Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Xiaomi Redmi Note 3 Pro "Qualcomm" 2/16 és 3/32 - KENZO
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
-
DMG
senior tag
Mi a véleményetek? A Pure mobile-ra rákérdeztem, lehet-e kérni eredeti rommal, vagy hogy milyen rommal érkezik, ez jött válaszként:
"A készülék kínai piacra lett tervezve. Mi úgy kapjuk a beszállítónktól, hogy már van rajta egy multilanguage szoftver, ami tartalmazza a magyar nyelvet is. Emelett megcsinálják, hogy működjenek a Google alkalmazások és a Play Áruház is.
Mi így kapjuk és ezen nem is szeretnénk változtatni. Egyébként a gyári ROM-on se Google alkalmazások, se Play Áruház, se magyar nyelv nem lenne.
Megfelelő lehet még így is esetleg?"Ha nagyon mókolt a rom, rá lehet majd varázsolni az eredetit?
Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.
-
Nafika
csendes tag
Sziasztok!
Megérkezett a telefon Note 3 Pro 3/32, van benne Magyar nyelv, van rajta Play. Ezek szerint csak sikerült valamit összeollózniuk.
Android verzió 5.1.1.LMY47V
MIUI Global 7.1 stabil 7.19.0.0 LHOCNCL
CPU Hexa-core max 1,8GhzSzerintetek vissza lehet rakni az eredeti Angol romot, vagy maradjon ez?
-
Milestone2
nagyúr
Ha jól látom mától letölthető (ma van a hivatalos kínai megjelenés) a Redmi Note 3 Pro ("Kenzo") Stabil FASTBOOT ROM a hivatalos FASTBOOT letöltő oldalról..
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
Milestone2
nagyúr
Hát hamarosan kiderül, hogy mennyire hivatalos a ROM-od...ha soha nem érkezik rá frissítés, akkor azért majd gyanakodj egy kicsit...a ma letölthetővé tett hivatalos ROM (egy hsz-vel feljebb linkeltem) a V7.1.16.0.LHOCNCL...de az idő majd eldönti...hogy mit okoz és mennyire fogod jól érezni magad ebben az összegányolt 7.19.0.0 LHOCNCL ROM-ban...egyébként HASZNÁLD EGÉSZSÉGGEL és ELÉGEDETTSÉGGEL!
[ Szerkesztve ]
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
DMG
senior tag
Hú, ha minden igaz holnap már át is vehetem a telefont.
Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.
-
Criminal017
őstag
Van xiaomi.eu stabil ROM is...
[link] -
J.Cs.
tag
válasz Milestone2 #1306 üzenetére
Az első link-re a főoldal jön be.
-
J.Cs.
tag
válasz Milestone2 #1311 üzenetére
Engem igazából a leírás jobban érdekel mint a link.
Bootloader nyitás nélkül hogy rakod fel azt a xiaomi.eu-s romot?
[ Szerkesztve ]
-
Milestone2
nagyúr
Azt sehogy nem rakod fel. Kivéve, ha az XDA-n, vagy en.miui.com-on el nem készítették már a zártra felrakható verziót.
A kínai fastboot oldalon van leírás, de azzal nem sokra mész, egyébként a második link a kínai letöltőoldalra visz. Ott meg lehet találni a kenzo ROM-ot.Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
J.Cs.
tag
válasz Milestone2 #1313 üzenetére
Még szerencse nem jött meg a telefon, mert akkor most nézhetném a google kínai fordítót. Hátha később fent lesz az angol oldalon is valami olvasható formában.
-
Milestone2
nagyúr
-
J.Cs.
tag
válasz Milestone2 #1315 üzenetére
Elviekben az eredeti romot vissza lehet rakni bootloader nyitás nélkül is nem? És akkor vissza áll eredetire minden.
-
Milestone2
nagyúr
Kicsit zavaros a fejemben ez a kérdés, de az alap RN3-nál is csak Tools segítségével lehetett, de mivel ez nem MTK, hanem Snapi szerintem más cuccok kellenek majd hozzá mondjuk a MiFlash program.
Utánakérdezek. Ha kapok választ, írom.
-
válasz Milestone2 #1307 üzenetére
Érdekes, hogy nem a legújabbat tették letölthetővé. Nekem 7.1.18.0-ás van a telón.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Milestone2
nagyúr
Láttam hogy az a legujabb, de az mar frissitett. A fastboot tudtommal rendszerugrastol-rendszerugrasig ugyanaz marad. Tehat most ez a 7.1 fasboot ROM, cserelni akkor fogjak, ha kijon az elso 7.2 ROM RN3Pro-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Milestone2
nagyúr
válasz Criminal017 #1317 üzenetére
Nalam hozzaertobbek valasza, hogy a zart BL miatt nem fog Updateren keresztul sem felmenni, csak BL nyitas utan tudsz ra gyari vagy multi ROM-ot rakni.
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
Azt a 7.1.9-est megnézném, még az is lehet, hogy az eredeti ROM. A zip-es verziò van csak meg, ahol fentebb linkeltem, de az Updaterrel nem megy fel, can't verify update package üzenettel.
[ Szerkesztve ]
-
Criminal017
őstag
Húhú, alakul ez...
[link] -
Milestone2
nagyúr
válasz Criminal017 #1323 üzenetére
Mivel Snapis már irtam a MiFlash lesz hozzá jó (más nevén MiPhone) de ez csak Fastboot ROM-ot rak fel. És gyalul mindent.
RVR400: Milyen 7.1.9-es ROM-ot?
J.Cs.: Na, felment a FASTBOOT ROM, akinek kéne.
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz Milestone2 #1324 üzenetére
A 1303-as hozzászólásban ott a link, van fent 2 zip update, 7.1.9 és 7.1.16, meg a 7.1.18 is fent van, de az nem tudom, hogy zip-es vagy flashelős verzió. Mindenesetre a 7.1.9 zip verzió nem megy fel az Updaterrr a 7.1.18 verzióra.
-
Milestone2
nagyúr
Belenéztem.
Elszörnyülködtem.
Teljesen új fájlstruktúrát / ROM szerkezetet tartalmaz a 7.1.18
Ez az új védelem, amit beépítettek.
Fenyegetőztek már vele, hát megtették.
Még nehezebb lesz a nyelvi csapatok dolga.Downgradelni recovery nélkül szerintem nem fogsz tudni.
Recovery meg ugye csak BL nyitás után.[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz Milestone2 #1328 üzenetére
Még csak tömörítve sincs az egész rendszer, ott van kibontva a System is. Érdekes. Jó eséllyel a boot.img a lelke az egésznek. Ott van a preloader.
szerk:
A 7.2-esben van külön preloader.img.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
Milestone2
nagyúr
válasz tibcsi0407 #1329 üzenetére
A bal oldali a régi (7.1.9)...a jobb oldali újban (7.1.18) már teljesen más.
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
-
Milestone2
nagyúr
válasz tibcsi0407 #1331 üzenetére
Egy olyan védelmet építettek bele, hogy idézet a nyelvi csapattól: "...beletettek minden romba egy boot.img védelmet ha elindul és érzékeli hogy mókolt (mint tudod, miui esetében mókolásnak számít a nyelvi fordítás is) ROM, bootloopot kapunk..."
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz Milestone2 #1332 üzenetére
Milyen kedves megoldás. Akkor kibontani nem sok értelme lenne.
utdetailing.hu
-
Milestone2
nagyúr
válasz tibcsi0407 #1333 üzenetére
Mindent megtesznek a srácok...csak egyre reménytelenebb a helyzet...minden új Xiaomi készüléknél...RN3Pro, R3, Mi5, Mi4s...
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz Milestone2 #1334 üzenetére
Igazából azt érik el, hogy a bizonytalan vevő (aki Kínán, vagy Indián kívül él) más márkát választ. Levelezek az SPEmall-lal és mondják, hogy a Mi4s nem jól fogy. Ami ugye érdekes, mert Kínában meg veszik, mint a cukrot.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
Milestone2
nagyúr
válasz tibcsi0407 #1335 üzenetére
Nem csodálkozom. Teljesen megölik önmagukat.
Persze, azt is figyelembe kell venni, hogy a csájomit csak és kizárólag a kínai és környéki eladás érdekli, mindent ezirányba tesz és szarik a világ többi részére.
Ők, ha elvesztik az európai vevőket is ugyanolyan eladásokat fognak elérni...Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
tibcsi0407
félisten
válasz Milestone2 #1336 üzenetére
Persze, de Kínán belül meg miért gond nekik a ROM mókolás. Én azt érzem, hogy a nyerészkedő webshopokkal akarnak kiszúrni inkább. Lehet így készülnek fel egy globálisan kereskedő saját netes boltra (maga lenne az álom )
utdetailing.hu
-
siletto
tag
válasz Milestone2 #1332 üzenetére
Akkor viszlát a Magyar nyelvnek?
Nem értem egyébként mi értelme ezzel foglalkozni a gyártónak
A kínai júzer úgyse tudja, hogy van ilyen, meg nem is foglalkozik vele, maximum az eladásaikat csökkenti. -
Milestone2
nagyúr
válasz siletto #1338 üzenetére
A Xiaomi hozzáállása nyelvi csapatokhoz a következő:
Aki ingyen minden héten elkészíti és odaadja a nyelvi csomagot az anyacégnek, az bekerül a Global ROM-ba.
Mindenki más betolakodónak számít és üldözendő custom ROM-nak számít. Ezt hívják minősített zsarolásnak.Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
Milestone2
nagyúr
válasz tibcsi0407 #1337 üzenetére
De a nyerészkedő webshoposokkal meg nem szúrtak ki, mert amint pár hozzászólással feljebb láthatod, ma is kézhez kapott az egyik fórumtársunk (ha jól nézte meg és írta le) 7.19.0.0-ás valóságban nem létező ROM-mal RN3Pro készüléket.
[ Szerkesztve ]
-
housejoy
tag
válasz Milestone2 #1339 üzenetére
bár nem a legjobb megoldás de szerintem ez nem zsarolás, én inkább annak látom hogy azt akarják megelőzni hogy bizonyos fordító csoportok ne üzletelgessenek helyi telefon árusokkal, ez érthető...
elég megnézni mi folyik most is a magyar részlegnél, laikusként elég elolvasni minden xiaomis topikot és kilehet szúrni a dolgokat... -
J.Cs.
tag
válasz Milestone2 #1321 üzenetére
Értem én, hogy bootloader nyitás nélkül még az eredeti romot se lehet vissza rakni, de akkor magyarázza el már valaki, hogy a drága webshopok hogy mókolják rá a saját custom romukat?
-
tibcsi0407
félisten
válasz Milestone2 #1340 üzenetére
Idővel úgy is a webshopok isszák meg ennek a levét. Kétlem, hogy heti OTA frissítést fognak adni. Nálunk is a Le1S-nél is 4 hónapos ROM van a webshop verziókon és akik nem cserélnek sorra fekszik ki a telefon piros LED hibával.
utdetailing.hu
-
Milestone2
nagyúr
Ezt írtam le az előbb...
KAMU, hogy a BL zárás a vevő érdekében a webshopok ellen lett bevezetve!
A vevőnek sokkal nehezebb lett, a kínai webshopos meg továbbra is fel tudja rakni a saját gányolását...
Szomorú. De ez átverés.A gyártó részéről is. A webshop részéről is. (Soha egyetlen webshopot nem láttam, aki leírta volna, oké, magyar nyelvű szoftverrel küldöm, de én gyártottam, soha nem fog frissülni... Nyilván csak annyit ír a hirdetésbe, ami az érteke: hé magyar paraszt, gyere, vedd meg nálam, magyar nyelvűt kapsz...)
[ Szerkesztve ]
-
siletto
tag
Rá lehet, mindent rá lehet, csak eléggé érteni kell hozzá
Más kérdés, hogy megéri-e az időtöltést, és mennyire lesz használható.
Lehet, hogy kell hozzá kicsit komolyabb eszköz, mint egy USB kábel, de mivel ez is csak egy nagy rakás kód, mindent lehet.Ugyanez van nyitott BL-nél is, réges régi telókra Android 6, és társaik.
-
válasz Milestone2 #1339 üzenetére
Na de akkor miért van csak angol és kínai nyelv a hivatalos romban? Senki sem küldi el nekik a fordítást?
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
-
t.roby90
tag
Miért olyan fontos, hogy lecseréljétek a gyári romot, úgy értem a kínai/angol romot? Arra is fel lehet rakni a play áruházat és társait. Csak a nyelv miatt?
Új hozzászólás Aktív témák
-Kérdés előtt kérlek olvasd el a topik összefoglalót!
-Hirdetni Hardveraprón lehet, a topikban nem!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest