbit/s minőséggel tudta.
Szóval a dupla magot elismerem kell a FHD miatt, ha már vannak ilyen tévék ugye, de az ennél több magos procik jelenléte egy telefonban teljesen felesleges.
Más fórumokon, de itt is olvasok olyat, hogy vazze az új Galaxy teló már 4 magos, 2 GB RAM-os stb..., ez már jobb mint az asztali PC-m! Ilyenkor szinte sírva fakadok és verem a fejem az asztalba! Ezek után nem csodálkozom, hogy az ilyen, és ehhez hasonló fejlesztéseket az egekig magasztalják egyesek!
A jobb akksi, na ebben egyet értünk. Ez legalább valóban jó dolog, ha már van egy ilyen szinte mindenes készülékünk, akkor legalább használni is tudjuk, és ne kelljen fél naponta töltőre dugni!
És az ára, az valami horror!
Ezek többsége egyébként bármelyik telefonra elmondható.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
Paul119
addikt
Ennyi hozza szolast ket 0 telefon miatt new record
Megnéztem volna Sámsont, ha nem rockernek nevelik, Rapperként a gettóban kopaszon mivel dicsekedik
-
Cyberpunk
félisten
válasz donceleger8 #417 üzenetére
Ez csak a te véleményed másnak nem kell tükröznie ezt.
Paul119: You troll!
[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
buvartacsko
addikt
válasz donceleger8 #417 üzenetére
Te totálisan nem vagy normális már bocs.
Amikor most odaadom valakinek a telefonom most is elsőnek feloldom a jelkóddal... az még szenvedés EZ viszont hol szenvedés neked ? Nézd már meg a saját szemeddel, nem kell huzigálni az ujjad, csak odateszed és már be is olvasta és fel van oldva a telefon. Eddig is megnyomtam a kurva home gombot mikor feloldottam a telefont, most viszont csak oda kell tenni az ujjad, meg se kell nyomni és sec alatt feléled minden. Mondd már el mitől gáz ez?
Ha a retina display szerinted hülyeség akkor gondolom a többi telefonban is csak egy hatalmas parasztvakításnak gondolod a magas PPI számot, ugye?
A samsungnál nem zavar a mega super amoled elnevezés? Az nem csak egy jól hangzó marketing szöveg?
Egyszerűen fingod sincsen arról amiről beszélsz! Vedd már észre. Igen... annyira alulmaradt az iPhone 5 kamerája hogy még most is a legjobbak között van... ja persze. Dobálóztok ilyen szavakkal hogy alul van maradva, akkor miért az iPhone kamerája a legnépszerűbb, és legtöbbet használt mobil kamera? Érdekes....
Ja és ahhoz képest hogy nem érdekel a téma itt vagy és kommentelsz ...
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
Ha ez így lesz, és jövőre megjelenik egy nagyobb kijelzős iphone, akkor csá Microsoft/WP, soha többé nem talakozunk! Az elmult 1 évben az ios sokkal többet fejlődött, mint a wp (0-nal mondjuk nehez kevesebbet fejlődni ), pedig a wp van mocsok modon lemaradva. Elegem van fosban fetrengesbol es az ios es android funckiok utáni acsingozasbol, váltani fogok. Bocs mindenkinek a kirohanásomért.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Parallaxis
addikt
Mosolygok a hatereken, mert nem látják a fától az erdőt.
Az Apple eladott 700 millió iOS eszközt a konzumer piacon, de mára már beérte őket az Android.
Mit tenne ilyenkor a Samsung? Nos ők kiadnák a 30. ugyanolyan készüléküket 7"-on, mert 3-6"-ig már foglalt a paletta és hátha a 7"-os jobban fog fogyni.
Mit tett az Apple? Kihozott egy fejlett biometrikus azonosító hardverrel ellátott készüléket, amivel szépen megcélozhatja a nagyvállalatokat, kormányzati szerveket és az összes olyan piacot, ahol bizony a zárt rendszer a megfelelő titkosítással és biztonsággal komoly előnyt jelent a versenytársakhoz képest.
Most, hogy a RIM kiesett a játékból, ezen a piacon az Apple ismét egyeduralkodó lehet jó pár évig, mint ahogy ezt megtette előtte a konzumer piacon is.No és az is biztos, hogy a Samsung már gőzerővel dolgozik azon, hogy ezt miként másolja le. Apró bibi, hogy a felhasznált technológia teljes mértékben az Apple tulajdona, így ha ilyet akar, akkor vagy az eddig használatos megoldásokkal próbálja kivitelezni, ami eddig sem volt sikeres (megbízható), vagy maga is kifejleszt egyet, ami idő és mire megoldásra jutnak, addigra ez a szekér már rég elszaladt.
--
64 bites hardver és szoftver.. Nem tudom, de másnak nem jutott eszébe, hogy az Apple hol használ ilyet már?
Van egy olyan érzésem, hogy megtették a következő lépést az iOS és az OSX összevonásához, nem lennék meglepve, ha rövidesen bejelentenének egy Macbook Air-t a most debütált A7-es procira optimalizált OSX-el, 20-30 órás üzemidővel.
-
erdoke
titán
válasz Parallaxis #423 üzenetére
És ha még olvastad volna, mit küldött ki ma reggel az IT. Egyrészt ugye mi már csak iOS eszközt használ(hat)unk mobil fronton, de hogy másnap reggel reagáljanak egy új mobil OS bejelentésre (!), az hihetetlen. Üzleti ügyfeleknek kiemelten fontos ez a frissítés.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Blyan
félisten
válasz Oppenheimer #421 üzenetére
Van rá sansz, hogy megjelenik valami hasonló, még ha nem is túl sok. De több, mint eddig bármikor.
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
falijja
őstag
Nesze semmi fogd meg jól 300 ropiért....
-
Gadgetfan_
senior tag
Tegnap még úgy gondoltam nem váltok, de mára meggondoltam magam és amint megjelenik veszek egy iPhone5S-t, lecserélem a már három éves i4-met. Gyanítom ez lesz az utolsó számomra még elfogadható méretű szifon, a trendet és a jeleket nézve valószínű a i6-os már kb. 5"-os lesz és az már nekem nagy.
Tetszik az új fényképező a kettős villanóval, várom már a teszteket róla. Az ujjlenyomat-olvasót is okos, hasznos ficsörnek tartom, és használni is fogom, a sok elmebeteg paranoid lázálmai meg nem érdekelnek. A 64 bites procinak még ugyan nincs sok haszna, de az Apple-t ismerve valami nagy tervük van vele a közeljövőben, mert nem jellemző rájuk a felesleges e-pénisz mutogatás, ha hardveresen valamit erősítettek, annak eddig oka volt mindig.[ Szerkesztve ]
"Otthon" az, ahol a telefonod magától csatlakozik a wifire
-
Ursache
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
tibi683
tag
válasz buvartacsko #420 üzenetére
Ne is törődj velee a hozzászólása tükrözte laikusságát
-
Cyberpunk
félisten
-
mrThomi
addikt
En vartam vna egy nagyobb kijelzot. Nalam ez igy mar felejtos sajna pedig magyon tetszik. 20tol itt mar elerheto lenne nemetbe de ez a 4es kiejlzo leider viel zuuu klein
-
gyuromoj
veterán
[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
erdoke
titán
-
donceleger8
őstag
De szeretem ezeket a hozzáaszólásokat, azt hiszed kell neki egy seggnyaló? Amúgy meg lehet több közöm van a műszaki cikkekhez, mint neked, immáron 15 éve foglalkozom hasonló dolgokkal, nem mondanám magamat laikusnak. De te tudod. Beböfögsz ide egy egysoros kommentet és te vagy a király, mert jól megmondtad! Grat!
Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
donceleger8
őstag
válasz buvartacsko #420 üzenetére
Nem haraxom, teljesen más a nézetünk! Szerintem az a marhaság, hogy ezt az ujjlenyomatos pár perces csodát ilyen szinten nevezik innovatívnak. Szerintem ez harmatgyenge újítás egy ekkora brand esetében, hogy szinte e köré építsék az új telót!
És igazad van, valóban sosem érdekelt a PPI szám, én ugyanis azon kevés mobilhasználó közé tartozom, aki nem nagyítóval a kezében használja az eszközt, és nem azon rágódom, hogy vajon ma is meg tudom-e számolni a pixeleket, vagy sem. Én használom a telefont és nem érdekel, hogy ezt 214, vagy éppen 344 ppi mellett. Látható mindkét esetben a lényeg, ez nekem bőven elég. Filmeket meg tévén nézek, nem pedig egérmozit tartok az ágyban.
Ráéreztél, mert a Samunál is zavar a mega super amoled, az is csak egy jól hangzó valami.
Több összehasonlító tesztet is olvastam a közelmúltban, mert a mobiltelefonok a gyengéim, és ott bizony az iPhone 5 alul maradt. Nem én csináltam a tesztet, nem én írtam a cikket, szóval ezért ne ám haragudj. De a szemem jó és bizony a végeredményt még meg tudom állapítani.
Nem mondtam, hogy nem érdekel a téma. Noha soha nem lesz szifon készülékem (és igen, próbáltam már legalább egyet), ettől függetlenül gondolom itt lehetek és leírhatom a véleményemet, még akkor is ha az merőben más, mint a többség véleménye! Én egyszerűen ezt gondolom az Apple termékekről és erről a telefonról. Ez van!Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
MartOOn
addikt
válasz gyuromoj #442 üzenetére
Vízálló? Mert különben nem agyon tudom elkepzelni hogy hogyan fotózták a medúzás képet... Vagy ez az uj vaku nem is csillan meg az akvarium oldalan? Most komolyan... Erosen ketlem hogy ezek "erintetlen" 5s képek.
HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E
-
Parallaxis
addikt
válasz donceleger8 #446 üzenetére
Szerintem az a marhaság, hogy ezt az ujjlenyomatos pár perces csodát ilyen szinten nevezik innovatívnak.
Vigasztaljon, hogy nálad okosabb emberek is szólták már le az Apple-t.
Az egyik éppen most távozik a Microsoft éléről, mert Ő sem jól mérte fel a bemutatott eszköz innvatívságát (igaz mielőtt távozik, felvásárolta azt a céget, amelyik ugyancsak semmibe vette az Apple jelentőségét és az élről a semmibe bukott)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest