Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz kwzatz #1848 üzenetére

    "Eddig mindösszesen egyszer ajánlottam egy jó barátomnak, azóta is nagy megelégedéssel használja."

    Itt sokszor, sok embernek, zokszó dettó nulla, köszönő privi / kézfogás annál több.
    Már csak az a probléma ezzel, hogy anyagilag nem honorálták, pedig azt még jobban díjaztam volna. ;]

    Hol vitattam azt, hogy nem kell más szempontokat is figyelembe venni? Értelemszerű, hogy DTP-re meg en bloc vizuális művészethez valamilyen IPS-alfajba tartozó Eizo-t meg NEC-et fogok forszírozni, nem TN-es Acer-t. Ahogy a sok táblázattal / alkalmazással egyszerre operálónak valami IPS-es 21:9-est. Satöbbi. Ahogy figyelembe vesszük a mindenféle csatlakozókat, talpat, lehetséges FW-frissítést, Adobe színtér-lefedettséget, kontrasztarányt, VALÓS input lagot, kutyafülét és macskafarkát szintúgy.

    Viszont ha valaki szeretne játszani is, mindezt pedig igényesen, akkor nehezedik a történet. Ha nincs pénz, pláne. Ha van, akkor jöhet az EIZO 144-es, 27"-os IPS-e, kár, hogy 3 kiló.

    Ilyenkor általában 3 értelmesnek számító lehetősége van a delikvensnek:
    1) High-end CRT (aminek igenis gyönyörű képe van és ha leszólod, akkor nem láttál még ilyen monitort munka közben) puffogni meg bázist építeni, mellé másodlagosnak valami jóféle 60Hz-es IPS (TN csak akkor, ha emberünknek nagyon kevés pénze van kijelzőre), minden másra. Elég pénztárcakímélő megoldás. A súlyát meg az asztal tartja, nem a vállak.
    2) Korrekt 144Hz TN (ezekből nem olyan sok van, mint hinnéd) + 60Hz IPS minden egyébre.
    3) 144Hz IPS, min. 150-180k, de akkor már valami prémiumot kéne inkább beszerválni. Kancsintgat az az Eizo..

    A negyedik, hogy vesz egy LG 24GM77-et, mert az jó lesz majdnem mindenre, a hobbista PS-kóstolgatást is beleértve, TN-volta ellenére - ami ritkaságszámba megy. ~10ms valós input lag és 144Hz mellett.
    Ha meg már komolyabb fotós monitor kell, mert a hobbi kezdi kinőni magát, úgyis a zsebébe nyúl az ember ismét - addig viszont sok víz folyhat le a Dunán. :))

    Vagy ha soktáblázatosirodázás mellett akar játszani, akkor 144Hz 21:9.

    Engem már az asztalon is felkúr a 60Hz - az egérpointer mozgásából és weboldalak scrollozásából azonnal látható, hogy valami lassú kijelzőt bámulok.

    "hogy valójában csak multiplayer fps-ekkel játszol (ha már Quake-ben elvileg pro vagy, valószínűleg nincs is másra nagyon időd, ez teljesen érthető), így elfogultságod miatt képtelen vagy más szemszögből látni a dolgot."

    Nem. PC-n utóbbi időben leginkább QL, de elő-előkerülnek az arany idők nagyjai, amiknek a felsorolásához kb. egy kisebb novellát kellene írnom, pláne, hogy '93 óta koptatom a videojátékok flaszterét és 2005-ig bezárólag kb. minden fontosabb cuccal nyomattam PC-n (meg NES-en). Egy leheletnyi C=64 is befigyelt közben, bár nem az volt a jellemző.
    Régen RENGETEGET játszottam, nagyon sokféle játékkal, számos címmel kifejezetten tartósan. Black Isle / Interplay-hívő, Arc System Works-hívő, BioWare-akolita, FFVIII, SC: BW, War3 TFT minden mennyiségben. Az NFS-ek 2000-ig bezárólag abszolút áhítat tárgyai (a Porsche Unleashed az utolsó igazi NFS), idTech 3 & Doom & Build Engine 4 lyfe. Carmageddon 1, Tomb Raider 1, WC 1-2, Dune 2, Street Rod, Diablo 1-2, Dungeon Keeper, SHOGO, AvP '99, Max Payne 1-2, ez-az-amaz. Illetve még emez is.

    Nem látom értelmét tovább sorolni a '80-as és '90-es évek játékainak (+ a 2000-es évek elsőbb felének) egy kifejezetten egészséges százalékát, mert úgyis kifelejtenék valamit, hiába tuszkoltam egy csomót.

    Nagyon ritka, hogy egy olyan játék tetszik meg, amit még nem játszottam, és megveszem. Ha 2010 utáni címről van szó, hatványozottan igaz. Persze mostanában már közelítőleg sem kötnek le annyira a mindenféle új gémek (a legtöbb bőven 5 percen belül indukálja az "I don't fucking care" relét), mint annak idején. Nyilván a kornak is van hozzá köze - de a megjelenő címek minőségének is.
    A két (megjelenés tekintetében) legfrissebb cím a könyvtáramban a DOOM (2016) és a Fallout 4 (szétmodolva), amikben benne is van egy egészséges 275 óra kombináltan. Adalék hozzá, hogy Falloutozni sem ülnék le 60Hz-en.

    Manapság a rendszertelen QL mellett időnként leginkább DOSBox figyel, netán próbálom erőltetni az XP-kompatíbilitási módot, esetleg egy SNES emulátor. Vagy ugye ZDoom. De pl. ~3 hete vittem végig nyócvanhatodjára a Fallout 1-et. A régi nagyok fel-feltűnnek újra és újra a monitoron, kisebb-nagyobb időközönként, randomra.
    A Mass Effect trilógiát is csak nemrégiben vittem végig az első alkalommal, természetesen ugyanazzal a karakterrel. Tartalmas 150 óra volt.
    Vagy éppen megszakítom a PS3 rendszeresen bekövetkező, pár hónapos pihenőjét az újonan beszerzett jRPG / sRPG / beat 'em up-pal, és beletolok a lemezbe 60-100 órát.

    Szóval nem, a szemszögem elég tág. Csak van egy minimum igényességi küszöb, amit nem vagyok hajlandó lejjebb adni. Így is egyre kevesebb hajam van, nem akarom pluszba hullatni, ha nem muszáj.

    -------------------------------------------------

    "Ráadásul ha tényleg egy 750Ti-d van, ahogy oldbaidhun írja, akkor még nehezebb értelmeznem az "Az a baj, hogy a hitvallásodból hiányzik az elveszejedett pleb jóra, s értelemre buzdításának szándéka" gondolatodat, kicsit inkonzisztensnek tűnik."

    A 750Ti egyáltalán nincs kontrasztban a 'pleb jóra buzdításával'. Valójában köze nincs hozzá, de ha lenne is, akkor a szándékolt kontextusban finoman prezentált üzenete az lenne, hogy gameplay >>>> gfx, bárhol, bármikor. Amit nyugodtan vehetünk a 'pleb jóra buzdításának'. :))

    Nem nagyon tudnék azzal egyetérteni, aki szerint egy Witcher 3 vagy Rise of the Tomb Raider nagyobb vizuális élmény egy 144Hz-es TN panelen 144 fps-sel low grafikán, mint egy jó IPS monitoron high+ grafikán 60fps-sel."

    Az jó, hogy nem tudsz, mert soha nem is írtam ilyet.

    Ellenben az, hogy 144Hz-et használok, NEM predesztinálja, hogy az fps-nek is 144-nek kell lennie. Persze nem hátrány, de a lényeg az, hogy 144Hz 60 fps-sel is ötvenhatszor csudásabb, mint 60Hz 60 fps-sel, dettó ugyanazon a számítógépen (csak ezért nem kell semmilyen gfx-beállítást beáldozni). Mert nem egy szénné késett képet bámulok.

    [ Szerkesztve ]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Új hozzászólás Aktív témák