Új hozzászólás Aktív témák

  • vargalex

    félisten

    Nos, kb. 5 évig bírta a Nokia AC-10E tápom a Raspberry(k) folyamatos meghajtását. Anno még a 256 MB-os RPi 1-hez vettem a piacon használtan 500 Ft-ért. Majd cseréltem 512 MB-os verzióra, végül a megjelenése napján egy RPi2 B-re.
    Szerdán gondoltam frissítem a rendszert, de előtte készítek egy image-t a kártyáról, így leállítottam. Lementettem az image-t, kártya vissza a Pi-be és táp alá helyezem. Ritmikus halk sípoló (rezgő) hangot hallottam a Pi-ből és csak a zöld led villogott. A piros fel sem villant. Gondolom az induláskor szükséges feszültséget már nem tudta tartani, folyamatos futás alatt nem volt gond.
    Más táppal (többel is) próbáltam, indult szépen, de meg-megjelent a kis villám ikon. USB doctor-al nézve a feszültség nem esett le, úgyhogy a kábel lehet a ludas, de nem sikerült olyat találnom, amivel végleg eltűnne. Gondoltam addig jó lesz, amíg megnézem a Nokia tápot (jellemzően a kondik szoktak kiszáradni ezekben). Így is volt, tegnap megvettem az új kondikat, ma beforrasztottam és üzemel is tovább a jó öreg Nokia töltővel. Mindez 320 Ft-ból (kicsit drága helyről tudom az ilyen apróságokat beszerezni) és egy minimális munkából. :)

    [ Szerkesztve ]

    Alex

Új hozzászólás Aktív témák