Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz Jim-Y #1252 üzenetére

    "én azt szeretem a játékban, ha gondolkodnom kell, predictelni, hogy hol jöhet, előre kigondolni a mozgását, és a jó movementtel elémenni"

    Ezt úgy írod, mintha a többi játékmódban nem kellene ugyanezt csinálni (jó, freezerail kivétel). Ez alap.

    "duelben az életeddel egy embert kell kinyírni"

    Külön művészet megtanulni, hogy mikor halj meg 5 sec-kel előbb vagy később, hogy a következő power up-ot pont fel tudd szedni (vagy a spawn screen közben még lásd, hogy pontosan mikor vette fel azt az RA-t) vagy hogy egy folyosóval arrébb fröccsenj szét, hogy ezáltal kikényszeríts egy optimálisabb spawn-t.
    Meg hiába ölöd meg, ha a végén marad 8 health-ed és a következő spawn-jából néhány másodperc alatt kiszed MG-vel, máris nála a control, mert mire lesz nálad valami komolyabb fegyver, már nála vannak a shard-ok, fegyver meg mondjuk egy YA.
    Egy rosszul megválasztott kill és az utána esedékes halál miatt simán súlyos hátrányba is kerülhetsz, akár percekre is. Ezért kell jól (és gyorsan) meggondolni, hogy mit, mikor és miért. Nekem ez plusz mélységet ad a játéknak, ettől igazán Quake a Quake. És a Quad Damage-től. ;]

    "duelben legtöbbször face-to-face dől el a dolog, ha neki jobb a nete, vagy jobb az aim, akkor ő nyert."

    Ebből a kijelentésből látszik, hogy mennyire nem játszol duelt. Hányszor vertem már meg olyat, aki úgy out-aimelt, hogy öröm volt nézni.. El sem hittem, olyan százalékot rámlőtt. Még a pingem is nagyobb volt.
    Azzal sikerült nyernem, hogy előrébb gondolkodtam, mint ő; nem rush-oltam ész nélkül, megfelelő időben voltam a megfelelő helyeken, okos peek-railek, szinkronba hoztam az RA-t a Mega-val, hogy választania kelljen -így egy biztos power up ide-, kikényszerítettem, hogy a map bizonyos pontjain áthaladjon, stb. Egyszóval szépen lassan felépítettem a controlt. A játék igazi finomsága ezekben rejtőzik, a prediction shot-ok/movement alap dolog. Egy jó és színvonalas duel fejben dől el, nem azzal, hogy ki céloz jobban.

    Azért nem szeretem a CA-t, mert nincs benne gyakorlatilag kontroll; semmi item-ért nem megy a pozícióharc, nem vagy "rákényszerítve", hogy bizonyos időközönként áthaladj a map egy adott pontján, minden fegyver nálad van alapból. 60%-a a csapat-alapú taktikázásnak kilőve. Akkor már sokkal inkább TDM vagy CTF. Ott van erőforrás-management.
    De ahogy mondtam is, for me, nem kell mindenkinek belátni az alapigazságot. :) Ettől még szórakozhatsz jól, miközben CA-zol és nem jelenti azt, hogy bármilyen ember, aki még életében nem játszott shooter-rel, leül és CA pro lesz, mert nem.

    Nem mondom, néha lehet fun egy-egy CA meccs, amikor az ember ki van égve, vagy nem akar másodperceket számontartani, csak lőni vagy minden második ugrás helyett rocketjump meg grenade+plasmaclimb kombóval közlekedni. Persze az is más lenne CPM-fizikával... Vagy gyakorolni akarja egy mapon a movement-et, esetleg a célzást.
    De azt be kell látni, hogy lebutítja a játékot. Persze mindenkinek meglehet a maga kedvence, de én pl. alapjáraton nem szeretem, ha mindent alámraknak és csak annyi a dolgom, hogy lövök meg megyek.
    Viszont mint írtam, személyi preferrencia kérdése a dolog; kinek a pap, kinek a papné. Nekem inkább a papné lánya. ^^

    --------------------------------------------------------------

    Findzs: "ott a pályaismeret meg a begyakorolt pályán mozgás az elsődleges, csak róni a köröket a pályán minden fegyvert, mega életet, pajzsot érintve és már nyerő is az ember"

    Cseszheted a betanult köröket, ha az egészet elrontod rossz pozícionálással vagy egy rossz időben történő elhalálozással. :) Különben is, a repetitív, betanult körök nagyon hamar kiismerhetőek, onnantól pedig már vesztettél is, ha nem tudsz dinamikusan, spontán módon alkalmazkodni a körülményekhez.

    [ Szerkesztve ]

    Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

Új hozzászólás Aktív témák