Új hozzászólás Aktív témák

  • esfrost

    tag

    válasz 5150 #3843 üzenetére

    Teljesen átérzem a frusztrációdat. Egy csomó minden hiányzik a játékból, amitől sokkal, de sokkal jobb is lehetne. Azonban egy nem q3, ez QC, de gyökereiben a játék a helyén van. A kezdeti, sőt még a mostani bugdácsolásai ellenére is teljesen jól lehet vele játszani. Sajnos a játékosbázis kicsi, nem lehet vele mit tenni. Ez sajnos nem a QC hibája, vagyis nem annak a hibája, hogy milyenre sikerült. A jelenleg legtöbbet gép előtt ülő rétegnek egész egyszerűen nem kell már az arena FPS. Nincs rá igény, nem érdekes számukra, nehéz is, talán túl gyors is.

    - Server Browser: Tök jó volt annó ezt nézegetni pl. Q3-ban, vagy most QL-ben és oda becsatlakozni, ahol volt játékos. Viszont meg kell védenem a match-making rendszert, ha van elérhető játékos bejelentkezve, és játékot keres, akkor hibátlanul tud működni, 10-20 másodperc után az ember talál gamet. Azzal viszont egyet értek, hogy megy vele az idő, még akkor is ha csak 20 secet vesz igénybe. Ez sajnos ilyen... Server Browser nem lesz, ez szinte biztos.

    - Állítgatás. Lehet szidni a játék motorját és feltenni a kérdést még kb. 100x, hogy miért nem IDTech6 motorra építették, vagy miért így, vagy úgy van megcsinálni, de erre is csak azt lehet mondani, hogy ez van. Ha állítgatni szeretnél a beállításaidon, akkor csinálj egy custom játékot, rakj be egy nagy pályára egy darab botot és állítgass. Sajnos a grafikai és a hangbeállítások között van 1-2 olyan opció, amit sajnos valóban csak a játék újraindításával lehet módosítani. A lényeg, hogy nem kell éles játékba bemenned, ahol nem lehet nyugodtani konfigurálni.

    - A konzol hiánya engem is zavar, de közel sem annyira, mint amennyire gondoltam volna, hogy fog. Nem az a gond, hogy nincs konzol, hanem, hogy a beállításokban nincs elég opció, pl. minden fegyverre különböző célkereszt, vagy különböző accel, akár... stb... stb...

    - Bármennyire is fúrcsa, vagy idegesítő de jelenleg, a most népszerű játékok mellett egész egyszerűen nem lehet kihagyni a különböző skineket, kiegészítőket, amiket a karakterekre lehet aggatni. Bármennyire is fúrcsa, de a QC és annak fejlesztői nem csak a Quake 2-ön, vagy Quake 3-on nevelkedett veteránokat akarja visszahozni, vagy megtartani, hanem konkrétan új, fiatal, Quake-el akár soha nem találkozó játékosokat is szeretne megszerezni, bevonzani. Olyanokat, akiknek az, hogy milyen színű, vagy formájú a karakter nadrágja nagyon is fontos. Ez van.

    - Az XP: a játékban lehet szintet lépni, aminek köze van a Battle Pass-hez, szintet pedig XP-vel lehet lépni. Amennyiben egymást követően napokon legalább egyszer bejeletnkezel, úgy minden napra kapsz valami ajándékot. Ha egy napot is kihagysz, akkor mindig újra kezdi a rendszer az ajándék kiosztását. Ezért tűnhetett úgy, hogy nem lép tovább az első grátiszról.

    - Raw-Input: Én ugyan nem vagyok tech-zseni, de quake veteránnak talán merem magam nevezni. Soha nem tudtam megérteni, hogy mi az a raw-input, vagy hogy mire jó (majd utána olvasok). Minden latency-re, képi hibára, lagra, képtörésre nagyon nagyon érzékeny vagyok, így órákat töltöttem azzal, hogy úgy állítsam be QC-t, hogy ezekkel még véletlenül se találkozzak. Nincs semmi gond az egérkezeléssel. A játék sajnos igényli az erős vasat, de ha van alatt, és mondjuk van egy konstans 240fps-ed, akkor nincs - számomra - érzékelhető latency, lag, vagy bármi gond az egérrel, egérmozgással. Teljesen reszponsziv. Ha QC után elindítom QL-t, nem érzek különbséget. Be kell rendesen állítnai, ez van.

    edgR is csak segíteni szeretne, nem kell ellenségeskedni. Adj a játéknak még egy esélyt, állítsd be rendesen, lövöldözz. Nagyon is lehet élvezni. Ha kérdésed lenne akármilyen beállítással kapcsolatban, vagy a játék működésével kapcsolatban akkor vagyunk itt egy páran, akik szívesen segítenek minden kérdésben.

Új hozzászólás Aktív témák