Új hozzászólás Aktív témák

  • profit

    junior tag

    válasz zharkanyi #1312 üzenetére

    Amikor pánttal mértem a pulzust, olykor dobta a bluetooth kapcsolatot. Semmi gond nem vokt vele, egyszerűen ilyen a bluetooth.

    Sok óra nem méri egyhuzamban egy napig, egy hétig a pulzust, hanem csak egy ideig azután, hogy a felhasználó nyomkodta. Ilyen pl. a TomTom. Ezzel az órájuk használhatatlan is volt számomra, mert elengedhetetlen a folyamatos mérés. A Garmin ebben is remekel.

    Az öves mérésnek is vannak korlátai, pontatlanságai, már a bloetooth miatt is. Ötvözve a nem folyamatos méréssel, pl TomTom, egyáltalán nem jó semmire az öves mérés. Volt olyan órám, amely "felhasználó jelen" állapotra, azaz nyomkodásra várt a méréshez. Ezért nem mért szünelenül. A nyomkodással indította el a bluetooth kapcsolódást, ami eltartott egy kis ideig. Ezt meg kellett ismételni sokszor, és ezzel teljesen haszontalanná vált az óra.

    A gyártók nem vallják be, hogy az órájuk nem folyamatosan mér. Gyanakodjunk, ha nincs szünet nélküli pulzuskijelzés, és a menüben kell előhozni. Gyanakodjunk arra is, ha sokszor egyazon értéket mutatja, és azután fokozatosan emelkedik vagy csökken. Ez esetben hasracsapásszerűen kijelzet egy számot, és utána kezdett el mérni.

    Öt órám volt eddig, egyértelműen a Garmint javaslom. Ott folyamatos a mérés, kezdőlapon van a kijelzés, és edzésen kívüli statisztikát is előhoz a szoftver.

    Az övnél jóval fontosabb a folyamatos mérés. Az öv sem mindig pontos, a fenti hibák miatt.

Új hozzászólás Aktív témák