Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Nem akarok már nagyon a PS4 main topikba írkálni az NBA 2K20-szal kapcsolatban. Leírtam bőven a véleményem róla már úgy is: [link]

    Viszont mivel nagyon rá vagyok kattanva a játékra, tudnék még róla beszélgetni. Szóval leírom a gondolataimat. Aztán elküldöm majd privibe négy embernek, akik úgy vettem ki, hogy játszanak vele a PS4 topikból, ennek a linkjét. Aztán meglátjuk, hogy kialakul e beszélgetés.

    Nyomom tovább a My Career-t. Szezon felén túl vagyok, volt az All-Star meccs is. Ami nekem baromi nagy csalódás volt, mivel semmi körítés nem volt rá. Egy sima meccs, még a meccs eleji felvezetés is sokkal puritánabb volt mint egy átlag meccsé.. :/
    Jelenleg overall 88-as a sharpshooter karim. És a badget-ekről szeretnék komolyabban beszélni. A Shooting badget-ekről. Mostanra marha sokat jártam utána, hogy hogyan működnek, melyiket érdemes használni. De érdekelne a tapasztalatotok, meg talán segíteni is tudok a sok infóval amit a napokban magamra szedtem. Folyamatosan próbálgatom a build-eket. Tegnap csináltam egy GreenMachine-osat, nem jött be. :) Nagyon nem.
    Az a lényeg, hogy Nandinagy írta nekem múltkor, hogy ő arra megy, hogy minden dobása zöld legyen. Én meg írtam neki, hogy az lehetetlen. De mostanra tudom, hogy nem az. Sőt! Igaz, fontos, hogy a karaktergenerálás elején már olyan karaktert kezdjünk aminek az alap statjai is a dobásra koncentrálnak: [kép] . Ezzel lehet. De gondolom már mindenki túl van bőven a karaktergeneráláson, szóval vagy ilyen a karakterünk, vagy nem. Nekem nem. De annyira nem vészes. 70 fölé tudom szintezni a három pontos dobásokat. És van két lépcső. 70 3PT felett, és 3PT 90 felett. Ez a jó és a legjobb. 70 alatt igazából nem lehet jó dobálós karit csinálni.

    teszek ide egy képet be róla, hogy rögtön lássátok, melyikről beszélek

    Szóval rengeteget próbálgattam már most is. És az első hiba amit elkövettem az a Flexible Release badge használata. Kiderült, youtuberek méréseiből, hogy teljesen felesleges. Adott időközünkét, milliszekundumok alapján tolja feljebb a rosszabb dobásokat, hogy betaláljanak. De annyit se segít, hogy bronzra kitegyük. A másik jól hangzó, de igazából kicsit átverés badge, a Green Machine. Ami stackeli a zöld dobásokat, úgy hogy ha dobunk egy zöldet, százalékosan növeli az esélyét, hogy a következő is az lesz, majd a rákövetkező is. Sajnos a plusz százalék csekély, és vannak olyanok, amik több pluszt adnak. Lehet használni, de csak a később felsorolt 5 után érdemes foglalkozni vele. De haladok a top 5 badge-vel 5-től az elsőig.

    5. Catch & Shoot
    Bónuszt ad arra, hogy az elkapott labdát, ha egy rövid időablakon belül eleresztjük dobásra, akkor az sikeres lesz. 70 felett rengeteget segít már a bronz is!! Sőt! Van aki azt mondja, hogy ha nem vagy 90 feletti 3PT statos, akkor érdemes is bronz-on hagyni. [kép] 90 overall felett konstansan segít minél magasabb szintú a plecsni.

    4. Deadeye
    Bónuszt ad arra, hogy ha a dobáskor állnak előtted, akkor sikeresebb lesz a dobás. A karaktered jobban koncentrál a gyűrűre. Konstansan segít ez is. 70 körül a bronz is nagy boos-ot ad.

    3. Hot Zone Hunter
    Ez a legtrükkösebb. A játékod alapján, kialakulnak a pályán helyek, ahonnak sokkal sikeresebben fogsz dobni. Ezeket a helyeket folyamatosan kell "felhúzni". Egy idő után válnak "Hot Zone"-ná. Viszont ha vannak ilyenek, akkor nagyon sokat dob egy HOF Badge rá.
    Többféle képpen lehet megnézni, hogy van e, és hol van "Hot Zone"-unk a karakterünkkel.
    A karakter adatlapját lapozgatva: [kép] (A kék a cold zone, ahonnan rosszul megy a dobás)
    Ingame a játékos alatti indikátornál, ha a kis háromszögek pirosak, akkor HZ-ban állunk: [kép]
    Néhány játékmódban pedig (elvileg, mert ezt még nem teszteltem) a touchpad-et lenyomva: [kép] A saját pályánkon például.
    A Hot Zone-ok, NBA (Single), és multiplayer (REC, ProAm stb) játékmódokra külön számolódnak.
    Szóval elsősorban fel kell boost-olni pár ilyen helyet a pályán, majd persze az egész pályát. És ez a badge, jelentős plusz esélyt ad az adott helyen a dobásunkhoz. Ha kivesszük a reflexünket a képletből, akkor nyersen ez adja a legnagyobb segítséget álítólag.

    2. Range Extended
    A gyűrűhöz számított távolsághoz mérten növeli a dobás sikerességének esélyét. Nem igazán részletezném. HoF-ra kell tenni, minden szinten nagy segítség. És ezt saját tapasztalatból írom. Én edzésen mindig a Deep 3PT feladatot csinálom meg 4x egymás után. 4*750 pont. És volt amikor ezt a Badget-et kivettem. Egyszerűen tudtam megcsinálni 3 csillagosra. De a közép távoli dobásoknál is már segítséget nyújt.

    1. Quick Draw
    A híres Quick Draw! :) Szinte mindenki kiemeli ezt a jelvényt. Egész egyszerűen a jumpshot animációját gyorsítja. Minél gyorsabban engeded el a dobásokat. A legjobb benne, hogy minimum ezüstre kell tenni. A felett ízlés kérdése. Fontos! Ha a dobásod 93 vagy a felett áll, akkor maximum Gold legyen! Mivel a HoF már nem gyorsítja tovább az animációt! Ez a badge szorosan összefügg a jumpshot animációval. Érdemes abból minél gyorsabban választani/csinálni. Saját tapasztalatból mondom, hogy ezeknek a szerkesztésébe, próbálgatásába bele lehet őrülni. Én is azon vagyok, hogy egyet végre megszokjak rendesen.

    A fentebb leírtak mind aktuálisak. A legutolsó patch alapján gyűjtöttem őket össze. Viszont van egy dolog, amit nem próbáltam, de elvileg segít. De fontos, hogy elvileg, én nem tudom. Mégpedig az, ha kikapcsolod a menüben a dobás indikátort. Hallottam olyat, hogy plusz X százalékkal nagyobb az esélye a zöld dobásnak úgy. Viszont ahhoz kell egy olyan dobás animáció is, aminél meg tudod tanulni, hogy mikor engedd el a dobást. Plusz ugye gyors animáció is legyen. Erre a legjobb példának egy olyat láttam, aminél a játékos a feje fölé (talán kicsit mögé is de ez mindegy) emeli a labdát dobáskor. Akkor tudod, hogy el kell ereszteni. Ezt viszont haladóknak ajánlják, kezdők mint én, jobb ha előbb indikátorral tanulnak meg dobást időzíteni.

    Sajna most nekem pont egy Green Machine build van. És még annyi badge-tem sincs, hogy az itt felsorolt öt jelvényt, HoF-ra szintezzem. Ezért néztem utána a fontossági sorrendnek. Most farmolom a dobást meccseken. Teljesen irreleváns így játszani. De 2 nagyon jó, vagy 3 jó meccs alatt megvan egy badge szint nekem Pro-n. Viszont ma pont ezért át is állítom a nehézséget. Mert 50 felett iszonyat könnyen, de 60-70 pontokat is dobok nagyon simán, minden meccsen. Úgy, hogy passzolok is bőven mellette. De már dög unalom az egész így.

    Nagyjából most ennyi.

    Kicsit sajnálom, hogy most kaptam rá a játékra amikor már kezd kifutni, és jön az új rész. De elég valószínű, hogy megveszem a 21-et megjelenéskor.

    Mit szóltok a leírtakhoz? Mik a tapasztalatotok? Remélem nem írtam nagy ostobaságot, ha igen, javítsatok ki. Vagy egészítsétek ki. :)

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák