Új hozzászólás Aktív témák

  • tg44

    csendes tag

    válasz moli.hu #3211 üzenetére

    Ha már itt tartunk minek hozzá külön hálózati eszköz, ha egyszer egy 20k alatti routert is simán fel lehet configolni erre a feladatra.

    Csak hogy a témába is vágjak:
    A rendszer úgy néz ki nagyvonalakban, hogy rámásolsz egy filet egy sdkártyára, rádugod a cuccot hdmis monitorra meg teszel rá usb-s billentyűzetet, felrakod hálózatra. Ezután kiírod az ip-jét valamire, és innentől le is húzhatod a monitorról/billenytűzetről, mert egy másik (akár windowsos) gépen is tudod konfigurálni. Rádugod a winyót, végigcsinálsz egy tutorialt, aztán webfelületen, vagy egy utorrenthez hasonló programmal tudod vezérelni hogy mit töltsön meg milyen sebességgel. (közben kell nem grafikus felületet használni, azt nem tudod elkerülni)
    Mielőtt arra adod a fejed, hogy egy ilyet csinálj, készülj fel 2 dologra: 1. nem minden fog elsőre sikerülni, sok idő lehet még felhúzod, mert nincs hozzá tapasztalatod mindenre guglizni kell, 2. nagyságrendekkel kevesebbet fog fogyasztani mint "valami windowsos" gép, és mivel nincs benne mozgó alkatrész csendes is lesz, de kicsit olyan mintha egy tök új világba lépnél be amit lehet nagyon megszeretni és nagyon megutálni.

    Nekem kb 2 nap volt 0-ról felhúzni a routerem ilyen feladatkörre (csak ott ugye a wifi működésre bírása, a belső hálózat mind mind megoldandó volt még plusszban, meg én csináltam sambasharet amivel több időt toltam el mint a többivel együtt összesen mert nem volt tapasztalatom). Összesen belekerült 22k-ba a sata-to-usb kittel együtt, kb egy éve stabilan megy, néha kell kalapálni rajta mert tud meglepő dolgokat produkálni, de visszanézve azok mind az én hibámból eredtek :)

Új hozzászólás Aktív témák