Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz BLC #2025 üzenetére

    Érdekes kérdés.
    Első körben fontos leszögezni, hogy az árakat csak azonos tárhelykapacitás mellett lehet összehasonlítani.
    Az Apple oldalán az i12 128GB és az i12pro128GB-os modellek között "csak" 68.000 Ft különbség van.
    64GB vs 128GB esetén pedig kereken 90.000 a különbség. Vagyis 8 ezer forint már valahol "csúszik" a szolgáltatói árnál.

    Két év alatt biztos, hogy semmilyen teljesítménybeli különbséget nem fogsz észrevenni. 4-6GB biztosan számít, de általános használatot tekintve biztos, hogy majd csak később.
    Ami a fényképeket illeti a plusz egy lencse tök jó, hogy van. Ez egyéni kérdés, hogy kihasználod-e vagy sem. Azon kívül minőségben maximum este tud valamivel jobbat, de az azon kívüli minősége olyan minimális, hogy max tesztekben kimutatható.
    Kollégával pár hete néztük össze az iPhone XS és a 12Pro esti, beltéri képeit. És gyakorlatilag semmi minőségbeli különbség nem volt. Sőt, a világítások sárgás, meleg tónusát igazából az XS jobban megközelítette, mint a 12Pro. Egy picit mintha élesebb lett volna a 12Pro képe, de ez is csak akkor látszott, ha belezoomoltunk a képekbe. A lidar, mint 3D scanner egész jó, ha pénz tudsz keresni vele, akkor megéri a 12pro, ha nem akkor ez sem érv mellette.

    Szerintem a kérdés, hogy megér-e + 68 ezer forintot a harmadik kamera a lidar a + 64GB tárhely és a - szerintem sokkal - jobb design, meg a plusz 2GB ram, ami biztos, hogy majd csak több év múlva lesz igazán hasznos? Nekem megért, ezért van 12pro-m, de én 5 év után váltottam, nyilván kevésbé volt fontos az ár. Azonban ha tavaly vettem volna i11-et, lehet nekem se érte volna meg.

Új hozzászólás Aktív témák