Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Xiaomi Mi A1 gyakran ismételt kérdések (Frissítve: 2018. 03. 08)
MobilAréna teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Nem a régi verziót adták aminek lapos a kábele, hanem az új Fresh Editiont adták az azért nem 3.dolcsi(és nem oem verzió hanem dobozos) és sz.tem simán hozza egy komolyabb 15-20.dolcsis füles szintjét, hangzásban és minőségben is. Szóval annyira azért nem szar az!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Luck Dragon #1947 üzenetére
Majd ha lesz már A1.re custom KERNEL, akkor lesz duplakoppos feloldás is(lezárás van most is ha felteszed a nova-t), de én előbb egy működő TWRP nek örülnék leginkább!
amúgy meg nem tudom miért jó ha ezért az opcióért el pocsékolsz 8-10.%-ot az aksiból, mert ugye nincs ingyen hogy folyamatosan azt figyeli a teló hogy te mikor pöckölöd meg 2x a képernyőt!
-
nagyúr
válasz Matyi222 #2000 üzenetére
nálam tökéletes megy minden hívókép!
próbáld meg törölni a telefonszámhoz tartozó képet, elmenteni, majd egy restart a telónak, ezután próbálj egy másik képet hozzá rendelni az adott számhoz, lehetőleg ne ilyen 8-10.megapixeles méretben, hívó képnek bőven elegendő 1-2.megapixeles kép is!
Ha így se megy nem tudom mi lehet de biztosan nem a teló hibája hanem valami más végett nem megy akinél ez nem működik!
Amúgy meg van rengeteg app erre (PL: ez) amúgy sem olyan nagy durranás az a kép amit kitesz, vannak teljes képernyős híváskép appok is!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
Csak nehogy hanyatt dobd magad, mivel élőben koránt sem olyan kávamentes az mint a képeken, és maga a gyártó is a kinai telók leg rosszabb képviselője, nameg hiába a nagyobb aksi az MTK proci 2x annyit fogyaszt mint egy s625, szóval talán 4.óra kijelző időd összejön vele visszafogottabb használattal!
-
nagyúr
válasz batai15 #2215 üzenetére
Na csak igazam lett, ahogy látom a Meizu M5 nem volt túl sokáig használatban, ugye hogy nem hittél nekem hogy az egy hulladék kacat... az MTK SOC val egyetemben.
#2061 Ájvé : Helio P25 ide 16 nm oda az MTK akkor is egy hulladék mind, igaz papír szerint 25% al kevesebbet fogyaszt mint az elődei, de valóságban még a 10% sem jön össze neki ebből! Volt elég MTK-s telóm az alaptól a csúcsig (reménykedve hátha tudtak valamit csiszolni a harmat gyenge GPU-n és az aksi zabáló SOC-n) de mind hulladék volt intenzív használattal mind merült mint a titanic jó ha 3-3,5 órás kijelző idők össze jöttek {pedig némelyikbe elég komoly 4-5000mah aksi volt}, és olyan forróak voltak hogy tojást lehetett volna rajtuk sütni![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Viktor0610 #2409 üzenetére
Ha nagyon eget verően fontos.... ezt tedd hozzá!
Mert amit Alin/eBay on megkapsz 300.Ft ér ők 3000.ért árulják! Szóval 10X áron veszed meg ugyan azt!
Én nemrég vettem pár cuccot az A1.hez
vettem 7.db tokot nem gagyikat közöttük az ajánlott vastag karbon mintázatút meg még jónéhány más típust
aztán 3.db TG 9H üveget közöttük az ajánlott MOCOLO típust
a 3.db üveg+7.db tok 18.dolcsi volt tehát kb 4600.ft
a fent ajánlott boltban a karbonos tok 3500.Ft + a MOCOLO TG üveg 6000.Ft szóval lehet matekozni hogy ebben a boltban a 10.termék mennyibe kerülne!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bajtokarpi #2437 üzenetére
Ezt => 100% Original Mocolo Silk Printing Full Cover Tempered Glass de 1hete mikor rendeltem még csak 3,79.be került
-
nagyúr
Ilyen ökörséget hogy tudtál leírni! Nekem is volt, vagyis inkább van még LG G2.esem de uj korában se tudta még a fele üzemidőt sem mint az A1.em! Vagy te csak bekapcsoltad a képernyőt a leg kisebb fényerővel és letetted az asztalra?
A G2.met már DÉLBEN Töltőre kellett dugnom jó ha 3-3,5.óra SOT kijött vele, ugyan olyan használattal az A1. 8.óra SOT.t megy! Szóval marhára nem ugyan annyit bír!
-
nagyúr
Csak lejáratod magad!
soha senkinek nem ment annyit még 1.napos korában sem az LG G2 ese! Még akkor se bír ki ennyit ha manuálisan a minimumra veszed a fényerőt és a kijelző lezárási idejét ki kapcsolod, és nem csinálsz rajta semmit csak leteszed az asztalra és hagyod ott állni amíg le nem merül teljesen!
Ha használja az ember főleg böngészésre 3-4G hálózaton, nagyon kellett imátkozni hogy 3,5.órár kibírjon úgy hogy a fényerő manuálisan le volt véve 15% ra! Ha 50% fényerővel használtam akkor még 2,5.órát se bírt ki!
És ez nem csak nálam volt így ha vissza látogatsz a G2 tropikjába kb mindenki ilyen üzemidőket mondott! Szóval nem kéne ilyen hülyeségeket irkálni hogy egy Snapdragon 800. SOC ugyan annyit fogyaszt mint egy S625!
És hogy lásd nekem még jelenleg is megvan a G2 esem naprakész állapotban!
-
nagyúr
Bootloader Nyitás és Zárás után is AJÁNLOTT egy Hard Reset a legtöbb telefon ezt meg is teszi magától a műveletek után! Az A1 nem ilyen tehát manuálisan kell elvégezni rajta nyitás/zárás után egy gyári állapot vissza állítást!(lehet hogy ettől helyre is rázódik a wifi probléma)
De még jobb még akkor ezt megtenni mikor a nyitást/zárást csináljuk és még Fastboot módban van a teló, csak be kell gépelni nyitás/zárás után hogy
fastboot erase userdata
és entert nyomi.
Értelem szerűen a telefonról minden adat törlődik ami a belső tárhelyen volt azok is, szóval ha van rajta fontos dolog azt le kell menteni a művelet előtt! -
nagyúr
válasz #53667584 #2703 üzenetére
És ezt az infót honnan veszed? Márpedig van értelme és ahogy írtam ajánlott is!
XDA -n is írták hogy volt aki kinyitott aztán kapott egy szép Bootloop ot, miután nyomott egy HR-t jó lett neki! Tehát nem csak biztonsági oka van hogy kell a HR
-
nagyúr
válasz kelzsoca #2714 üzenetére
Ha esetleg kell itt megtalálod a teljes Augusztusi ROM ot is tissot_images_7.8.23_20170823.0000.00_7.1_61cf97d794.tgz
-
nagyúr
FM Rádió MEGOLDVA!
Találtam egy hibátlanul működő FM rádió alkalmazást NEM KELL ROOT SEM HOZZÁ!
TUNED - Radio FM néven fut az áruházban!
És az érzékenysége is KIVÁLLÓ + van RDS funkció -
nagyúr
válasz DroiDMester #2756 üzenetére
Akkor bocsi rácok ezt nem is teszteltem hogy net nélkül megy-e
-
nagyúr
BL nyitás/zárás csak egyféle képen lehetséges!
NYITÁS: fastboot oem unlock
ZÁRÁS: fastboot oem lock
ha a xiaomi féle Mi Flash Unlock progival csinálod ez is azt csinálja csak nem neked kell kézzel be pötyögni!
kelzsoca kolléga programja is ezt csinálja mivel más módon nem lehet se nyitni se zárni a BL -t!Ha telepítesz Root ot(mindegy milyen módon a sok közül) nem fog működni az OTA erre már van egy ötletem hogy működhet a dolog, majd a következő OTA -nál kipróbálom és ha megy a dolog be fogom írni ide!
-
nagyúr
Nálam alap a Root az nélkül nem tudnám 5 percig se használni egy droidos telót sem!
PL: én használok hívás rögzítő app ot ahoz is root kell, AD Block progihoz szintén kell, és valamiért ki felejtették az A1 ből a hardveres menü gombot is mivel egyik HW gomb sem funkcionál úgy, tehát használnom kell a Button Mapper progit is amihez szintén root kell, és még sorolhatnám tovább hány általam használt app hoz kell root jog
Persze ez egyéni igény, van akinek jó úgy alapon ahogy van az A1
-
nagyúr
válasz Viktor0610 #2783 üzenetére
1, Xposed telepítése után nálam nagyon durván merült a teló(2.sim el használom) pedig csak gravitybox ot tettem fel mellé
2, ujjlenyomattal kikapcsolni a telót,mi értelme?? én a home gomb dupla érintésére állítottam be az imént említett Button Mapper app al hosszú nyomásra pedig a zseblámpa aktiválódik!(vagy amit akarsz)
3, Greenify totál hülyeség jobban merül tőle az összes olyan droidos teló amin android 6 vagy frissebb rendszer van!
4, Reklám mentesség tökéletesen működik az AdAway progival, nem tudom nálad mi lehet a gond
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Matyi222 : amit én használok hívás rögzítő app ot ahoz kell, a többi app hulladék minőségben rögzít amihez nem kell root[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ne kelljen már 16.odszor is leírnom! MENÜ gombra itt írtam megoldást ha nincs root od akkor sajna nincs megoldás rá!
és ugyan ezzel megoldható a zseblámpa gond is!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Minek a virágbolti verzió!
a Play ról tölthető FREE Verzió is mindent tud egyedül a rezgés erősséget nem lehet benne vezérelni a többi funkció mind működik!
Persze root az kell mindenképp hozzá, de ezt már nem is 1x írtam! De megéri az árát a pro verzió is nem kerül olyan nagy összegbe[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
VÉGRE MŰKÖDIK A TWRP és a ROOT(Magisk) is hibátlanul együtt!
a mai kiadású Magisk-v14.4-20171103-073038.zip -et kell használni hogy működjönek együtt!
Telepítésnél pedig előbb a twrp-3.1.1-1-installer-tissot.zip ez kell telepíteni és erre kell ráengedni a Magisk-v14.4-20171103-073038.zip -et!
indítani pedig a megszokott módon vagy megfelelő programmal Recovery -be újraindítani vagy a megszokott billentyű kombináció kikapcsolt állapotban hangerő Fel + Power gomb, vagy mehet ADB parancsból is Reboot Recovery
Működik a mai 7.10.30.as Frissítéssel is
-
nagyúr
Ha OTA -n frissítesz az mindég az offline partíciókra települ tehát ha jelenleg az A partíció az aktív akkor ha OTA települ az a B re fog települni és OTA frissítés után mikor újra indul akkor vált át a másik partícióra!
Tehát ha OTA -n frissítesz mindég csak az 1ik partícióra települ, pont azért hogy ha valami gond lenne a frissítéssel ne legyen tégla a telóból!
Viszont ha MiFlash -el telepítesz ROM ot az mind az A és B partíciókra felteszi a ROM -ot
Ha nyitva van bármelyik partíción(A vagy B, mindegy melyiken telepíted az OTA-t) a Bootloader akkor nem fog települni az OTA ezt is tudni kell!
-
nagyúr
válasz Viktor0610 #3140 üzenetére
Nekem is egyből ő ugrott be, ezekszerint annó csinált magának vagy 8-10. Nick.et
-
nagyúr
válasz L SYSTEM #3257 üzenetére
Ha AnTuTu vagy egyéb teszt program pontszámokat hajkurászod akkor természetesen nem egy szinten van, de normál használatot nézed akkor semmivel sem lassabb nála ha extra grafikájú játékokkal játszanál ott is érezhető hogy gyengébb az A1, de normál használatnál semmit nem veszel észre!
-
nagyúr
válasz Viktor0610 #3343 üzenetére
OTA.zip et nem lehet telepíteni kézileg SEMMIVEL! Még a gyári STOCK Recovery alól sem, ahonnan automatikusan működik az OTA frissítés
-
nagyúr
válasz Viktor0610 #3347 üzenetére
Hát az itt A1 nél sajnos nem fog menni, vagy Root vagy OTA, vagy váltasz MiUi ra bár ott se megy az OTA ha root van szóval nem is értem miről beszélsz, mondjuk ott is csak a Xiaomi.EU ROMokat tudod TWRP alól feltenni a gyári ROMok ott se mennek TWRP.vel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest