Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz ricsi99 #13246 üzenetére

771-775 témában csak a szorzózárat tudom említeni az extreme prociknál, habár nincs kizárva hogy ES Xeon prociknál lesz szorzózármentes proci.

Nem 771-re vonatkozva hanem az újabbakra:
    Alapvetően a szerver procikban nem szokott lenni IGP, pár kivétel van. Az IGP-t inkább külön chippel oldják meg ami csak arra jó hogy adjon valami képet és a lehető legegyszerűbb leginkább bugmentes grafikus chippel alkalmazzák 3d gyorsítás nélkül. (őskövület chippekkel) Szervernek amúgy sem kell hogy képe legyen, távolról szokás elérni.

low end szerverek félig meddig asztali alkatrészekből és asztali sockettel: (Pl Dell T100 széria)
    Aztán ECC támogatás leginkább csak az alsóbb asztali szegmensben van (Pentum, i3) mivel az i7-est nem akarják konkurenciának szerverbe rakni. Xeonok meg alapból ECC-sek. Ez igazán nekünk nem hátrány és nem is előny, asztali lapban amúgy is megy sima ECC ram procitól függetlenül, de ecc funkció nélkül. Szervernél meg i7-est nem fog megenni ECC ramos gép. (próbáltam I7 2600-ast fuji serverben, de csak a xeon e3-1270-est ette ami szinte ugyan az) IGP támogatás itt szokott lenni megfelelő procival. Ha egy igp nélküli kerül bele akkor nincs kép (E3 1220-asal jártam így)

Ja megvan, asztaliaknál szerintem nagyobb a Tjmax érték.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák