Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Logotípia lesz az inkább
“All nothings are not equal.”
-
r4z
nagyúr
Én konkrétan a falra mászok a "logotípia" kifejezéstől, nekem túl szakmai
Érdekes volt olvasni, hihetetlen, mennyire összehangolták a neveket (a Macintoshra az életben nem jöttem volna rá). Az iPod, az iPad és az iPhone is egy almafajta?
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
őstag
Érdekes kis történet
A StarKing-ról sose jutott volna eszembe, hogy egy almafajta, mivel mindig angolosan mondtam
Ma is tudtunk meg ezt-azt -
hemaka
nagyúr
felhomályosultam
-
zola8van8
tag
Az i betű honnan jött ( iOS, iPod, stb.)?
-
tschyllagh
tag
hát én valami hosszú, bonyolult sztorira számítottam, de ez is aranyos volt, köszi Bocha
Samsung Galaxy Nexus 4.2.2
-
csokimikulas
tag
Latszik Bocha, hogy nem voltal tul sokat a piacon gyumolcsot venni.)
-
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz csokimikulas #7 üzenetére
Nem szeretem az almát... meg úgy általában a gyümölcsöket.
Game On minden második szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n
-
plus44
veterán
Érdekes történet, de informatív és már ezt is tudom
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
joey04
titán
Ken Segall találta ki, elsőnek az iMac esetében.
Ken Segall neve sokaknak valószínűleg nem ismerős, de az Apple szempontjából azért érdekes figura, mert neki köszönhető az iMac elnevezés, amit - mint kiderült - Steve Jobs nem igazán szeretett kezdetben. Később aztán minden termékre ráragasztotta a magánhangzót.
KS: Öt nevet ajánlottam neki, ezekből négy áldozati bárány volt, és egy, ami igazán tetszett: az iMac. Az i az internetre utalt, de ugyanúgy lehet individual vagy imaginative is.
-
BigFlex
csendes tag
Jó a Story.
Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3410, Alkatel OT 565, Nokia 6600, Nokia 6630, Nokia 5800 Mi az a két kis lapos műanyag mütyür? Csak nem samsung? A z t a.... már telefonokat is gyártanak ?!
-
mrhitoshi
veterán
Jól tartja magát István bá'.
Amúgy nem rossz történet. Sőt inkább egy álom történet, így ahogy elolvastam, volt egy emberke, aki dolgozott és mellette volt egy farmja, majd elindít egy számítógép céget, és tessék mi sül ki belőle.[ Szerkesztve ]
PS4
-
addikt
válasz csokimikulas #7 üzenetére
Azért, majd ha sikerül, vegyél nekem is két szem gyümülcsöt!
Köszi...Egyébként a klasszikus starking finom alma, de november vége után olyan kásás, hogy a fene se eszi meg!
Jó szerencsét!
-
Everman
addikt
"A logótípia története sem túl bonyolult. A benne lévő harapás Bibliai utalás, az Apple logója gyakorlatilag nem más, mint Ádám és Éva almája, azaz a Tudás Fájának termése."
Ez az utólagos magyarázat.
A valóság picit más. Amikor az első logóváltozatról [link] átváltottak egy egyszerűbbre, akkor a nyomda egyszerűen elrontotta a színbontást és az apple (akkor még végig kisbetűvel írták) feliratot belenyomtatták az almába, az a betűvel felültakarva annak egy részét. Ez tetszett meg Jobsnak és az Apple II idejében végig így jelent meg a logó a gépeken, kazettákon és szóróanyagokon. [link] [link]Szóval amit ma harapásnak gondolnak sokan, az valójában egy nyomdahiba volt
-
-
S-eye
senior tag
Annyi a bibi,és ezt sokan rosszul tudják,hogy a Bibliában nem alma,hanem egyszerűen csak gyümölcs szerepel.
-
Puma K
nagyúr
MI AZ A SMILE??? ÖSSZE SÍROM MAGAM NAGYON JÓÓÓ!!!
A cikkhez:
A logó miért a mások vagy melegek vagy kö... izék színeit kapta?
Az első logót látván fehér, USA béli, selyem, homár fiúkat tudok párosítani. A fekete logó meg 50 Cent-et juttatja eszembe."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
joey04
titán
A logó miért a mások vagy melegek vagy kö... izék színeit kapta?
Janoff így emlékezik vissza: „Először a szupermarketben vettem egy zacskó almát és felszeleteltem. Órákig csak bámultam az egészet.” Munkája gyümölcse egy 2D-s fekete-fehér alma lett, amelybe a jobb oldalán egy egészségeset haraptak. Jobsnak tetszett a koncepció, de színesben akarta látni. Janoff főnöke vitatkozott ezzel, mert a fekete-fehér logoval olcsóbb a nyomtatás. „Jobs azonban eltökélt volt, szerinte éppen a színes kép teszi a vállalatot humánusabbá.- folytatta Janoff. – Így kiszíneztem, úgy ahogy elképzeltem, anélkül hogy a szivárványos elrendezésre fókuszáltam volna.”
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
-
tDr1v3r
veterán
Magyarország legrégebbi APR-jének
Az első az XMS volt.disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
-
Hatvan9
senior tag
A fekete a bűnbeesés almája.
-
davep
tag
Amennyire ötletes neveket találtak ki anno, annyira bének ezek az iTerméknevek és ráadásul mind foglalt is volt annyira (talán az iMac kivétel) ötletesek. Az iPad ráadásul intimbetét márka volt
szerk.: Megnéztem az Imac márkanevet 1951 regisztrálták először...
[ Szerkesztve ]
Machete don't text
-
-
-
marcias
őstag
Ezek szerint akkor nem tudni.
Az én verzióm amúgy az, hogy az "i" mint én jelenik meg. Ez lehet hogy kicsit furán hangzik, de nem szó szerint kell venni, inkább csak sugallja, hogy ergonómikus, felhasználóközpontú cuccokat terveznek, ahol az egyén van a középpontban, továbbá, azáltal, hogy minden eszköz előtt ott van, egyfajta iÉrzés is kialakul az emberben. -
Morden24
nagyúr
Izé, ezen videó szerint teljesen egyértelműen és hivatalosan "internet" az i betű az iMac-ben.
Az iPod-ban meg a többiben meg akármi[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
-
Ricardo
titán
Bele sem gondolok mi lett volna ha tehenészetet üzemeltet akkoriban
-
szilagyiv
senior tag
Az első kézigépüket meg Newtonnak hívták - éérted, alma meg Newton...
-
Morden24
nagyúr
Nem is kellett, fentebb írtam, hogy az ezredforduló környékén, meg utána halom cégre rájött az "i" mánia, mobiloktól a kocsikig. Hogy éppen aktuálisan internetet, intelligenciát, innovációt, istentudjamit jelentett, az szinte halál mindegy, de nem esnék le a forgószékről, ha néhány esetben kiderülne, hogy igazi, átgondolt jelentése nem is volt, a lényeg, hogy a trendnek megfelelően volt elnevezve az adott produktum
Sectumsempra - For Enemies
-
Injun
senior tag
+1 a logotípia ellen.
-
M@rcelot
csendes tag
Már csak arra vagyok kíváncsi a Blackberry honnan jött
[ Szerkesztve ]
-
daniel909
addikt
+1 a blackberry honnan jött felvetésre
YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ
-
cherockee
aktív tag
A harapásos dolog nem egészen igaz így...lásd:
"I designed it with a bite for scale, so people get that it was an apple not a cherry."
http://creativebits.org/interview/interview_rob_janoff_designer_apple_logo
(amúgy a logotípia nem az, amikor szöveges a logo?)
[ Szerkesztve ]
-
iSTYLE
csendes tag
A legrégebbi APR elég erős kifejezés. 2005 augusztusában nyílt meg az Andrássy út 4. szám alatt az A4 Apple Center, ami után a következő Apple Center a StarKing Mom Park volt. Az Apple Center programot az Apple később átnevezte Apple Premium Reseller programra és ekkor szólította fel partnereit, hogy változtassa meg a nevét így lett belőle iStyle.
Az Apple Computer Inc. sosem volt Apple Computers...
www.istyle.hu
-
MikroTikker
tag
Hmm, ez tényleg érdekes De a Windowst vajon miért hívják Ablakoknak?
-
nagyúr
Ez egy rövid de érdekes írás volt.
Més que un club!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest