Új hozzászólás Aktív témák

  • zedcon

    tag

    válasz VinoRosso #4639 üzenetére

    Szia!

    Jónak túnik a sablon, de nálam ezzel be se tölt a Win 10 (kékhalál).

    Ezt a sablon használva annyit változtattam, hogy a Performance Level 11-et nem állitottam be (Auton hagytam) és egy minimálisat változtattam az FSB-n, hogy a Dram 899 Mhz legyen (901 helyett). Ezzel már betölt a Win 10, de pár katingatás után kékhalál vagy restartol a gép. Persze filekezelőt tudok használni, de pl. game esélytelen.

    Ezt követően majdnem mindent Auton hagytam a magas FSBvel és alacsony szorzóval és ekkor valamiért stabilabb lett és merészeltem egy számolásigényes tesztprogramot elinditani. Ime az eredmény, 1,256 a Vcore:

    Ugyanazzal az Auto settingsel a homerseklet

    Teljesen stabil volt, kb 15 percig hagytam. Bezártam, eltelt egy kis idő és kékhalál majd rebootol a gép.

    (Az alap ma már kicsit gyengécske 3 Ghzen teljesen stabil a gép, sokat játszottam a Metal Gear Solid: Phantom Painel és Deus Ex: Mankindal High-Ultra beállitással, nem haltak le, de hogy egy minimális proci tuning se lehetséges az fura.

    Arra gondolok, mivel a TDP-je az E5460-nak már a 120 Watt, igy tuningnál sokkal nagyobb lesz ennek (E5450) TDP80-as procinak a fogyasztása amihez az FSP 450-es tápom már nem elég (pedig lehúztam 2 winyót is, hátha az segit). Nade kis tuningért mekkorát kéne vegyek 500-asnál is nagyobbat? :)

    Muszály megoldást találnom, mert nem akarom visszatenni a 2 magos Celeronomat ezt a Xeont meg kidobni az ablakon. :( Olyan feeling mintha a Windows 10 korlátozna le, hogy picit is húzhassak a procin. Esetleg a Win7 jobban kezelné a tuningot? Továbbra is minumum 3,3 Ghz a célom, de 3184-on se stabil.

    Más ötletem egyenlőre nincs, nektek?
    Esetleg melyik az alkalmas progi amivel ki tudom olvasni a P5Q Deluxe AMI Biosának Auto beállitásait, mert célszerú lenne mindent manuálisan beállitani, ha találnék egy stabil állapotot a 3.0 GHz-en felül.

    Köszönöm a segítséget.

    Üdv.
    Zoli

    Pontos vagyok mert mérnök, de van mikor eldobom az agyam. Lelkes Újonc vagyok 2003 (!) óta :)

Új hozzászólás Aktív témák