Új hozzászólás Aktív témák

  • zedcon

    tag

    válasz VinoRosso #5818 üzenetére

    Nem gondoltam volna, hogy itt lesz a megoldás, mert korábban beállítottam NB GTL Reference [0.635]-re ahogy láttam másoknál, de mivel nem segített ezért hagytam AUTO-n. Ezek szerint NEM SZABAD AUTON hagyni bizonyos esetekben! Még nem világos mit csinálnak ezek és miért kell növelnem és mekkorára. Azt eddig értem, hogy a VTT (FSB Term voltage százaléka).

    Van még pár teszt előttem, de könnyebb lesz mert sokkal stabilabb és ezzel már valószínűleg soha nem fog összeomlani a Firefox és szerintem a játékok sem fognak kilépni olyan gyakran mint szoktak (1-2 óra után). Csakhogy lássátok a helyzet bonyolultságát, mert a RAM timing is közrejátszik. Ezekkel a feszekkel beállítottam a 4 memóriát 5-5-5-18-ra és az összes többi RAM timing AUTO lett. Így 1 percig bírta hiba nélkül ha a Common Performance Level: 11 és másfél percig ha Common Performance Level: 13. Ez annyit tesz a tapasztalataim szerint, hogy játékok már csak nagyon ritkán fognak kilépni, de még nem stabil mig a Stress System Memory hibázik (eddig tíz másodpercen belül mindig hibát talált, így ez nagy haladás).
    5-5-5-18

    Érdekes, hogy visszatöltöttem a korábbi 4 és fél perces teszterstabil RAM és fesz beállításokat és újra elnidítottam a stability testert. Fél perc után hibát dobott vele. Aztán nem csináltam semmit csak (stop / start) elindítottam újra a tesztet és 6 percig ment hiba nélkül, leállítottam mert ez egy beteljesült álom.

    Megpróbálom értelmezni mik ezek a beállítások, mert nem értem miért nem volt jó nekik AUTO-n.

    (Ha feljebb tudok menni FSB-ben megosztom veletek, de ahhoz mindenképpen állítanom kell a ref értékeket, mert FSB 450-en 1.3 - 1,3 FSB Termination-on és NB V-n sem volt stabil 6-os CPU szorzón)

    Köszönöm! :R

    Pontos vagyok mert mérnök, de van mikor eldobom az agyam. Lelkes Újonc vagyok 2003 (!) óta :)

Új hozzászólás Aktív témák